Професионални серии за коса - тема 157

• 69 661
  • 768
  •   2
Отговори
# 570
  • Варна
MарT такъв си е енерджито Grinning . Нанасяш като серум преди да влезеш в банята на суха коса само по скалпа. Стоиш няколко минути,после намокряш и масажираш скалпа. Не се пени тъй,че за мен за основен шампоан не е ок. Трябва една шепа да сипя,за да си измия косата сносно с него. Скалпа обаче почиства идеално.

# 571

Да добавя и че благодарение на вас със шампоана на дюкре си оправих скалпа. Ползвах веднъж хед енд шолдърс по време на пътуване и скалпът ми от сух стана болезнено сух и като опънат, сърбеше ме и от чесане ранички си направих, стоеше и зачервен. Две измивания и всичко е в миналото
Кой точно шампоан на Дюкре харесвате?
Sensiol от стара тема . В точно тази тема е обсъждан друг, който е подходящ за себореем дерматит и пърхут-Kelual ds

# 572
MарT такъв си е енерджито Grinning . Нанасяш като серум преди да влезеш в банята на суха коса само по скалпа. Стоиш няколко минути,после намокряш и масажираш скалпа. Не се пени тъй,че за мен за основен шампоан не е ок. Трябва една шепа да сипя,за да си измия косата сносно с него. Скалпа обаче почиства идеално.

Това с нанасянето преди това съвсем съм го пропуснала …….. Ок, ще знам вече, а като не става за основен шампоан с какво да измия като втори след него? Той е протеинов, нали така? Значи протеинов?

# 573
Здравейте, пробвах шампоана на Напура Енерджи и консистенцията му е многоооо водниста- така ли трябва да бъде?
И на мен ми направи впечатление, замених го с Енерджи на Davines и не съжалявам ни най-малко.

# 574
Хора, след косопад и подстригване се чудя какъв шампоан да си взема, може би и балсам/маска. Четох хубави отзиви за марките Nuggelasule, Alterna, Simply zen или Nioxin. Моля, споделете мнение?

# 575
  • Варна
MарT приеми го като преуош. След него миеш с каквото ти душа иска Grinning.
Ще кажа само,че съм употребила в годините много бройки от него и ми е един от постоянните шампоани в банята.

# 576
  • München, Deutschland
Здравейте, момичета, дойде време и аз да се включа с въпрос за... косата на мъжо Grin. Аз давах идеи, съвети, но като цяло моята коса е безпроблема, всичко търпи и понася и вече нз какво да го посъветвам.

Качвам снимка да демонстрирам проблемацията. 😃

Та, пуска дълга коса от 3-4 години, оплакването е, че се оплита, изсъхват краищата, а като се реше, пада много коса, независимо от сезона. Косата е изтощена и стърчат отделни косъмчета като се среше.

Относно използваните продукти / миене / маски / олиа:

- миене 2х седмично - шампоан и балсам, дрогерийни (пробва и балсам на Maria Nila, не беше по-добре...)
- понякога я суши (знае как, не я пресушава), понякога си я поизправя със сешоар ниска Т, използва термозащита, когато я суши
- почти всеки ден или през ден олио на Morrocan oil по върховете (много са сухи)
- leave in conditioner Morrocan oil след всяко измиване
- от Златна рибка по тяхна препоръка взехме ампула серум на Olioseta (употреби на 2х), ефектът беше добър, но краткотраен, ето този, с копринен протеин:

- маска на Lakme - Bio Argan Hydrating mask - на всяко миене

Имате ли идея какво още да му препоръчам? Изчерпвам се вече откъм идеи... Само протеини още не съм му препоръчала, защото нз как/колко дълго се ползват и дали има нужда. Той е прочел, че първо трябва да се види под микроскоп дали косата е порьозна и че тогава би имала нужда, иначе е контрапродуктивно. Обаче сега това остана, микроскопи да си купуваме да гледаме косми. Joy

Ще се радвам на идеи.

# 577
Март, на Напура Енерджи шампоана си е такъв жълтеникав и рядък, но пък върши чудесна рабога.

И аз се оглеждам за нов сешоар. Не знам дали Дайсън си струва, все пак е доста пари.Искам да е по-щадящ.

# 578
Хора, след косопад и подстригване се чудя какъв шампоан да си взема, може би и балсам/маска. Четох хубави отзиви за марките Nuggelasule, Alterna, Simply zen или Nioxin. Моля, споделете мнение?
Снежинка Nuggelasule N1 с екстракт от червен лук - изключително гъст, консистенция като мед от буркан - препорчъвам с две ръце. Няма аромат на парфюм, прави косата една идеа по-суха, аз го ползвам по две измивания с него.
Alterna Clinical - Хубав шампоан, определено, но някак не мога да оправдя средствата вложени в него.
Simply zen - ползвала съм Stimulating червения /моя мъж вкъщи е влюбен в него/ - в началото при мен даде уау резултат. Мисля че беше с черен пипер и се усеща едно приятно загравяне на скалпа, понякога дори парещо. Според моята "умна" фризьорка това е задължителен ефект от всеки продукт свързан с косопад. Аз не съм на същото мнение.
След една опаковка от него минах на Densifying на Simply Zen, който вече е за сгъстяване. Няма паращия ефект, косата седи доста плътна след него, определено ми хареса. Отново не може да се очаква аромат.
През цялто време ползвах Nuggelasule ампулата зелената сгъстяваща.

# 579

Снощи използвах Олаплекс 3 на измита коса, шампоана на Лакме argan oil за дехидратирана коса преди и след. Държа да добавя, че сте прави- ежеседмични керастаз и последният път (преди да си помисля за скалпа😢) head & shoulders наистина водят до сърбеж и рани. Скалпът ми гореше…  С този на Лакме втори път вече нямам проблем, без сулфати е, но нямам останали мазни кучури (обикновено не успявам да се справя с тях добре), иначе и аз не съм почитател на марката. Препоръчвам шампоана от тази нова серия и маската от био арган серията!
 Косата има среден обем- не е хубаво пригладена както след керастаз, но и не хвърчи с Гигантски обем както след повечето. След това съм ползвала балсам raw Shea на Shea moisture за 6-7 минути и без маска този път, на чиста коса Maui curl milk, нектар термик и спрея от серията за боядисана коса на керастаз пак. Обикновено завършвам с олия със силикони  да я прилижа, но тази седмица реших без тях. Изправих я снощи със сешоар и четка Hercules с мед 55мм, като за мен е добре- по принцип не държи право (2б-ц тип е) Струва ми се, че малко прекалих със задните кичури вчера, никога не изправям със сешоар-по принцип се правя на четки, и малко стърчат. Много е инат този косъм и с изправяне само със сешоар повече няма да се мъча, че ще се изгоря съвсем 😄  След 2 седмици съм на балеаж и започнах пак Олаплекс да я подсиля

# 580
Момичета, предполагам сте видели, но все пак да кажа, че в Златна Рибка на Витошка може да се пробват сешоара и Airwrap на Dyson. Без записване на часове е и без срок. Аз мисля да мина тези дни, защото много ме сърбят ръцете за Airwrap, а не съм сигурна колко ще е ефективен за моята коса.

# 581
Момичета, искам да си взема Olaplex 3, имам №6 от Нотино.
Въпросът ми е понеже в Дъглас има 20% отстъпка на всичко и най-изгодно ще ми излезе от там, според вас оригинални ли са им продуктите?
В Нотино сега има 11% отстъпка и се чудя.
Гледах видеа, че продуктите на Олаплекс от Амазон са фалшиви, та се чудя тук при нас как стои въпросът.

# 582
По принцип ще ходя в София другата седмица и имам натрупани точки в Златна рибка, но като видях намалението в Дъглас  се зачудих. Иначе с точките ще си взема маска на Макадамия.
Предполагам продуктите на Олаплекс в рибката са оригинални.

# 583
Момичета,това ли е финишът на Напура който хвалите?

Някой с къдрава коса може ли да се включи с мнение

# 584
Момичета, искам да си взема Olaplex 3, имам №6 от Нотино.
Въпросът ми е понеже в Дъглас има 20% отстъпка на всичко и най-изгодно ще ми излезе от там, според вас оригинални ли са им продуктите?
В Нотино сега има 11% отстъпка и се чудя.
Гледах видеа, че продуктите на Олаплекс от Амазон са фалшиви, та се чудя тук при нас как стои въпросът.

Аз съм си поръчвала от нотино и експер бюти и бяха фалшиви- с изрязани баркодове и залепени отгоре.. и нищо общо с опаковките ми от look fantastic uk като стикери и шрифт. Не бих рискувала повече. От България или от Сефора, или от доверен салон, или от чужбина от някой сайт. Аз дебна суперсайз в look fantastic или cult beauty и оттам поръчвам. Вече с превозвач и излиза 5лв ро България.Последният път видях в някоя от групите във фб за грижа за коса пост за фейковете от експерт бюти и имаше стотици коментари на дами от нотино и други по- малко известни за мен български сайтове- с фейкове. Тогава доста хора подадохме сигнал в дайта на Олаплекс за фалшиви продукти. Там е споменато и в Европа кои са оторизирани, при нас само сефора. В Англия и look fantastic, cult beauty и още някакви сайтове имаше. За златна рибка нямам отзиви, но предполагам са ок. Аз оттам само Лакме и макадамия взимам.
Да се похваля, от делириум забърсах aveda damage remedy daily hair repair на 50% намаление, смятам като пътувам да нося него за термозащита

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 01:49 от kolibribaby

Общи условия

Активация на акаунт