Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 360
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 285
  • тук и там
За три дни нищо няма да ти стане от примолут нора. Пила съм го с месеци-три за да бъда точно,и то по 10 дни преди цикъл. После ми се регулира цикъла за половин година. Както си решиш, но аз лично-бих полсушала гинеколога си.

# 286
И аз смятам, че са излишни тревоги тридневното пиене. Боже, аз навремето покрай инвитрата колко хормони съм поела...
И кистите в гърдите не се дължат на прогестерона, а на естрогена.

# 287
Привет с месечния ми отчет. 😉
Дойде ми вчера, на 26 ден.
Спрямо предния път има следните разлики:
Предния път течеше почти постоянно и по-течно - този като че на тласъци и по-гъсто.
Предния път беше ярко червено -този започна някак по-ръждиво.
Предния път нямах нито едно съсирече ---днес видях две. Ендокриноложката ми каза, че ако имам съсиреци, ще трябва да пия хормони. Пак съм объркана.
Предния път много ме болеше -този нищо необичайно.
ПМС нямах и двата пъти.
Както ви казах миналия месец бях пила повечко вечерна иглика, този намалих дозата на половина и включих Витекс.
Сега като ми свърши да подкарам ли пак по-големи дози игликата или пък не? Кое от двата вида цикъл е за предпочитане? Няма ли нещо постоянно, направо да луднеш. 😓

# 288
Момичета, закъснява ми с четири дни. Приемах един месец витамин С с калций - разтворима таблетка, вкусна, както и месец и нещо чай от коприва. Възможно ли е да е от това?

# 289
Калций с вит С не беше ли за спиране на цикъл?

# 290
Тоя Див ямс как се пие, спира ли се като дойде цикъл?
Мисля, че се спира по време на цикъл, някъде бях чела. На мен не ми помогнаха никакви билки. Кажи после как ти се отразява,  може да е полезно за някой.

# 291
Цикъл няма как да се спре. Нито с Калций нито с Витамин С. Цикъла е излющване на маточната лигавица, която все от някъде трябва да излезне и излиза със кървене (цикъла) от матката. По принцип Витамин К се използва за спиране на кръвоизливи.

# 292
Гинеколог ми е изписвал за спиране на цикъл големи дози вит. Ц(не винаги се получава), а навремето за същото изписваха и Калциум Фосфо C.

# 293
И сега го изписват. Имам предвид Калциум Фосфо Ц. Ако е просто по-обилно кръвотечение действа, лека полека намалява. Ако обаче е хормонално като при мен, нищо такова не действа, даже кръвоспиращо. Колко дицинон изпих след Калциум Фосфо Ц-то и накрая примолут нор оправи работата още с първото хапче.

# 294
Хайде и аз във филма! Дойде ми на 17-ти ден от предходния цикъл, който пък продължи 8дни с едно тъпо всекидневно зацапване.Сега като гледам, цели 8 дни имам без цикъл между двата. Колко да се шашкам, не знам!
През август бях на преглед и се видяха 2малки кисти на яйчника. Били от тези, които изчезват с цикъла. Не отидох този месец на контрола,  защото реших, че не е страшно, а и след 2мес. Отново имам час за преглед.

# 295
Винаги питайте колко мм са кистите на яйчниците. След като са казали, че са две най-вероятно са задържани от два цикъла. Което показва липса на хормонални нива във няколко поредни цикъла вкл.и в сегашното положение. Кисти до 2,5 - 3 см обикновено се резорбират сами.

# 296
Винаги питайте колко мм са кистите на яйчниците. След като са казали, че са две най-вероятно са задържани от два цикъла. Което показва липса на хормонални нива във няколко поредни цикъла вкл.и в сегашното положение. Кисти до 2,5 - 3 см обикновено се резорбират сами.

До 2см бяха и двете. Аз затова не се шашнах особено, но...

# 297
И сега го изписват. Имам предвид Калциум Фосфо Ц. Ако е просто по-обилно кръвотечение действа, лека полека намалява. Ако обаче е хормонално като при мен, нищо такова не действа, даже кръвоспиращо. Колко дицинон изпих след Калциум Фосфо Ц-то и накрая примолут нор оправи работата още с първото хапче.
Миналият път личната ми изписа Калциум и дицинон, не ги пих, че таман ги купих и посвърши.
Днес ми е 4ти ден и беше доста обилно цял ден, чак се депресирах. Ще взема сега първо калция обаче се чудя в Супердок за ендото има час чак на 11ти, но пък пише "онлайн консултации", някой записвал ли си е някога такава консултация онлайн да каже какво представлява?🤔

# 298
Аз съм записвала онлайн консултация. Тя е през допълнителна платформа към Супердок. Плаща се авансово консултацията. Пишеш въпроса и прикачаш изследванията. Получаваш след това отговор от лекаря.

# 299
Аз съм записвала онлайн консултация. Тя е през допълнителна платформа към Супердок. Плаща се авансово консултацията. Пишеш въпроса и прикачаш изследванията. Получаваш след това отговор от лекаря.
Благодаря ти, Фелисити, утре ще се запиша. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт