В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 717
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • около Варна
И според мен целта им е да ги стреснат, да си знаят, че трябва здраво учене и оценки не се подаряват, но пък в някои случаи действа много демотивиращо. Ох, ще гледаме как ще се развиват нещата занапред.

# 676
  • София
Според мен също могат да искат да ги поуплашат, но така могат много да ги демотивират.
Не мога да разбера и смисъла на входни нива по бел и математика в осми клас. Това са деца, приети с матури по бел и математика и айде пак да видим колко знаете.
Но да им пишат 4-ки по рисуване, музика и физическо е направо смешно! Едно време имаше зачита се/ не се зачита и за мен така е най-добре. Не може всички да са спортисти, музиканти или художници, че и математици, литератори и т.н.

# 677
Няколко входни минаха дотук и резултатите са очаквани - шестици по математика и физика, петици по БЕЛ и география и четворки по история и английски. След кат видях теста по история, си мисля, че и аз трудно бих изкарала повече от четири. Много дати, години, имена. Това изобщо не му е сила. По английски просто е допуснал някои глупави грешки, но това ще го оправи. Вече почти месец след началото на учебната година, продължава да твърди, че класът е много по-добър от предишния. И ако дисциплина, всички внимавали, участвали в часовете. А, дано и занапред да продължат така. Нямам и грам претенции да са всички амбициозни и усърдно учещи, просто искам да има спокойна учебна атмосфера и да не се налага целият клас да страда заради няколко калпазани, които не знаят защо са в училище.

# 678
  • при моите любими
Аз вече веднъж се оплаках от учителката по английски, класната. По точно детето се оплаква, че е строга, аз се радвам, че всява респект. Каза, че никой не смее да гъкне. Вече има 6 нанесени оценки по английски. Сигурно до края на годината ще ги докара поне 60. И моето се беше стреснало, как с лекота пишат ниски оценки. Учителят вдигнал едно девойче от класа избирателно, тя се притеснила, смотолевила нещо и той казал, че ще и пише 3 по милост, но имало време да я оправи. На моята и подейства много отрезвително, за входното учи по нощите до последно и станала в 5 да преговаря още. Напънали са ги определено. По физическо са покривали норматив. Скочила 1.90, а трябвало да скача 2 метра и има 5.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 17:19 от cydonia

# 679
Здравейте, на моята дъщеря са й нанесени само 2 оценки - 5 по мат. и 6 по философия. Имала и 4 по физическо, която не е нанесена. Обаче: в класацията тя е на първо място навсякъде - и в класа и във випуска и в училището, което според мен е невъзможно Worried. Та питането ми е някакви настройки ли не са наред при мен и ако някой знае да каже как да ги оправя.
Иначе не учи въобще, домашни не им давали, не ги изпитвали още, направиха само входните и толкоз Thinking

# 680
Да имаш лекар у дома е огромен късмет,аз обаче нямам такъв и когато преценя,че е нужно ги водя на второ,трето мнение.Тъжна картинка,стискам палци жената да се оправи бързичко и да си дала точните медикаменти.
За оценките от входните-до преподавател си мисля,че опира всичко.При нас също не се връщат тестовете,подписва се всеки ученик и ако успее да снима с телефона ще покаже у дома,ако не виси една оценка в Школо.Правят поправка на сгрешените неща,но пък няма условие,а само решението и не винаги би било от полза.Разни учители,разни идеали!Според стастистиката е на 10 място в класа(от 26,на база входни до момента)Доволна съм,още повече ,че не е отворил нищичко през лятната ваканция.

# 681
Аз си имам своя версия за по-ниските оценки на входното (освен, че децата са позабравили). Сега на входните нива им дават по-трудни неща, съответно изкарват по-ниски оценки. А в края на годината, на изходното по-така лесничко и изкарват високи оценки. Значи учителя си е свършил работата, научил ги е тези деца. Нали входното и изходното са оценки за учителите реално. 🤣 Да ме прощават учителите в групата. 😁😜

Пак се повтарям, в нашето училище Школо не е долюбвано. Не го ползват учителите. Отсъствията от миналата седмица бяха нанасяни миналата събота. А оценка от по-миналата седмица се появи вчера. В предишното училище го ползваха много интензивно. Всичко разбирах на момента, докато още са в час децата.

За съжаление лекарите в България са изчезващ вид. 😢😭 И като бройка и като компетенция. Нашата ЛЛ е на 75, не смея да ти помисля още колко време ще може да работи и къде ще търсим нов.

# 682
  • Пловдив
zaichenceto_bialo , аз също мисля ,че я има тази практика с входните и изходните. Това и от учители съм го чувала. Само, че едно се чудя. При положение, че изходното е на друг материал, а не на същия за каква градация в оценката говорим.

# 683
И ние сме в отбора на ниските оценки на входящите. Но виновен е той - казваше, че е забравил, но пък и не отвори да преговори. При нас оценките са със стотни (3.60, 4.50, 5.82). И при вас ли е така?

# 684
А аз вдигнах ръце. Да имах пищоФ, със сигурност щях да съ гръмна. Моето не ще да учи, говорих, обяснявах, подканвах. Сили, глас, нищо не ми остана. Очаквам, от тук нататък, вече оценките да са в червеният нюанс, с някои изключения. Вече, ще се радвам на вашите деца, с хубавия успех и похвали. Ние гоним дъното, не височините.

Болничките, как сте, оправихте ли се вече. Моето диваненце, уж е по - добре, да видим до кога. Утре се завръща в училище. Пак ще е сигурно като в небрано лозе, все едно е първи учебен ден.

Краси, от се оплакваш, хубав е успеха, ко като го пишат със стотни, накрая пак ще го закръглят към по - високата оценка.

# 685
Зайченце, то вашето училище, ако не се бъркам, доскоро въобще нямаше дневник електрически. Пак е похвално, че все  нещо се отбелязва.
За входното по мат при нас нямам и съмнения, че е било трудно.
Утре се решителните входни по фвс с нов учител, висок няколко метра, който до миналата година е бил треньор по волейбол, надявам се да ги запали, кого за игра, кого за фен.
Сега аз седя и мисля, мисля и седя коя ваксина да си сложа първо, 2ри бустер или ваксигрип.
Май май първо бустерът, но няма и месец и половина откакто го карах....
Лека седмица на всички!

# 686
  • Пловдив
Бустер може да се сложи на 28 от + тест. За девойката съм се спряла на назалната ваксина против грип.

# 687
  • Sofia
Скрит текст:
По онлайн продукта на ЦГМ - както писах, регистрирах се в онлайн портала и поръчах пластика на ученика (удобно е, защото снимка може да се направи на момента или да се прикачи от галерия). Сега отидохме до пункт, където по телефона намериха регистрацията и ни дадоха персонализираната пластика със снимка (срещу 3 лева - не ми даде опция да ги платя в портала), заредих за месец. Обаче, питам: сега мога ли нататък онлайн да зареждам - дамата ме посъветва да си ходя в пункт, че било по-лесно. Порталът правел някакви неща, но и те не знаели точко кое как. Трябвало да имам регистрация при тях (което било различно от регистрация в Портала, провериха ме по ЕГН - няма ме Smiley). За целта - да попълня формуляр и да нося снимка Thinking Рекох си, може пък вярно да не знаят какво се прави в този портал и отварям с надежда, че в моята регистрация ще виждам картата на детето - няма я. Сега може би трябва да си поръчам една карта за мен през портала, като прикача снимка някаква (че чак на хартия нямам Smile). Обаче после, едва ли не, трябва да си я взема тази пластика, нищо че към момента не ползвам градски транспорт, освен инцидентно, когато пък плащам с банкова карта директно.
Приемам съвети по това тайнство на зареждане на картата на ученика онлайн Laughing
FreshBreeze, стига, моля те, я не им се връзвай. Супер удобно е онлайн и няма никакъв проблем. Само един е профилът - твоя. Детето няма профил, само трябва да свържат неговата карта с твоя профил в пункт на ГТ и после неговата карта я виждаш на профила си на "свързани карти". Не е необходимо ти също да имаш заредена карта или само пластика.

Даже останах много приятно изненадана защото се чудех като пише примерно, че картата е валидна до 10-ти, това включително ли е, не е ли. Всъщност се оказа, че дните, за които картата е активна не могат да бъдат избрани на календара и съответно няма как да стане грешка.

Според мен докато мрънкаха по пунктовете, че имат страшно много работа и започнаха да се стресират, че може и да нямат работа... Около мен няма човек, който все още да ходи при сърдитите лелки - всички са онлайн. При тях отиваш, подаваш заявление за свързаната карта (точно както е обяснено по-горе) и повече не се занимаваш. Подкрепям абсолютно всичко споделено от Winder.

Аз също нямам карта, но като пътувам не обикалям да се моля за билетчета по спирките или шофьорите - това с плащането с карта в транспортните средства не ме кефи, но пък м-пас приложението си е чудесно. 4 лв дневна карта ме устройва, както и билетчета за еднократна употреба. Единствено екранът трябва да е много светъл, за да се сканират (да си знаеш).

# 688
да, и аз това щях да пиша за екрана. На спирката на университета е мъка да вляза Simple Smile)) Иначе приложението е супер. Плащането ми отива към сметката за телефона. Купувам си билета с един клик.

# 689
FreshBreeze, стига, моля те, я не им се връзвай. Супер удобно е онлайн и няма никакъв проблем. Само един е профилът - твоя. Детето няма профил, само трябва да свържат неговата карта с твоя профил в пункт на ГТ и после неговата карта я виждаш на профила си на "свързани карти". Не е необходимо ти също да имаш заредена карта или само пластика.
Според мен докато мрънкаха по пунктовете, че имат страшно много работа и започнаха да се стресират, че може и да нямат работа... Около мен няма човек, който все още да ходи при сърдитите лелки - всички са онлайн. При тях отиваш, подаваш заявление за свързаната карта (точно както е обяснено по-горе) и повече не се занимаваш. Подкрепям абсолютно всичко споделено от Winder.

Благодаря! Значи, ще отида пак в (друг?) пункт на ЦГМ и ще искам да ми свържат към профила (имейл и телефон предполагам означават профил) картата на детето. Странно иначе, защото аз през профила точно я поръчах и защо трябва изрично да искам свързване ... Ще пиша пак дали съм успяла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт