В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 793
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
И ние вчера откривахме сметка в ДСК, отне почти 2 часа:cold_sweat:. Най-странното е, че за получаване на пластиката отново трябва да присъстваме и двете.
karzz, служителката в банката ме предупреди, че онлайн банкирането трябва да се активира същия ден.

# 406
И набора ще взима стипендия за успех. Много се гордеем. Единственото момче от класа е което ще взима. Но банкова карта не сме му вадили, той е ноември и още няма лична карта. И класната нищо нее казала. Да ходим ли до банка задължително ли е? Иначе за забравянето на ключове, пари, абе всичко е наша запазена марка. Даже на тренировка тръгва и не си носи бутонки по пътя се сещта и се връща енти път вече.

# 407
Аз забравих да активирам!
Ох, къде ми беше ума!!!
От толкова проблеми, да забравя точно това!

# 408
  • Бургас
Не са ми казали,че днес трябва да се активира профила. 🤔 Дали е пропуснала!?
Лошото е,че в момента няма как да го активирам. Ако се получи по-късно добре,ако ли не ще говоря с банката.
Дано не е толкова важно,това да се активира същият ден.
Благодаря ви,че го споделихте тук.

# 409
Аз не мога да го твърдя със сигурност, но служителката няколко пъти ми напомни, така че реших да го споделя. Може и така да е, но едва ли е фатално.

# 410
Хм, и с двете ми деца, активираха мобилното приложение още на място в банката. За ДСК става въпрос. И това отнема време. Големият даже на място си го тегли, с малкия поне с това се бяхме подготвили предварително. На нас ни казаха, че може сам да отиде да си вземе пластиката. Той няма търпение и всеки ден си гледа в приложението дали няма съобщение, че е готова. Защо бърза, не ми е ясно. В нея в момента има цифром и словом 5 (пет) лева. Батко му си внася всички пари, дори и джобните. После в магазини плаща с картата. Казва, че някъде му се мръщят, като иска да използва за дребни суми, но не отказват. Дори и вода с нея си купувал. Нямам и идея защо е решил да процедира така.
Наборът твърди, че все още няма по нищо за учене, освен по английски. Все преговор правели. Днес са взели първи урок по математика. Казала съм му, че тази година ще следя само математиката, с другото да се оправя. С това прибиране след 18:30 от тренировки, не знам кога ще учи. Обаче в дните със седем часа отива в залата в 14:30-14:40 и няма как да приключи рано. Или както казва треньорът му, тренировката има начало, но няма определен час за приключване.

# 411
Аз да попитам нещо за дебитните карти, че отдавна се чудя. Не се ли притеснявате, че ако ги загубят и докато разберат, може някой да е "употребил" дневния лимит? Нали плащането до 100лв. не изисква ПИН.

# 412
Може да има sms известяване за всяка операция, а и не е нужно да са заредени с много голяма сума. Аз не смятам да ѝ превеждам повече от 50лв. В случай на нужда винаги мога да сложа още малко. Така или иначе повече от 100 на ден не можело да плати, това е лимита в ДСК за тези тиин карти.
Сега малко късно ми идва идеята, ама защо не ѝ направих направо един револют?!

# 413
  • София
Сега малко късно ми идва идеята, ама защо не ѝ направих направо един револют?!
Защото още не пускат стипендиите по револют Wink

# 414
  • Бургас
След като седнах да разгледам документите,виждам,че има грешка в името на детето. Изпусната е една буква.
Настръхнах !!! Понеже ми е важно,не само за стипендията.
Звъня на националният им номер и казвам за какво иде реч.
Обясняват ми-утре да отида до банката, за да си оправят грешката,но ще се издаде нова пластика. Важното е,че айбана няма да е друг,че това вече щеше да ми е проблем.
И другото,което ми беше важно - не е необходимо да се активира,още същият ден онлайн банкирането.
Дано информацията е полезна и на вас.

# 415
Рениии, я не включвай режим - шамарена фабрика. Каквото изкара, изкара. Нали е жива, здрава, спортуваща.
Тва със забравянето, нормално е, умът им е другаде.
Моето се сети, че само в понеделник имат ИТ, но пък учителката е една и съща по ИТ и Информатика, тъй чеее, може и да им даде теста и в час по Информатика, тъй като другият понеделник се почива. Ако го отложи, ще го правят почти, чак средата на др. месец. По ФВС, единственото което са правили, е бягане единият час, през другото време се моткат, отбиване на номера. А в школо пише, че първият час е имало тест - 30 м., вторият - тест 200 м. а третият - тест - скок от място. Толкова часове има, а само три часа отбелязани, а нищо не правят. Даже мин. седмица в петък, не е успяла дори да го черпи. И защо, защото човечецът влезнал в салона, казал две думи, а след това офейкал, появил се в края на часа, за да им каже чао. Вече вчера, предвид часът, я питам по Мат. какво стана - нищо, разбра ли урока - фифти - фифти, защо - зад мен много говореха, не успях да чуя всичко.
А най - интересното е, че, първи час Музика, двама от 9 клас влезнали при тях. Учителката влиза, раздава тестовете, изобщо не усеща, че те не са от нашия клас. Дава указания какво да пишат отгоре, все едно са в първи клас. Казва им да пишат от кой клас са, и едното пита - Госпожо кой клас да пиша, а тя - в класа който си, значи 9 - ти, учителката - как 9 - ти, вие сте 8 - ми. Усеща се и пита какво правят там, и туй и казва, че е объркал часа, мислел, че имат при нея, след това, уж в момента се сеща и казва - ааа, ние имаме Физическо, и си тръгнали.

# 416
Добро утро!
Моите и двамата са болниии 😭😭😭 Малката донесе нещо от ДГ. Още в неделя текна носа, а гърлото явно по-рано е било зачервено. Но тя не се оплаква. В понеделник вечерта беше с температура. Вчера и батко й се включи в отбора, но него го започнах веднага с изопринозин и температурата му беше мижава, но много го болеше гърло. Сега пък опява, "Как няма да ходяя? Ще пропуснааа?" Ама и подкашля и не знам какво да го правя. 🤯 Естествено вчера пропуска входно по Математика и ИТ и днес по БЕЛ. 😕 Изобщо чудна хубавина. По-добре се чувства вече и много ми се иска утре да ходи, но не можело докато подкашля.

Winder, има го и този момент, както и при възрастните.  Дневния лимит ми казаха, че е 50 лв. В приложението на Булбанк има възможност да си заключиш и отключиш картата по всяко време и става за секунди. Вярно, че е хамалогия, но ако има такива притеснения си е вариант.
Ston, вълнуват се децата! И те като големите, ще имат карти! 😊🥰 И моят само броеше дните, кога ще си вземе картат. Не че я е ползвал и едната и другата. А всъщност ЛК я ползва в банката, за да си направи дебитна. 😂
На нас класната ни каза, още на родитлската среща, че стипендиите ще се заявяват декември месец. Реално целия клас ще получават, те са с високи балове.

# 417
В приложението на Булбанк има възможност да си заключиш и отключиш картата по всяко време и става за секунди. Вярно, че е хамалогия, но ако има такива притеснения си е вариант.
Ей, това чаках да чуя Wink Благодаря!
Даже не е и хамалогия. И без това телефоните не са им в ръцете само по време на час.

# 418
И вкъщи се натръшкаха. Малката и тя от ДГ се сдоби с херп ангина от коксаки, но май не го изкара много тежко, само дето както винаги ще кашля цяла вечност.
Голямо пазене наборката да не прихване и накрая една седмица след това се тръшна и тя. Но смятам, че не беше същото, само ангина каза лекарката. И хайде пак пазене да не се разболее наново малката, че имунитетът й едва ли е във върхова форма.
Днес отиде на училище вече, само два дена пропусна. Но ми стана тъпо, тя беше моят стълб, очаквах поне тя да не се разболява, пък то...
Предадох се и поръчаха останалите учебници нови. Не мога да се оправя с тези борси и групи във фб. Дано догодина да имаме повече късмет, че тогава ще има доста повече за купуване.

# 419
  • Сф
Хм и моята ме нервира нещо. Донесе четворка на входното по английски. Дотук, лошо няма. Опита се да ме убеди, че не е само тя и че било дълго ,имало сложни неща, нямало време, объркала се малко и подобни. Е, да обаче школо много ясно ми показа, че даже не е по средата. И отделно направи грешката да ми покаже теста. И какво да видя! Тъпи грешки има, но основно видях каша при времената и като запалих ! Толкова обяснявах миналата година, беше влезло нещо в главата. За съжаление е излезло явно или не е било добре научено по скоро. И хич не и пука май! Ще има наказания тоя път, ако не си седне на д. да припомни. Специално по английски съм много ядосана, защото мога да помогна, ама не ме отразява! Щяла да се оправи, входно било това само..ама как ще сложиш сегашни време в изречение с минало , бе нямам думи...незнание е това, ще и дам едно "обърках се".

Общи условия

Активация на акаунт