Потопете се в топлите вкусове и аромати на есента с Краве Сирене Président

  • 11 019
  • 317
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 303
Пица в кори за баница
Продукти:
кайма

2 листа дебели кори за баница (лаваш)

лук

домат

зелени подправки

Заливка:

3 яйца

2/3 чаша заквасена сметана

1/3 чаша майонеза

сол, черен пипер и други подправки на вкус

Приготвяне:
Запържете каймата с лука.

Върху първия пласт кори сложете запържената с лук кайма, поръсете със зелении, наредете кръгчета домати (може и чушки).

Навийте корите плътно на руло и сложете във форма, намазана с масло и леко поръсена с галета.
Повторете и с останалите кори (лаваш). Постарайте се да уплътните добре рулата в тавата, за да не "избяга" заливката по дъното.

Разбийте продуктите за заливката и я изсипете равномерно върху рулата в тавата.

По желание може да поръсите всичко с настърган кашкавал.

Печете на 200 градуса до зачервяване.

Да ви е сладко!

# 286
  • Мнения: 76
Любимата ми рецепта е баница с точени кори и сирене Президент. Любима на цялото семейство!

# 287
  • Sofia
  • Мнения: 567
Една то любимите ми баници е с масло президент, сиренце, яйца и залята с кисело мляко, газирана вода и яйчице Simple Smile

# 288
  • Мнения: 503
Запеканка с печени червени чушки, сирене и кашкавал
Продукти:

10 бр. големи червени чушки
брашно за овалване

продукти за заливката:

3 яйца
100 г настърган кашкавал
100 г краве сирене Président.
3 с.л. заквасена сметана
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
100 г кашкавал за поръсване отгоре
Изтърбушете чушките от семките и дръжките. Изпечете ги на грил или във фурната и ги обелете цели.
През това време пригответе заливката като разбиете яйцата в купа и добавете настъргания кашкавал и натрошеното на ситно сирене. Сложете заквасена сметана и поръсете с черен пипер и сол. Разбъркайте добре.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Вземете йена или тава. Топнете чушките в брашно и ги подредете на дъното на съда. Отгоре разпределете половината заливка. Повторете с втори ред оваляни в брашно чушки .и завършете с втората половина от заливката. Печете ястието в загрята фурна, докато стегне, след това поръсете с настърган кашкавал и запечете още малко, докато добие хрупкава коричка. Поднесете топло.

# 289
  • Мнения: 3 791
Любимата ми рецепта е тиквена крем сума с мариновано краве сирене Président.
Задушавам лук и моркови в масло,добавям нарязани на парченца картофи и тиква и варя до готовност.Добавям чаша готварска сметана и чаша прясно мляко пасирам и поръсвам с крутони и кубчета мариновано в билки краве сирене Président.

# 290
  • Мнения: 126
Супер вкусна салата с авокадо е краставица

1бр краставица, нарязана на дребни парченце
1/2 авокадо, нарязано на малки парчета
100 грама сирене Президент
Сок от половин лимон
Няколко капки Унисос
Няколко капке зехтин
 
Всички съставки се разбъркват добре! Приятен апетит!

# 291
  • Мнения: 135
Сиренето е най-добрия ми помощник в приготвянето на закуска на малките лакомници. Като се замисля 90% от закуските са със сирене.
Споделям здравословна овесена бърза баница, която всички обичаме: 1чч овесени ядки се смесват с предварително разбити 2 яйца, около ч.ч кисело мляко с шупната лъжица сода за хляб, 1/2 чч сирене Président и 2 с.л.разтопено краве масло. Разпределям в силиконови формички за мъфини и пека до готовност.

# 292
  • Бургас
  • Мнения: 41
Баничките на мама

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница - 1 пакет
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка
сол - 1 ч.л.
сода за хляб -1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
олио - за намазване на корите
краве сирене Président  - 300 г
брашно - 2 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват, а към тях се прибавя киселото мляко, содата, солта, захарта, брашното и натрошеното сирене.
За всяка баничка  една кора се намазва с олио, сгъва се по дължина,. В единия и край се слагат  2-3 с.л. от сместа и кората се  завива на руло. Накрая остава малко от сместа, в която добавям малко олио, за намазване на баничките отгоре.
Баничките се редят в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. Отгоре всяка баничка се намазва с остатъка от сместа . Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият златист цвят.

# 293
  • Мнения: 2 668
Панирани сиренца  Président
Необходими продукти :
сирене Président - 500 г, твърдо, яйца - 2 броя, галета - 100 г, червен пипер - 2 с.л., черен пипер - 1 щипка, млян, чубрица - 1 к.л., олио - за пържене
Начин на приготвяне :
Олиото се загрява в тиган. Сиренето се нарязва на парчета с големината на кибритена кутийка. Получените плочки се потапят в разбитите яйца и се овалват в сместа от галета, червения, черния пипер и чубрицата. Пържат се в сгорещена мазнина, отцеждат се върху лист кухненска ролка, после се подреждат в подходящ за сервиране съд. За да останат хрупкави, сиренцата не се покриват.

# 294
  • Мнения: 9 193
Топло предястие "Ветрило с патладжан"
продукти:
1 патладжан, 1 домат, бяло саламурено сирене, зехтин, риган магданоз
Приготовление:
Опичам на скара патладжан , задушавам, обелвам люспата. Запазвам дръжката след което, разрязвам патладжана на филии и го слагам в съд за печене като леко разпервам патладжана под форма на ветрило, един домат го нарязва на дребни кубчета(кон касе) поръсвам върху патладжана , отгоре на кубчета около 1см. режа бяло саламурено сирене Président , поръсвам с пресен магданоз и сушен риган и зехтин. Слага да се запече за 15мин. и сервирам.

# 295
  • Мнения: 140
У дома обичаме да хапваме ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФИ СЪС СИРЕНЕ, ШУНКА И КАШКАВАЛ.
А ето я и рецептата- първо картофите (около 1 кг) се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат и обелват. Нарязвам ги се на едри кубчета. Докато са още топли, се овкусяват със сол и към тях се добавя маслото (2 с.л.). Разбъркват се, докато маслото се разтопи. Картофите се подреждат в тавичка, като между два пласта картофи се поставя един ред натрошено сирене Président (300 г). Картофите се поръсват с настърган кашкавал (100 г) и се посипват с изпечена в сух тиган шунка (150 г), нарязана на кубчета. Запичат се за не повече от 15-20 минути в сгорещена фурна.

Бон Апетит! Simple Smile

# 296
  • Мнения: 753
Любимата рецепта вкъщи е картофен Огретен с краве сирене (Президент).
За разлика от класическата рецепта за огретен, у дома го правим като мусака - само че вместо кайма слагаме натгрошено сирене и моркови на кубчета. А заливката правим от настъргана тиквичка с яйце, брашно, кисело мляко и малко течна сметана. Също така преди да сложим да печем бланшираме нарязаните картофи за 2-3 минути във вряща вода, за да поомекнат.
Всички други стъпки са като приготвянето на мусака.

# 297
  • Мнения: 846
Скоро стана така, че останаха повече макарони от закуската и измислих следното:

2бр пилешки гърди
350-400гр. сварени макарони
1бр морков- по-голям
1бр малка глава кромид
4-5 стръкчета магданоз
4 бр триъгълничета ПРЕЗИДЕНТ
1 с.л. доматено пюре
Малко кашкавал
Сос бешамел (прясно мляко, масло, брашно)
Сол, мазнина, черен пипер

Гърдите режа на ситно, запържвам с морков, лук, доматено пюре, магданоз.
Изсипвам в макароните и добавям сирената. Бъркам, докато се разтопят. Разстилам в тава и покривам с бешамел. Пека на 180-200 до готовност. Поръсвам с кашкавал.
Вкусотия!

# 298
  • София
  • Мнения: 10 880
Шоколадово суфле

Скрит текст:
шоколад - 200 г натурален

масло - 200 г

яйца - 7 броя

захар - 270 г

брашно - 125 г

какао - 50 г натурално

мазнина - за формите


Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.

Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.

Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
А сиренето къде и кога го слагаме?

В тази рецепта просто няма сирене. Това е шоколадово суфле и няма нищо общо с темата.

# 299
  • Мнения: 875
Любима моя рецепта е крем супа от тиква и сирене President с или без крутони в зависимост от желанието. Ето и рецептата
Съставки:
тиква - 1/2 бр.
моркови - 3 бр.
Картофи - 2 бр
сирене PRÉSIDENT - 200 г
лук - 1 глава
масло - 30 г
Сол - щипка
къри - 1/2 щипка
олио
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно. След това се обелват тиквата, картофите и морковите и се нарязват на кубчета. Задушава се лукът в маслото. Добавете тиквата, картофите и морковите. Сипете вода, която да покрие зеленчуците. След като заври, добавете подправките и оставете на бавен огън, докато се сварят зеленчуците. Пасирайте супата и я поръсете със сиренето President и крутони при желание и по ваш вкус.
Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт