Мнение за д-р Йован Даскалов?

• 1 461
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Този месец имам преглед при д-р Йован Даскалов в Света София. Искам да попитам какво е мнението ви на тези от вас, които са го посещавали?
Честно казано прочетох много добри отзиви, но все пак реших да пиша.

# 1
Здравейте мами! Този месец имам преглед при д-р Йован Даскалов в Света София. Искам да попитам какво е мнението ви на тези от вас, които са го посещавали?
Честно казано прочетох много добри отзиви, но все пак реших да пиша.

Аз следих цялата си бременност при него и родих секцио при него и не съжалявам за избора си. Внимателен, спокоен, готин като човек и добър професионалист. Раждането ми мина много добре, вече 5 месеца след раждането ми зараства много добре операцията. Винаги когато съм имала въпроси към него съм му писала и ми е отговарял.

# 2
Страхотен професионалист и Добър човек! Винаги ти обръща внимание, следи всички изследвания и отговаря при нужда! Не бих го заменила ! Препоръчвам !

# 3
Това е копие от мнението на дъщеря ми:
“ Имах много неприятен опит с д-р Йован Даскалов по време на бременността ми. От самото начало исках нормално раждане, а в края той изведнъж започна да ме притиска за секцио, без ясни медицински причини. Заплашваше, че бебето ми ще се задуши, че ще “плача над кувьоз”, и използва страха ми, за да ме притиска. В последствие се оказа, че бебето е с нормални размери и родих напълно естествено в друга болница без никакъв проблем. Освен това разбрах, че съм имала анемия и инфекция, които той изобщо не беше открил, въпреки че ходех редовно при него. Много разочароващо и стресиращо отношение, не бих препоръчала.”

# 4
Това е копие от мнението на дъщеря ми:
“ Имах много неприятен опит с д-р Йован Даскалов по време на бременността ми. От самото начало исках нормално раждане, а в края той изведнъж започна да ме притиска за секцио, без ясни медицински причини. Заплашваше, че бебето ми ще се задуши, че ще “плача над кувьоз”, и използва страха ми, за да ме притиска. В последствие се оказа, че бебето е с нормални размери и родих напълно естествено в друга болница без никакъв проблем. Освен това разбрах, че съм имала анемия и инфекция, които той изобщо не беше открил, въпреки че ходех редовно при него. Много разочароващо и стресиращо отношение, не бих препоръчала.”

Бих искала и аз да споделя своя неприятен опит с д-р Йован Даскалов. Аз родих на 20.08.  естествено. Бях единствената в цялата болница родила естествено в този ден, а отделението беше пълно. Няколко месеца преди раждането исках да обсъдим раждането с доктора, той все отлагаше и казваше, че е рано. Винаги отклоняваше въпросите ми със заучената фраза, че можело нещо да се случи ако говорим толкова рано… доста непрофесионално извинение. Когато настоях и все пак му зададох въпросите си той за голяма част от нещата ме излъга. Питах го дали мога да си разгледам и попълня документите за прием по-рано: той ми каза, че ще ми ги дадат, но когато наближи времето и си ги поисках той ми отговори: никой няма да ти ги даде. Питах го как протича раждането той ми спести, че правят изкуствено разкритие, пукат около родния мехур и вливат окситоцин дори и да не искаш. Седмица преди да родя ми каза, че бебето е 3300 гр, а на средващата седмица ми заяви, че щял да я вади, защото е много голяма. Била 4 кг станала. На въпроса ми дали е възможно да е пораснала с 700 гр за една седмица той започна да ми овърта и да си вади от пръстите извинения, че то показвало с до 500 гр отклонение. Симо за сравнение направих преглед в друга болница и при друг специалист, който измери бебето с точност 3560 гр на същия ден. На следващия ден родих бебето 3520 гр. Значи все пак апаратурата може да покаже и без 500 гр отклонение - стига да има кой да я види. Отделно се установи, че бебето е по-голямо ( в 38г.с. се роди 3520 гр поради съмнения за гестационен диабет, който д-р Даскалов не проследи. В 5-ти месец с високи нива на глюкоза той ми каза, че изследванията ми са супер. Когато му обърнах внимание на глюкозата ми каза само да намаля сладкото. Добре, че ограничих диетата и в следващия месец бях с нормални нива на глюкоза, но ако не му бях насочила вниманието към глюкозата или аз не я бях видяла пораженията щеше да са много по-сериозни.
Преди раждането се опита да ми вмени страх от естественото раждане, най-вероятно за да мина и аз секцио като цялото му отделение в болницата. На деня на раждането отказах окситоцин, но все пак ми вляха въпреки че отказах. Няма да родя втори път при него, нито ще следя бременност при него. Грубо  поведение, много високо самочувствие и прекалено затрупан с работа - моето мнение е че претупва работата си и пациентките си.

Общи условия

Активация на акаунт