Професионални серии за коса - тема 157

• 69 344
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
По първия пост:
Продуктиту на ФК не съм ползвала.
На Меди няколко пъти купувам Ш-Биокленз, както и спрея мисля, че така се казваше, както и от маската. От последните 2 продукта съм изключително доволна, но по време на бремеността бях спряла да ги ползвам и сега ще подновявам опаковките.

Четка за разресване - върнах се пак на варианта Тенгъл Тийзър с дръжка. Минах през Ико, които подарих на майка ми и Макадамия, която остана за сина ми. И двете четки изключително много ми скубеха и накъсваха косата. Имам и една кръгла на ДМската марка, но е пълна катастрофа.

Бюджетни марки не купувам от няколко години, просто защото не ми се експериментира и не ми се хвърлят пари на вятъра. Бях взела последно хваления продукт на Олиосета, но не я моят.

Финиш - олиото на Марокан, на К-Хроноложист и на Себастиан Дарк. Имам още и на Ланца, но не си паснахме и само отсипвам количества за майка ми.
За четките сте много права.
Тангъл Теезъра няма равен, повече от 10 години от както навлязоха в БГ ги ползваме ги с дъщеря ми и съм супер доволна, сега и малката е с такава. Пробвах десата и т.н. заради дизайна Simple Smile, но се връщам Tangle Tezeer
За ФК просто трябва да се пробвам кой пт продуктитебе подходящ за твоята си коса.
От Еластилсйзерите, които всички тук почти харесват, аз и дъщеря ми не сме, но шампоаните и балсамите си нацелихме наште след проба грешка Simple Smile терапиите за успокояване на скалп са супер също?!?

# 91
Здравейте,дами! Търся си добра термозащита за коса.. Къдрокоска съм, но ми писна да ходя рошава 😂😂😂И реших, че ще си изправям косата вече 😀😁. По често. Ползвам крема на Ми аманте в момента, но мисля че не е достатъчно за защита.. С тънък косъм ми е перушината 😂. Всякакви съвети за термо ще ми е от полза.. Доста препоръчват на Напура-ще ходя до ЗР тези дни.. Гледам има и на Лакме, но отдавна не съм се изправяла и съм назад с инфото.. Пресата ми е хубава, изправя добре, обаче живея в морски град и влагата..... Благодаря за насоките 🌹❤️

# 92
  • Варна
Изчакай рибите да заредят всичко в 1 на Олиесета. Кремът стана тотален хит. Огромно количество е 200мл. и може да се нанася и на мокра и на суха коса. За преса обаче винаги ползвам термозащита,която нанасям непосредствено преди изправяне.
 Ето тая скъпотия е като бонус и с фиксация лека та косата се задържа прилично дълго права.
https://www.arlen.bg/product/9465/sprey-za-termozashtita-na-vsek … tector-240ml.html

Иначе Напура си е класика и работи на морски въздух.

# 93
Изчакай рибите да заредят всичко в 1 на Олиесета. Кремът стана тотален хит. Огромно количество е 200мл. и може да се нанася и на мокра и на суха коса. За преса обаче винаги ползвам термозащита,която нанасям непосредствено преди изправяне.
 Ето тая скъпотия е като бонус и с фиксация лека та косата се задържа прилично дълго права.
https://www.arlen.bg/product/9465/sprey-za-termozashtita-na-vsek … tector-240ml.html

Иначе Напура си е класика и работи на морски въздух.

Благодаря, на Олиосета съм ползвала шампоан и съм много доволна. Ще видя може Напура да взема. Другото ми идва малко скъпо на този етап

# 94
Този спрей е блаженство за чупливите/къдрави коси.
https://www.notino.bg/kerastase/discipline-cjalostna-grizha-za-nepoddajna-kosa/
Както каза и Принцесата, с пресата винаги трябва да се презастраховаме и да ползваме две термозащита - една на мокра коса и една на суха.

# 95
А колко термозащита пръскате?
Все като ги гледам във видеа пръскат 3-4 пъти и толкова. Аз винаги съм доста по- щедра, и се чудя дали не правя грешка.

# 96
Мисля че и аз правя грешка с термозащитата.
Крема на Олиосета много добре ми действа на косата, имам и един термозащитен спрей на Лакме, но като си слагам имам чувството че много ми се утежнява косата и ми се накъсва и става някак твърда.

# 97
А колко термозащита пръскате?
Все като ги гледам във видеа пръскат 3-4 пъти и толкова. Аз винаги съм доста по- щедра, и се чудя дали не правя грешка.
Мен ме е страх, защото тънката ми коса ужасно страда от маши/преси, та не пестя - едно десетина спрея поне слагам и разресвам преди пресата.
Ето този ползвам, когато стане чудо и реша да изправям:

A са ми останали и около 10 мл от един стааар любимец, ще трябва да го довърша тази година:

# 98
И аз доста слагам от Ми амантето обаче.. На моята коса добре се отразява.. Но ще пробвам това на Олиосетата и Напура..

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 21:08 от bubanka

# 99
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Това последното ми е любимо, но липсва от доста време.

# 100
Мисля че и аз правя грешка с термозащитата.
Крема на Олиосета много добре ми действа на косата, имам и един термозащитен спрей на Лакме, но като си слагам имам чувството че много ми се утежнява косата и ми се накъсва и става някак твърда.
Спрея на Лакме има и фиксиращ ефект, което леко изсушава косъма, особено ако се използва два или повече последователни дни без да е измита косата.
Но за накъсване не знам, аз лично нямам проблем от доста време го използвам. Явно зависи и с какво се третира преди него косата.

# 101
Добре, аз едно не разбирам. Като пръскам термозащита преди преса косата става леко влажна и после като мина с пресата цъска. Това не означава ли, че я горя? Само като чуя как цъска и откачам. И обикновено пръскам, чам 10 Мин да изсъхне спрея и тогава минавам с преса, и пак има случаи да я чувам как цвърчи:).

# 102
Аз това не харесвам в мокрите спрейове - цвърченето. Чела съм мнения, че когато цвърчи изгаря един вид продуктът, а не косъма, но не съм специалист, дали е така кой знае ..
Ако изправям веднага след къпане и сушене нямам проблем, защото вече съм използвала термо, а ако е на суха /на другия ден/ слагам Напура олиото или Глоси нектара, олиа са, но някакси са ми по-сигурни и удобни от мокрите спрейове, като този на Филип Кингсли примерно.

# 103
Единствено сешоар се използва на мокра коса, всякакви други уреди само на суха. Това говорят поне фризьорите Simple Smile
Всички термозащити, които съм ползвала до сега за изсъхвали бързо. Винаги изчаквам и тогава действам с преса/маша и т.н.
И за олиото за коса има голям дебат- дали може да се използва преди термични уреди или не, едни фризьори казват може защото тези професионалните са термозащитни, други казват че това е само трик да ги продават повече и че е същия ефект като да сложиш олио на тиган за пържене... Аз си направих сама експеримент и стигнах до извода че когато го сложа на влажна коса я прави много мека и хидратирана, но после ако използвам маша или преса на втория/ третия ден краищата ми са сухи. В момента процедирам така- слагам олио на мокра коса само ако ще използвам "heatless" методи за оформяне на косата.  Ако ще я оформям с маша слагам олио след като я накъдря, хем помага да "разваля" малко къдриците.

# 104
Мисля, че идеята на тези спрейове не е веднага на мокро да се идправя/накъдря. Поне моя от Bumble and bumble трябва да се изчака или духне най-добре със сешоар и след това преса. Това е толкова пагубно на мокра коса.

Общи условия

Активация на акаунт