Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 87

• 60 861
  • 790
  •   1
Отговори
# 180
Какво ви в мнението за така наречения “смесен трансфер”
Има ли успели ?

Аз съм имала два и двата успешни, но поради други причини приключиха в 20г.с
Благодаря за информацията ❤️ На мен ми предстои замразен смесен на 3ти и 5ти ден. Честно казано се притеснявам дали трансферът на 5-я ден няма да навреди по някакъв начин на 3-дневното ембрионче, което също вече ще е 5дневно.

# 181
Какво ви в мнението за така наречения “смесен трансфер”
Има ли успели ?

Аз съм имала два и двата успешни, но поради други причини приключиха в 20г.с
Благодаря за отговора, и също така каква е идеята на този тип трансфери?

# 182
Кактусче, няма как да навреди. Иначе нямаше да го правят 😀
Според мен шанса е по-голям, а и така според мен се уцелва по-точно имплантациорния прозорец, знам ли😀

# 183
Здравейте момичета!
Имам въпрос - в момента съм на края на стимулацията си по дълъг протокол. Вчера ми сложиха последната доза, днес ще си слагам Менопур, а във вторник ми е пункцията, но от вчера имам някакво течение като при овулация. Това нормално ли е, нямам идея на какво се дължи. Нямам болки имам само леко неразположение предполагам от растежа на фоликулите. Възможно ли е да се спукват без болка? Това ми е 3ти опит, но при предишните 2 бях по къс протокол. Тогава имах много болка и определено имам лоши спомени от тогава. Днес ще ходя до манипулационната те дали ще могат да ми отговорят?

# 184
Здравейте отново, предстои ми инвитро на спонтанен цикъл, викат ме на 7-ми ден.
За  първи път ще ми е,досега в другите клиники  съм била  или на  стимулиран или лимитиран .
Колко прегледа ще имам ,ще имам ли таймираща инжекция а за цената на процедурата, разглеждах ценоразписа на клиниката,но нищо не разбирам...
Отделно ли се плаща всяка манипулация (пункцията, оплождането ,трансфер или замразяване)?
Ще  ви бъда благодарна , да ми споделите,колко горе долу ще ми струва процедурата ,като свеж  трансфер няма да има,ще замразяваме.
Може и на лични

# 185
Привет и от мен.
Поредната драма се развива последните 40 дни при мен… уж подготовка за трансфер, и точно преди него ми излиза цитонамазката 3та група в цервикален канал. Понеже е в канала не може да се види с колпоскоп и сега Стаменов ме сюрпризира,че иска да направи(той или Атанасова) във вторник кюретаж-биопсия на канала, с пълна упойка.. и ще се чака още 15-20 дни хистологията. За 1ви път от толкова години борба за рожба (9г) умирам от страх 😭
Ако има някоя дама правила такава биопсия ще съм мн задължена,ако ми каже повечко подробности 🙏🏼
Момичета, пазете здравето си и не следвайте моят пример (13 стимулации). Има и други начини да станем здрави майки🍀

# 186
Девилче, успокой се, миличка...знам,че е трудно, но....поеми си въздух. Аз също нямах хубава ЦН преди предпоследния трансфер. Правих ДНК тест за ЧПВ и колпоскопия. Всичко беше наред. Иначе аз имам правена и криодеструкция на шийката. Даже една @&$@_##(за мен не е лекар) в София, преди години, ми беше казала, че докато навърша 30 години ще имам рак 🤣🤣🤣 Аз преди инвитрото имам 7 стимулации на естествени опити. След това още 3 стимулации инвитро, едната беше добре, другата лека хиперстимулация и сега третата сравнително тежка хиперстимулация. Според мен това няма чак такова голямо отношение към групата ПАП. Преди месец ми взеха пак ЦН и имах подобрение. Иначе пък се видя ендометриоза на шийката, но това не ме притесни особено. Не се притеснявай от тази биопсия. Всичко ще е наред ❤️

# 187
Devilche, стискам палци да мине бързо и резултатът да е добър! ❤🙏
Привет и от мен.
Поредната драма се развива последните 40 дни при мен… уж подготовка за трансфер, и точно преди него ми излиза цитонамазката 3та група в цервикален канал. Понеже е в канала не може да се види с колпоскоп и сега Стаменов ме сюрпризира,че иска да направи(той или Атанасова) във вторник кюретаж-биопсия на канала, с пълна упойка.. и ще се чака още 15-20 дни хистологията. За 1ви път от толкова години борба за рожба (9г) умирам от страх 😭
Ако има някоя дама правила такава биопсия ще съм мн задължена,ако ми каже повечко подробности 🙏🏼
Момичета, пазете здравето си и не следвайте моят пример (13 стимулации). Има и други начини да станем здрави майки🍀

# 188
Благодаря ви много,момичета ❤
Кактусче, чета развитието при теб и мн се радвам,че прескочи хоспитализацията с толкова мн яйцеклетки,а и снежинките ви са прекрасна бройка,та ще има и за братчета и сестричета май 😘
Аз съм обременена генетично от майка и татко(лека му пръст) и затова сега ме стегна гърлото. Ще стискам зъби още 20 дни поне,докато излезне хистологията,но силно се моля и надявам,че ще е фалшива тревога… иначе незнам дали ще намеря сили.

# 189
Девилче, много добре те разбирам понеже и аз съм с фамилна обремененост по майчина линия... Началото на година имах кървяща раничка и изменение ЦИН 1 след колпокопията... Понеже и аз се бях наплашила и разпитах лекарката какво следва. За щастие мойта раничка беше външна и изменението не в канала, но въпреки всичко си е уплах и затова решихме с докторката.да не.чакаме,а да обгори лошия участък,за да не се разпространява... Во да и на мен ми каза че ако нещата отиват към канала се прави тази биопсия и вече в краен случай конизация на шийката.. Така че не е непременно казано че ще стане рак, просто бъди спокойна колкото и да е трудно...
Благодаря ви много,момичета ❤
Кактусче, чета развитието при теб и мн се радвам,че прескочи хоспитализацията с толкова мн яйцеклетки,а и снежинките ви са прекрасна бройка,та ще има и за братчета и сестричета май 😘
Аз съм обременена генетично от майка и татко(лека му пръст) и затова сега ме стегна гърлото. Ще стискам зъби още 20 дни поне,докато излезне хистологията,но силно се моля и надявам,че ще е фалшива тревога… иначе незнам дали ще намеря сили.

# 190
  • Столицата на "Второто българско царство"
Момичета, искам да питам, дали в Надежда има такса за подготовка на документите за ЦАР? И ако да, какво точно услуга включва тази такса?

# 191
Момичета, искам да питам, дали в Надежда има такса за подготовка на документите за ЦАР? И ако да, какво точно услуга включва тази такса?

Наскоро платих 60лв за подготовката на документи. Реално включва попълването от тях с всичко необходимо, а от нас се очаква само да ги изпратим към ЦАР.

# 192
Jinchen,
Благодаря ти за подкрепата! Надявам се,че при мен ще е възпаление от множество биопсии(юни-юли) и интервенции за лечение на нк клетки,които ставаха все през канала. Чакам да ми кажат утре или в сряда ще е биопсията. Дано не чакам 1 месец за резултати,че ще превъртя тотално 🙈
Стискам палчета при теб да не се повтарят никога тези “емоции” 🍀🍀🍀

# 193
Здравейте!

Следя форума от доста време, но за първи път се включвам. Четейки историите ви, много пъти съм намирала тук не само полезна информация, но и кураж в трудните моменти. За което благодаря сърдечно на всички редовни участници.

Имам два въпроса. Един спешен, практичен. И един, който не е спешен, но ми е също толкова важен:

1. Спешния: Предстои ми пункция на спонтанен цикъл. Първа след една година пауза.
Вчера установих, че капките ка-вит са изчезнали от пазара и взехме заместител - Витамин К1 на Омега Вита. Не ми е ясно по колко капки трябва да приемам от него. Лекуващият лекар не ме инструктира. В манипулационната казаха да питам в аптеката, а в аптеката веднъж казаха 10, веднъж 100 капки.

Моля да споделите как го приемате, ако сте взели вит.К на същата фирма.

2. Вторият въпрос е малко по-личен и болезнен. Бих искала да питам дали има сред вас жени, които са преживяли аборт след 20 седмица и после са имали успех и са износили и родили живо и здраво дете?
Аз забременях минала година сравнително бързо - след втори опит (първи стимулиран). За съжаление бременността приключи в 22г.с.
Сега стартираме опитите отново...
Ще съм благодарна ако жени с подобна история отговорят.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 20:02 от zadorine

# 194
Мога да отговоря по въпроса с Ка Вит. Мъжът ми смята и се падаше по половин шише на прием или дори повече. В крайна сметка не пих.

За другото познавам много успели жени. Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт