Здравейте и добре дошли във форума “Искам бебе”

* Препоръчваме Ви да се регистрирате. Става бързо и лесно и не изисква да отделите повече от 5 мин. от времето си. Като регистриран потребител ще имате възможност да използвате пълната функционалност на форумите, а именно - да изградите свой собствен профил, който да бъде познат на останалите потребители, да участвате активно в дискусиите, да пускате теми с анкети, да редактирате или изтривате Ваше мнение, да разменяте лични съобщения с останалите потребители.

* Прочетете указанията за използване на Кредор, форматиране на текст, пускане на анкета, публикуване и размери на снимки, картинки, лентички и т.н. във форума Правила, условия и указания

* Когато пускате нова тема или задавате въпрос, на който искате да получите отговори - моля, уважавайте тези, които биха го прочели и могат да дадат мнение и пишете на български! Ако нямате инсталирана кирилица на вашия компютър използвайте KREDOR (форумът дава тази опция, когато започнете да пишете ваше изказване). Ако имате проблеми с него можете да използвате тази програма.

* Молим Ви, преди да зададете някакъв въпрос прочетете темата ВАЖНО! Прочети преди да попиташ и нашата БИБЛИОТЕКА!  Може би в статиите, които са предложени там, ще намерите отговора на интересуващия ви въпрос.
Разгледайте и останалите теми. Четете и няколко страници по-назад , а не само заглавната страница на форума. Случва се така, че няколко поредни дни се пускат абсолютно идентични теми, само защото някой не се сеща да прочете една, две, три страници по-назад. Знаем, че е по-лесно просто да се пусне нова тема, но много потребители просто не отговарят на новата тема, след като веднъж са отговорили по същия въпрос предния ден. Ползвайте Търсачката и преди да пуснете нова тема, проверете (по някокло ключови думи) дали вече я няма разисквана. Ако не откриете нищо, което да ви върши работа, тогава пуснете темата. Така ще получите действително повече отговори, а не само линкове "прочети тук" и отговори от 1-2 думи. Сами разбирате, че по този начин ще избегнете товаренето на форума с въпроси, които са задавани преди.

* Пускайте теми с конкретни въпроси, свързани със забременяването. Ще е много по-приятно за всички ни да четем, ако заглавието дава представа за какво става въпрос в темата. Така че, когато пускате нова тема, избягвайте лаконични неща като "ПОМОЩ ! ", " Въпрос за ..." , "Ами ако..." и подобни.  Поставяйте ясни и насочващи заглавия. В противен случай си запазваме правото да променяме заглавията така, че да не се създават объркване сред потребителите.

* За всякакви други ежедневни неща и проблеми ,  кратки въпросчета по обсъждани вече теми използвайте актуалната тема за споделяне, но не я превръщайте в чат. Именно тази тема е “разтоварващата” в нашия форум, която ще е 50стр. . Като цяло форума има тема спамо-чат в Клюкарника.

* Нека да ограничим цитирането.  Често  се среща мнение с един огромен цитат и две думи или ред коментар . Това само изразходва даденото ни пространство тук.
Нека да установим следната практика. Просто и ясно - ако отговаряте на някой потребител изтрийте цялото му мнение сложете три точки или най - много една две думи и напишете своя отговор.
Ето така:
Цитат на: Вили
Здравейте , искам да попитам.....
Или ако искате да обърнете внимание на точно определена дума, фраза или изречение, оставете само тях в цитата .
Цитат на: Вили
...какъв тест за овулация....

А НЕ така :
Цитат на: Morena
Цитат на: Morena
Цитат на: Morena
И молим ви, не прекалявайте с цитатите!
Те натоварват твърде много и са хипердосадни - отваряш, а там 2 съобщения с по 2-3-4... чаршафа цитати в тях!
Когато цитирате, махнете частта, която не засяга пряко вашия отговор, оставете само това, на което отговаряте в действителност!

* Когато искате да пожелаете късмет на някое момиче, което се намира в двете седмици на изчакване след овулацията или пред тестване ( както за бременност , така и за овулация ) ,  молим Ви правете го чрез лични съобщения. Че си желаем късмет във всичко и най - доброто една на друга е ясно.

* Сигурно вече сте забелязали, че се пускат теми с поздрави за различните празници. Ако желаете да прикрепите към Вашият поздрав картичка или някаква друга картинка, чиито размери не отговарят на допустимите (ширина - до 470 пиксела, височина - до 600 пиксела) , молим Ви не поставяйте самата картичка, а линк към нея.
Така ще се избегне товаренето на форума и трупането на излишен трафик на другите потребители.

* Теми, които са извън тематиката на клуба, както и теми, съдържащи тенденциозна скрита или явна комерсиална реклама, могат да бъдат редактирани, премествани или премахвани по преценка на модераторите.

* Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

* Молим Ви, ценете времето на останалите - пишете грамотно, на български, на кирилица!

* Модераторите си запазват правото да променят правилата в полза на форума и да заключват теми, на които не е отговаряно дълго време и да премахват такива, които не съдържат ценна за потребителите информация, както и седмичните теми.


* А ето и линкове към темите с правилата и указанията :
Моля, запознайте се с правилата, препоръките и указанията:

.:: ПРАВИЛА и ПОЛИТИКА на форумите! ::.

.:: ПРЕПОРЪКИ ::.

Какво е КРЕДОР и как се използва? Как да пишем на кирилица?

Как се форматира текст?

Как се цитира мнение?

Как се указва връзка (линк)?

Как да пуснете анкета?

Как да добавите картинка към профила, в подписа или в мнение?

Как се поставя лентичка с календар на бременността и др.?

Тема за тестове на лентички, картинки, цитати, линкове и др.

С най-добри чувства и уважение: Sunshine и Morena

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 14:01 от Хера