Професионални серии за коса - тема 157

• 69 623
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
+ 1 за продуктите на Doori, и на Mediceuticals - Bioclenz. Два Ковида изкарах тази година и това ме спаси. Пийте колаген и витамини.

# 601
Да, продуктите на Доори са много добри за косопад. Аз съм много доволна от шампоана на Напура S2 Energy  и спрея Z2.Мисля да взема и ампулите.

Rox, ако шампоанът ти предизвиква пърхот трябва веднага да се смени, защото може да доведе до още по-голям косопад.

# 602
Аведа...Пяната пък за обем прави… обем без да утежнява и да личи, че има продукт на косата.
Пяната на Аведа абсолютно нищо не прави,обем пък още по-малко.За моята коса е обикновен финиш без силикони,което значи,абсолютно безполезен.
Една мацка в Ютюб много обича да рекламира Аведа,и аз патката се втурнах като невиждала.Нищо особено не е Аведа,не и за косите на повечето от нас тук.

Да, аз винаги уточнявам, каква е моята коса, която не е като на 90% от хората в темата. А и силикони в корена и скалпа като стилизант… не, мерси. Не съм от био-мио хората, за уточнение. За мен е нещо особено. Не ходя с мазна коса още в деня на измиването, скалпът ми се чувства здрав, без сърбежи, единствения работещ продукт за нова коса е техния при мен, а за коса пари не жаля и купувам всичко на тази гад, това са продукти с много растителни екстракти (и олиа за жалост) и технология зад тях и не бих си позволила с лека ръка да ги определя като нищоправещи.

# 603
  • Някъде там
Наскоро и аз имах косопад на кичури,кичурите падаха по време на баня и после при сушенето си събирах топки косми на четката.
Купих си шампоан на напура S2 energy и спрей на меди Целиген.
Използвам ги над един месец, нямам косопад, косата видимо се сгъсти и имам много, наистина много нова коса,неочакван резултат от мен е засиления растеж на косата, която расте като луда, но не знам дали от шампоана или от спрея.Със сигурност ще подновя спрея на Меди.
Чудя се понеже и шампоана на напура ми привършва, според вас дали ще е добре да продължа с S0 за стимулиране на растежа?

# 604
След Ковид е абсолютно нормално и няма да спре поне 4-6-9м, да си знаете.
Съветвам всички да пуснат пакет щитовидни хормони, вит Д, Б феритин и железен панел.
Оказва се, че след Ковид всички са тотал щета и това веднага влияе на косата.
При мен беше така и освен прием на суплементи, ползвам на Меди шампоан за сгъстяване(който реша) и серумите редувам.
За около 1г овладях положението.Също маслени бани, внимателно ресане само на суха коса, никакви стегнати опашки и тн.

# 605
Здравейте, купих си автоматична маша за коса на Филипс, но дали още нямам умения или заради неподходящ продукт къдриците не държат и се развалят. Използвах Напура термозащита флуид преди това. Някакъв съвет какво да правя?Благодаря предварително!:blush:

# 606
  • Варна
На мен Напура ми изправя косата....Според мен смени термото.

# 607
Сравнявам действие и консистенция ,за мен това са показателите не кодове и опаковки.
По същият начин процедирам.
От всички споменати сайтове само от парфимо една маска на Мароканойл не е била както трябва, но в последствие се оказа, че проблема е в партидата защото и от други сайтове имаше проблеми.

Аведа съм купувала в Щатите ( много им бяха приятни фирмените магазини ) харесвах им слънчевата серия, и един от тези двата https://www.deliriumexclusive.com/bg/kosa-kosa-maski-za-kosa/dam … -treatment-637968. / https://www.deliriumexclusive.com/bg/kosa-kosa-alsam-za-kosa/dam … onditioner-637964 много добре се отрази на моята изтощена суха твърда коса мразеща по принцип протеини.

Мен Ковида ( и след него ) ме удари къде ли не, но явно от към косопад съм била пощадена.

# 608
Януари месец изкарах ковид и кошмарът започна месец след оздравяването ми, като утихна някъде през юни. Загубих повече от половината си коса, но имам късмет, че съм с добър “начален старт”. Всяко миене в банята беше травмиращо, колкото и драматично да звучи. На суха коса дори при обикновено прокарване на пръсти през нея губех кичури. Най-много изгубих на тила и при пипане забелязвам, че е падала адски … неравномерно, направо липсват редове на места. От едната страна имам осезаемо повече коса отколкото от другата. Grinning Имах и оредяване от двете страни покрай челото.
При изследвания след преболедуване щитовидните ми хормони бяха наред, слава Богу, но се оказах с много нисък вит.Д, В12, сравнително добри нива на желязо, но пък много нисък феритин. Никой около мен не успя да овладее процеса на косопад, включително и аз. Смятам, че просто трябва да се изчака всичко да отмине, което не означава, че не трябва/не може да помагаме на скалпа и косата.
Искам да похваля: всички, които пишете и помагате редовно в тази тема Blush , червените ампули и шампоан на Виши (против косопад), спрей Нуминокс, ампули Т2 на Napura, шампоан Bioclenz, гелът на Davines, серумът на Grow Gorgeous (класическият) и thickening маската (дори при такава загуба на коса е от полза, защото уплътнява косъма и създава илюзия, че имате повече Grin) , Extentioniste на Kerastase, който не е толкова за нови растежи, колкото за “дръпване” на дължина. В момента използвам ампули Densifique и ще пиша пак, ако има благоприятен ефект. Имам много нови растежи благодарение на изброените продукти и се надявам, че с повече търпение ще успея да си върна косата, която имах преди този гаден вирус.

В заключение - приемайте витамини (след изследвания и консултация с лекар) и протеин. Организмът наистина се изтощава много след преболедуване и те са от ключово значение за всички процеси в него.

# 609
Само пак да
повторя, че референтните граници не значи, че сме наред, търсят се оптимални нива.
Например: ТСХ до 2,ФТ3 и 4 над средата, към горна граница( гледа се съотношение).Вит Д и Б около и над средата, феритин също.Наваксването става бавно и с постоянство, а косата има цикъл на растеж и затова, преди 4м период, няма да се видят резултати, дори причината за паданеъо ѝ да е отнимални.Косата се възстановява много бавно.
Та…Грижете се здравето, за да е хубава косата.
Заповядайте в темата за косопад, за да не разводняваме тази.

# 610
Момичета отдавна не съм купувала лак за коса или някакъв фиксиращ спрей. Имам един на Lisap,  който използвам при нужда, но днес като установих, че нещо пръскачката се е повредила .Моля дайте съвет за марка. Търся да няма мокър ефект и да не слепва  Благодаря на  тези, които се отзоват.Heart

# 611
  • В къЩи.
Коя серия е подходяща за мазна коса с тънък и фин косъм?

Вие от кой шампоан и балсам видяхте ефект?

# 612
Скрит текст:
Коя серия е подходяща за мазна коса с тънък и фин косъм?

Вие от кой шампоан и балсам видяхте ефект?

От първите четири, до петия не съм стигнала. Косата ми е буйна, гъста (по принцип), къдрава (тип папуас) и груба,  не знам на вашата коса как ще подейства. Но надали има значение вида коса, тези продукти са за друго, лично мнение.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 10:25 от Tiger Lily

# 613
  • Някъде там
Подготвям малка поръчка от ЗР, ще подновявам любими продукти, крема на олиосета и маската за изглаждане и блясък с масло от моринга, която ми прави косата като огледало Simple Smile.
Покрай тези неща ми се иска да поръчам от новата боя, ето тази в цвят 6.71 за обливка на дължините, според вас кой оксидант е по добре да поръчам 1.5% или 3%.
Клоня към 1.5 %.

# 614
  • Някъде по Дунава
Аз също се боря с косопад. Причината не е ковид. Правих ПКК, нещата са в норма. През август започна да ми пада косата, през септември се засили. Ползвам Меди Фолиген, Напура S2 и S00, Доори жълтия шампоан и лосион, както и спрей Меди целаген. Доизхабявам наличните маски и балсами. Пия витамини. Мислех си, че съм овладяла косопада, но от скоро пак се засили. Продължавам и не се отказвам, но явно  тези продукти действат различно на всеки.

Общи условия

Активация на акаунт