Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 87

• 60 902
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
Във фейсбук темата за инвитро се търси много естрофем.

# 256
Здравейте, момичета! Тъй като миналият петък започнах стимулация, но на мен ми е първа и питах какво ли не, но забравих да попитам трябва ли да има някакво въздържание или не по време на самата стимулация (знам само за 3-5 дни преди пункцията) или можем да си вършим работа, но по-внимателно 😃? Съжалявам за глупавият въпрос, но да си знам.

# 257
По добре вие се въздържайте да не направите някоя беля
Здравейте, момичета! Тъй като миналият петък започнах стимулация, но на мен ми е първа и питах какво ли не, но забравих да попитам трябва ли да има някакво въздържание или не по време на самата стимулация (знам само за 3-5 дни преди пункцията) или можем да си вършим работа, но по-внимателно 😃? Съжалявам за глупавият въпрос, но да си знам.
[/quote]

# 258
Да, имах ужасна болка от пролутекс, въпреки че го слагах много бавно. Сменете с прогестан декс, той ми понасяше много добре и не съм имала никаква болка.

Здравейте, момичета! За първи път ми се налага да слагам Пролутекс и искам да попитам вие имате ли болка след това на мястото на убождането? Аз вече трети ден слагам и при допир местат на убождане ме болят. При предишния ни опит бях с други инжекции и не съм имала такъв проблем.

# 259
Много ви благодаря за отговорите, момичета! HugУтре ще обсъдя с дамите в манипулационна дали мога да заместя Пролутекса с друго. Имам и още един въпрос, свързан с болка:grinning: Преди трансфер на всички ви ли слагат НО-ШПА мускулно? При предишния ми трансфер през юли много ме заболя и за жалост седмицата след това не можех да се наввждам, а до преди 20 дни си ме болеше и крака при ходене повече от 15-20 мин. И друг път са ми слагали мускулни инжекции и не ме е боляло чак така. Утре ми предстои ЗЕТ и  мислех да помоля да ми я бият в корема. На някоя от вас слагали ли са й НО-ШПА в корема преди трансфер?

# 260
Извинявам се, че се намествам. Гледах едно клипче за мускулните инжекции как да ги направим по-безболезнени. Едно от нещата е пурво да се охлади мястото където ще се пооставя инжекцията, а след това да се затопли убоденото място. Ще изпратя клипче. Предполагам, че предишната ви инжекция не е била поставена правилно, може би са разкъсани мускулни влакна, и затова е боляло повече.

https://www.youtube.com/watch?v=WXJ1ZjldCdg

# 261
Много ви благодаря за отговорите, момичета! HugУтре ще обсъдя с дамите в манипулационна дали мога да заместя Пролутекса с друго. Имам и още един въпрос, свързан с болка:grinning: Преди трансфер на всички ви ли слагат НО-ШПА мускулно? При предишния ми трансфер през юли много ме заболя и за жалост седмицата след това не можех да се наввждам, а до преди 20 дни си ме болеше и крака при ходене повече от 15-20 мин. И друг път са ми слагали мускулни инжекции и не ме е боляло чак така. Утре ми предстои ЗЕТ и  мислех да помоля да ми я бият в корема. На някоя от вас слагали ли са й НО-ШПА в корема преди трансфер?

И мен последния път страшно много ме боля 2 седмици след това. Не можех даже да легна на тази страна от болка. И друг път е имало дискомфорт 2-3 дни на убоденото, но чак такова нещо за първи път беше..

# 262
Аз съм била също така от но- шпа 6 месеца...😅

# 263
Здравейте, дами отново имам въпрос, ще се радвам ако някоя от вас е наясно, тъй като от  болницата не вдигат. Та в момента съм в стимулация и вчера имах да сложа 300 IU от Гонал Ф - 900 IU, обаче явно от манипулационна са ми дали писалка с по-малко количество тъй като не отиде на 0 а останаха едни 25IU не бити, и незная какво да правя сега, предполагам че не е голяма драма ама знам ли, случвало ли се е на някой и какво ме съветвате да направя?

# 264
Остава малко количество. Трябва да ги връщате в манипулационната.

# 265
S.A.B, колко ти струваше стимулацията с Гонал-Ф? Това при теб не ли голяма доза? Всеки ден ли си слагаше Гонала или през ден?

# 266
жълтурчо - но аз разбирам, че не съм сложила 300IU, както трябваше а 275IU, тоест дали това ще е проблем по някакъв начин?

Фрида - аз съм по фонда и не съм заплащала нищо до момента, но от интерес погледнах, че гонал-ф 900Iu върви към 560лв., на мен ми е за 6 дни, като първите четири по 250IU и после два по 300IU, та грубо само това би трябвало да е 1120лв.

# 267
Дали този фонд ще ми върне парите, ако кандидатствам отпосле? Аз имах инсета в две клиники и още не съм си събрала епикризите.
За дозата не се бой. Използвала съм подобни лекарства. Слагат малко повече вещество в това патронче. И аз съм слагала по-малка доза, но не ми е влияло на резултата.

# 268
Фрида нямам представа, но ако не си кандидатствала досега и си решила мястото да е Надежда, звънни им и ги питай те ще ти кажат дали е възможно.
Аз се свързах с манипулационна и ми казаха, че това е много малка доза и не е проблем.
Благодаря все пак!

# 269
Жълтурчо и аз клоня към 6м от но-шпато, хах. И то два пъти Grinning Почти година от живота ми с изтръпнал/болезнен задн*к Grinning

Общи условия

Активация на акаунт