💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 3 (11.09 - 18.09)

• 76 276
  • 1 726
  •   1
Отговори
# 300
Между другото, Куков на няколко пъти използва глаголи, които при правилно произношение на академичен български език завършват на -Я, но той по шопски ги завалваше на твърдо -А ("няма да търпа"; пак добре, че не беше "нема да..."). Което не го прави с нещо повече "гражданин" по отношение на правоговора, за който уж толкова претендира.

Иначе и двамата с Гената вярвам, че са доста добри хора и просто им пука за отбора, което води до тези нерви (или насаждане на излишни нерви). Примерно, Гената определено излезе много по-достойно от целия разговор, но същевременно (вероятно несъзнателно), той не беше прав - твърдеше, че едва ли не Куков е искал да бъде на тази позиция, а действително той сам го посочи доста авторитетно от позиция на настоящ капитан и Куков просто се съгласи, не се е натискал за поста. И въобще Гената (пак, ще ми се да вярвам не със зла умисъл) малко излишно тръгна да се заяжда с този разбор, който поначало трудно да доведе до нещо позитивно. Освен Куков да беше легнал да реве и да се кае как той е прецакал всички - което той посвоему се опита да направи, но не му се удава. Докато на Гената доста мъжки и спокойно му се удаде да не отвръща твърде много после на лаещото кученце насреща, даже спокойно да приеме, че би могъл да загуби от дуел между двамата и да си тръгне.

Ако има нещо безкрайно позитивно при Куков - то е, че гласът му (някой спомена прилика с Владо Карамазов -хмм, интересно) спокойно би могъл да послужи при озвучаване на филми и сериали. Само ще трябва още малко да поизчисти дикцията, но действително има доста "радио глас".

# 301
Здравейте! Радвам се да ви "видя" всички и ви прегръщам!
След последния триразов БАН миналия сезон(благодарение на..) не успях да завърша сезона тук и бях решила да се откажа.Но пусто не издържах..
Сега се връщам да ви чета и като ви стигна ще коментирам.

# 302
Хайде да не се изхвърляме. А го бяхте ступали, а щяхте на мига да изхвърчите от играта, което говори повече за вас, отколкото за него.
Вярно, всичките обиди дойдоха в повече, със сигурност това не беше нормална комуникация. Но Генчо се опита да си измие ръцете с него. Първо, че той начерта стратегията, второ, че го оставиха да се мъчи, въпреки че видяха, че не му се получава. Вината съвсем не беше изцяло на Куков. Да не говорим, че целта на Генчо не беше Куков да си разбере грешката, а да го смаже колкото се може повече. На което Куков реагира, защото пали бързо.
[/quote]

Абсолютно точно. Плюс това Гената го накара да избие ключа вместо да поиска смяна- сакън да не се наложи и той да се излага ))). И в другите отбори няма баскетболисти, но хората си взеха ключето . Та генчо ми е мъжки вариант на Женя. Той ще бие опонента си "хлабавите " му нерви, Женя се опитва да изкара Фифо женомразец (Може и да е такъв - по скоро мразещ Женя не жените ))

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 07:53 от AuroraBB

# 303
Още в първия момент помислих, че чух Карамазов-супер сходно звучене и глас.
Заради рекламата си мисля , че Гого няма да победи в утрешната битка. Последни се събарят неговите плочки, значи е подвеждащо.

Между другото, Аспарух тренира в училището, където играем с детето всяка вечер. Двата пъти го засичам, но ми е неудобно да го заговоря, а и едва ли ще каже нещо Simple Smile Но ми се струва бая заслабнал Simple Smile

# 304
  • London
Съгласна съм с Алекс, по логиката на Вики сега би трябвало да гласува за Цецо, защото той определено бе мега бавен и тромав и с нищо не помогна в тази надпревара.
Може и да гласува тепърва ще видим 😅

# 305
  • Другата България
Човеееек, как ме подведе промото...
От този епизод ще запомня няколко неща:
Страхотен Филип! Heart
Отново!
Безполезен Цветан. Все повече.
Арогантна Виктория, която "задобрява" все повече в арогантността си.
Открих Гого - къде беше досега?
Блестяща Елица - отново, вкл.и вметката й към Звезделина. Явно това е най-бездарния участник в племето, както предполагах. Наравно с отново смешния и досаден Куков.
Хлъзгава дружинна, която всячески се опитва да дискредитира човека, който я заведе при храната и банята.
И накрая, но не на последно място. Гласчето на едно от трите '"джуджета ", докато не помня кой от жълтите - дали не беше точно Джафи, беше забавил отбора : "Ти като минеш втория път пак ще наваксаш". За Всички. Към човека, на когото само преди часове крояха елиминацията.
Мдаааа....

# 306
Дали Цецо беше най-зле представилия се участник при сините? Има някои участници, които са просто недостижими в тази посока. Така, че Виктория ще има богат избор. Много ми е симпатичен Гого, но като капитан не мисля, че се справя добре. Най-важното е да се опита да въдвори малко ред. Вижда се, каква пародия е отборът. Но при малко ред, може да се получат нещата. Все още мисля, че бедата не е във Виктория, а в Илиян, който започна с глупостите, а другите вместо да оценят действителността, му се вързаха на акъла. Могат да се справят, но не, трябва да се даде поле на действие на едно гадно човече. Разпиляват се най-малките шансове да имаме три отбора, а не два плюс една гротеска.
А това вече не е моето.

# 307
Куков може хиляди оправдания да си намери, но си остава слаб играч, колкото и яростно се репчи. Очаквам скоро да изхвърчи.

# 308
  • London
Относно торбичката мисля, че можеше да се случи на всеки. Куков, че е карък какво пипне пипка го хваща, но предполагам има шансове за подобен развой с торбичките. И сигурно е мега гадно да ти се случи ....Генчо е селски тарикат, чисто използва, че е паднал Куков и да го осмее на всеослушание. Другия все пак призна грешките си, не беше нужно да се продължава според мен. Ако искаш го номинирай после на елиминация и толкова....

# 309
Коя беше тази от сините която вместо да гребе се клатеше на дървената греда. Женската версия на барон Мюнхаузен (да се хванеш за косата и да се измъкнеш от блатото).

Двойка по физика. И на другите 5 човека, които са те лайкнали. Това, което правеше, наистина може да задвижи лодка и няма нищо общо с барон Мюнхаузен. И даже вероятно помага повече от гребане с една длан.
Споко. Преди да напишем двойката да помислим. Може да направим разпределението на силите. И не се изсилвайте с оценките.

Става дума за импулс. И освен на теория, е пробвано и на практика, можеш сам/а да пробваш, ако намериш лодка. Става и с въже, вързано за кърмата и дърпано на тласъци.

# 310
  • София
Днес отново имах възможността да коментирам "на живо", та идвам с нов ферман. Bowtie Поздравления за съдържанието на този епизод и преди и след битката (както и самата тя), във всяко едно от трите племена - беше ми интересно да проследя случващото се.

Първото, което ми направи впечатление, е анализът на Жени относно отношението на Филип към жените, анализ, който в края на епизода беше подкрепен от самия него, не че това ще промени мнението на масовия зрител, но поне валидира моето. Smile О, шок, Филип има юлияновски тенденции и не му харесва да губи от жени - нещо, което сам призна, нито да получава инструкции от тях. За втори път в рамките на... две седмици иззе функциите на капитана и изгради стартегия вместо него. Надявам се Валери да запомни това, с нищо не би го облагодетелствала потенциална коалиция с Филип. Очевидно е, че му е основен конкурент, а и ясно се опитва да налага решенията си, капитан или не. Други две участнички, които често изземат функциите на капитани, без да са такива, са Виктория и Велислава. В момента всички отбори имат по четири жени в тях, нека видим докога ще продължат да наричат "Безстрашните" "отбора на жените".

Междувременно в племето на "Супергероите" Виктория даде обещание, което на всички им беше ясно, че ще наруши - а именно, да номинира само на база игри. Добре, че беше битка за територия и не ѝ се наложи да изпълнява обещанието си, иначе Цветан беше "пътник". Sweat Smile Стана ми неудобно, когато незабавно ѝ се извини след избора на капитан, защото не беше гласувал за нея. Според мен тя просто остава у хората впечатлението, че винаги трябва да се оправдават за действията си, видяхме, че го изисква от хора, които дори не са ѝ близки, той явно искаше да изпревари събитията. Не знам само защо Ралица реши, че фактът, че Виктория е била на елиминационна битка и се е завърнала, е причина да я изберат за капитан. По тази логика Мани трябваше да е всяка седмица капитан миналата година, след толкова много номинации и победоносни завръщания. Relieved

Относно битката - стори ми се много комплексна и премерена, що се отнася до повтарящи се елементи и необходими умения, създаде напрежение и не беше скучна. Безспорна и залсужена победа на "Безстрашните", смятам, че бяха отборът с най-добро общо представяне, не мисля, че някой от тях се провали, дори не бих обвинила Мирела за забавянето, защото тя трябваше да се справи с допълнителен елемент, а самото трасе премина повече от успешно. Смятам, че именно в тяхното племе бяха трима от петимта най-добре справили се участници - Филип, Валери и Михаела (може би греша, но ми се стори най-бърза от жените). Другите двама са Георги на квадрат - от "Непобедимите" и от "Супергероите", но двата отбора имаха много пропуски сред съотборниците си. 90% от коментарите на Ралица са тенденциозни, такъв беше и въпросът "на кого дължат победата "Безстрашните", отправен към Жени. Предполагам, че продукцията е очаквала да посочи някого, различен от Филип, за да може Ралица да подчертае "враждата" им. Доста са предвидими. Smile Останалите 10% са просто глупави като: "Елица, в спортното училище преподават ли редене на пъзели?" Не знам, Ралица, в твоето - неспециализирано училище, имахте ли подобна дисциплиа? Trollface

Радвам се, че "Непобедимите" все пак успяха да се доберат до Стопанството, някак си ми дожаля, гледайки как част от тях се разплакаха, не си спомням досега отбор да е страдал толкова за територия и то в самото начало на формата. Синхроните на Генчо по време на опитите на Куков ми бяха изключително досадни, сякаш злорадстваше, че не може да се справи, без да осъзнава, че това ще доведе до загуба на собствения му отбор. Адски изнеряващо, почти колкото обичайните крясъци на Велислава и Виктория по време на всяка битка, които, уж, са поощрителни. Жалко, че Куков загуби словесната битка по-късно, изпускайки си нервите. Самият скандал ми беше доста забавен, темпото беше добро. -"Лека вечер" - "Лека на теб, тапир", определено ме разсмя, но не мога да подкрепя обиди, базирани на нечие населено място. Не че генчовите обиди бяха много възвишени с това "госпожичка" и пр., но по-интелигентният от двамата определено можеше поне да опита да запази самообладание и да не изпада в крайности.

Почти забравих за "Резервите", каква беше тази реакция на Алекса към един бръмбар?  Не му се отразява добре времето на острова... 🤡 Противно на очакванията, смятам, че Веселина се котира добре сред останалите, намирам я за забавна и те изглежда доста са свикнали с чувството ѝ за хумор, не се дели така, както изглеждаше в началото.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 00:38 от La Vikinga

# 311
  • London

О, шок, Филип има юлияновски тенденции и не му харесва да губи от жени - нещо, което сам призна, нито да получава инструкции от тях.

Аз не познавам мъж да обича тези неща.😅

# 312
Коя беше тази от сините която вместо да гребе се клатеше на дървената греда. Женската версия на барон Мюнхаузен (да се хванеш за косата и да се измъкнеш от блатото).

Двойка по физика. И на другите 5 човека, които са те лайкнали. Това, което правеше, наистина може да задвижи лодка и няма нищо общо с барон Мюнхаузен. И даже вероятно помага повече от гребане с една длан.
Споко. Преди да напишем двойката да помислим. Може да направим разпределението на силите. И не се изсилвайте с оценките.

Става дума за импулс. И освен на теория, е пробвано и на практика, можеш сам/а да пробваш, ако намериш лодка. Става и с въже, вързано за кърмата и дърпано на тласъци.
Знам за какво става въпрос, но Вие дали знаете? Преди да пишете подобни неща, разгледайте "задачата". По-внимателно. Не му е мястото тук да говорим подобни неща. Това за двойките беше грубо към хората, но и невярно.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 00:52 от Анонимен

# 313
  • London
Това с клатенето се получава, ако изтласкваш собствената си тежест само, а не цяла лодка....пълна с караконджули.🤣 Тотално безполезно.....то като цяло Мани с 40 кг с мокри дрехи сложно нещо да бута....по-хубаво да беше се махнала от лодката поне да не пречи. Нямат сила много в това племе ..., Видяха сега нагледно колко нужна е Вики в такива игри. Те само пръц върху лодката и шляпат и люлят на едно място.😅

# 314
Филип трудно ще загуби от мъж , и още по-трудно от жена . при многокомпонентна игра . Общо взето самочувствието му си има покритие . Има и поглед върху играта и не е лош стратег. Валери и той  е много добре подготвен , скромно и талантливо момче . Те двамата ,плюс Гого са ми фаворити за сега. Пъзелчо също . И при жените имам няколко фаворитки ,

Общи условия

Активация на акаунт