В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 753
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Щом ние раждаме, всичко е наше.
Точно така! Децата са наши!

# 331
  • в очите на дъщеря ми
Аз като си сменях адресната регистрация, че да запиша хлапето на училище и ми пришиха и двете деца заедно с мен. Нямат им доверие на тези мъже.
Не е до "доверие" до буква в закона е. Настоящият адрес на децата до 14 годишна възраст, съвпада с този на майката.

# 332
  • София
При нас проблемът беше, че твърде много хора се регистрираха на този адрес. Не че не си искам децата.
Имало изискване поне 10 кв.м. на човек. За мен имаше място. Ама като поиска и някоя приятелка регистрация и започваме да си броим децата и да търсим начин в общината да се наместим. И всичко беше само защото едни имат право да учат в добрите училища, а на други не им се полага. Голяма гадост!
Сега и след седми клас гледах същите патици. Детето им до 7 клас учило в хубаво училище. Според нея му се полагало и в осми да продължи пак там, защото било свикнало. А на другите не се полагало да учат там. Представям си какво им е на директорите на СМГ, 73-то, 32-ро, 35-то, 7-мо и подобни.

# 333
Аз да попитам, от кое ниво почнахте АЕ. Наскоро погледнах на моята бумагите, все си мислех, че е по - горното ниво. Оказа се, че са почнали от А1, за другите два за които ще плащаме по натам, дали ще са към В, идея нямам. Тя се оплаква, че има доста деца в класа които сричат. А за мен ( както и тя си знае ) да чете на АЕ и е доста по - лесно, отколкото на БЕ. Ще трябва и туй да го упражнява. Може да чете, но на моменти запъва ако е на глас, ако чете на ум,дори и да сбърка, си се разбира. И почерка ще трябва да го пооформи и промени. С тия миниатюри, ръце вдигам от нея.

# 334
  • София
В 7мо училище където е моята дъщеря английския учудващо за мен не го почнаха от началото. Взимат си доста завъртяни думи понякога. Ту са писали елементарни правила и неща, ту не баш.

# 335
Явно готин учител. Ппи нас е а1.
Мен ме бяха преместили без децата. И после някаква луда лелка в общитата ме заплашваше със социални да види как децата живеят сами!!! на друг адрес. Целта да им оправя грешката, ама се запънах.

# 336
Купихме учебник и тетрадка А2 по английски. Втория срок ще са по учебника за В1. С разширено изучаване на английски е моят син. Батко му беше с интензивно. Тогава за осми клас купихме трите учебника А1, А2 и В1. Така и не ми стана ясно защо купихме първия. По него почти не са работили. Започнаха си директно с преговор на всичко учени до седми клас и бързо продължиха нататък. Големият обаче изкара почти целия осми клас онлайн и дремейки пред компютъра изобщо не можа да вземе максимума от интензивното изучаване. Сега се радвам, че наборът е с разширено и после девети клас ще му е по-спокойно и по-балансиран.

# 337
  • София
И при нас вчера таткото подаде. Днес, гледам, са ми звъняли от непознат номер, на който не мога да върна обаждане и се зачудих сега дали и мен ще ме информират, че бащата няма право да получава помощи за осмокласник. Доста абсурдно звучи…
Щом бащата е подал на него ще му се обадят. А и не става от вчера за днес. На мъжа ми са звъняли една седмица по-късно. Друг те е търсил.

За английския РИЧЕ - само тетрадка А1 и някъде през октомври започват с А2. Нататък ще видим.

# 338
  • София
На нас на РС ни казаха, че в осми клас трябва да минат А1 и А2. Нямат право да продължават напред. Затова ще разширяват хоризонтално - ще правят проекти, презентации и подобни, но няма да купуваме учебник В1. Той си е за 9 и 10 клас.
Пишеше ги някъде докъде трябва да стигнем за НВО в 10 клас и за ДЗИ в 12 клас.

# 339
  • София
Май на теория всички трябва да почват от А1, на практика вероятно има разминавания, като сигурно при английския са най-големи, защото "всеки поназнайва по нещо".
При нас не е така. За дъщерята купувах учебници В2 в осми клас, но начинаещите ходят на допълнителни занимания и може там да им искат и други.
Както обичам да казвам, всички български ученици излизат в 12 клас с 4 чужди езика - два от втори до седми клас и после още два в гимназията. И това без школи и частни уроци Wink

# 340
И двамата ми сина са математически профил, не са в ЕГ. Големият беше интензивно, малкият сега разширено изучаване на английски. При големия в осми клас минаха А1, А2 и В1. Последният не успяха да го свършат напълно и от него остана малко и за девети клас. Ако не бяха учили предимно онлайн в осми клас, щяха да си вземат всичко. В девети клас беше с учебник В1.1 първа част, сега в десети е с В1.1 втора част. Догодина английски ще му е профил и не знам с какви учебници ще е. За набора сега купихме А2 и ще вземем и В1 втория срок, като целта е да го минат до края на годината.

# 341
  • София
Стон, аз не разбрах написаното към мен ли е? Защото на практика пишем едно и също. На хартия пише, че е минато ниво А2 и започват от Б1 в 9 клас. Но на практика е съвсем различно. В осми клас правят проекти и презентации, което си е скрито Б2. Само дето учебник не могат да ни поискат да купим.
Същото е и по математика. Децата от МГ и ЕГ вървят по еднакви програми и често по еднакви учебници. Но накрая на 8 клас децата от МГ са подготвени така, че и от половин дума разбират материала за 10 клас, а тези от МГ си мислят, че знаят нещо, но не могат да го приложат на практика.
Ние случихме на учител по английски и се надвам да вземат повече материал. Защото с голямото в 9 клас му смениха учителя и нещата рязко се промениха (замръзнаха). На малкото смениха учителя по математика и това, което учиха в 5 клас, бавно забравяха в 6 и 7 клас, подремвайки в часовете.

# 342
А, не, не е към теб изобщо. Дори не знам, че има някакво изискване колко и кои учебници да се купят.
А принципно по всеки един предмет основно зависи от учителя какво ще успеят да вземат като материал. Защото при наборите на големия, в някои от уж най-елитните училища в София, имаше не просто претупани, а буквално цели раздели по различни предмети, които изобщо не бяха преподадени, а директно прескочени.

# 343
Моя далечна позната, която е завършила търговска гимназия, твърди, че след 8 клас имат някакви изпити, подобни НВО. Вярно ли е това?
Доста се учудих. Мислех, че е след 10 клас.

# 344
Да си опресни информацията. НВО по чужд език след 8. клас за паралелките с ИИЧЕ за последно беше проведено през учебната 2016/2017 година.

Общи условия

Активация на акаунт