В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 800
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
Тони много са ми странни тези обикалящи деветокласници при вас. При нас е абсурд да се случи. Дисциплината е много на ниво и ако някой си позволи да взеле в друг час, директно го пращат при ЗД, а при втори опит следва наказание.
Да, започва се с болестите и аз мисля да почна профилактично мултивитамини. Аз обикновено му правя един курс през късна есен (средата на октомври-ноември) и един февруари -март. Миналата година явно е успял да изкара Ковид без изобщо да разберем. Просто му пуснах едни антитела за всеки случай и те излязоха много високи, та си имахме сертификат, за да не го тестват в училище. Пък изобщо не е имал симптоми Rolling Eyes.
Бухтичка ние ги взехме от борса учебниците, но като питах за процедурата за догодина ми обясниха, че министър Денков бил обещал безплатни учебници до 12 клас, ама не могли да го организират за тази година, та щяло да влезе от догодина. А дано!
PureLove и моят не ме чува изобщо като обяснявам. Все едно има филтър на ушите специално за моя глас. Някой друг да му каже съвсем същото и веднага разбира и запомня. Аз ли съм - никакъв шанс.
Освен това още им е лятно, тая година не можаха да починат и сега още извесно време ще преминават към учебен режим.
Иначе моя вече ми донесе първа шестица и аз тамън се зарадвах, пък то по Музика Joy

# 421
Дианче, според мен добре си правят децата. Стига да не им се карат, да не им пишат закъснения, отсъствия, нямам нищо против. За мен това е вид начин, за отпускане на зайчетата. А и те доста си я обичат и харесват бившата им, настояща наша класна.

На болничките да оздравяват, на здравите да държат фронта, и да не се разболяват.
Преди около 30 - 40 мин. писаха в групата на класа, и преди около 5 мин. в школо, че нашият клас от утре до събота ( 01.10. ), ще е под карантина. Минаваме два дена онлайн в Тиймс. Да ни е честито Stuck Out Tongue Winking Eye, почна се. А смятах, че ще ни се размине.

# 422
Dianchence, аз също съм на твоето мнение, че ако родител обяснява, детето просто отказва да го научи.
И с малкия ми син съм го забелязала.
Най-странното е, че единственото изключение беше подготовката за НВО-то по Математика. Независимо, че ходеше на курсове, ако не обяснявах аз задачите, дълбоко се съмнявам, че щеше да изкара такъв резултат.

# 423
  • София
Мен пък точно за ученето и матурите ме слуша щерката като и обяснявам нещата. Но това да ляга да спи, да яде и тн...от едното ухо в другото.

А Тони, каква е тази карантина 3 дни само?

# 424
По новите разпоредби. Кога бяха последно, вече не помня. Тъй като остават два учебни дена,после три почивни, ей го, ще се съберат. То дано детето го кара леко и безпроблемно. Като гледах, снощи мисля беше, над 1000 заразени имаше, сега може и повече да са. От доста време не слушам новини, а рядко ми се случва нещо мимиходом да чуя.

# 425
Тони те новините не са и за слушане, гледане. Снощи си го причиних беше ужасно.. Дано този щам е лек. Има болни много от всякакви вируси. Набора и той леко сополив

# 426
  • София
А Тони, каква е тази карантина 3 дни само?
В момента карантината е 5 дни, при това за училище ги броят от последния контакт. Ако детето вчера е било на училище и днес си е направило теста с положителния резултат, карантината е до неделя включително, реално 2 учебни дни. Понеделник е неучебен (за училищата, в които има изборни секции, но то това не означава ли всички).

Моята все повече "оглушава", когато ѝ се говори. Имам чувството, че закъсняващия пубертет се разраства в геометрична прогресия - всеки ден по-зле става. Може пък да е психическо натоварване от рязкото преминаване в "учебен режим". Уж стартира с мерак, но започва да разбира в какво се е забъркала.
Вчера трябвало да покриват нормативи по ФВС, но имали час точно по време на "голямата буря" и ги отложили. Едвам се прибрахме в къщи, всеки от неговата си посока. Но всички бяхме мокри до кости, с подгизнали обувки, въпреки чадърите - бяхме нагазили дългоко във водите на няколко "новосформирани реки" по различни улици - наборката в "Пиротска Ривър", аз в "Мадрид Ривър", като първо преплувах "Драговица Лейк" (Драговица е малка уличка, която се беше превърнала в езеро и трябваше да я "преплувам", за да стигна до по-пълноводната "река" по бул. "Мадрид"), а баткото "Евлоги Георгиев Оушън". Днес чакам с притаен дъх дали някой няма да изреве с болно гърло и втрисане Sad

# 427
  • София
Мандаринка, вчера наистина беше страшно! Добре, че всички се бяхме прибрали преди да започне при нас бурята. То страшно ми се стори от вътре,  пък какво да говорим в потопа.
В такива случаи аз винаги слагам краката в гореща вода с морска сол и доливам постепенно още гореща вода. При настинка,
 сополи също.

# 428
При нас положението е, че той всичко си знаел /според мен без две-три неща, поне/. Учи за 1 час на ден, гледа телевизия, почива си, все още си мисли, че е ваканция. Вчера се смях с глас, защото има 6 по изобразително. Явно господинът е много добър, защото младежът рисува като 5 годишен. Днес имали входно по БЕЛ, нищо не е погледнал, какво ще направи е загадка. Оставила съм го да се дави или да плува. Омръзна ми от неговото учене. И аз съм човек. Записах се на испански, ходя на фитнес. Започнах да усещам свободата!

# 429
  • София
Да, добре е да обсъдим какво ще направим за себе си, ако сме отлагали нещо заради натоварената година в 7 клас.

# 430
Мандаринка, ха дано да се разминете. Режим - глуха съм, не чувам е период който бързо ще мине. Обаче за теб ще е дооооста дълъг. Само търпението му е майка, а, и железни нерви.

together1, недей тъй,точно такива живописи, че и по - зле са на мода напоследък. Лепнеш ръцете в боята и после мацаш по платното, ела та вижте кво сътворих. Но пък е хубаво също, че и ти си се захванала с нещо хубаво, така поне ще покажеш как се прави. Рени79, е права, имаме нужда и за себе си да отделим време. За повечето, 7 клас си беше опъване на нервите, и пренавиване на пружините.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 04:50 от Тони ♒🍀

# 431
Така беше, Тони!
Сега се чудя / и не искам да се връщам дори в спомените си / как издържах. Точно така, аз!
На никой от семейството не му пукаше особено, освен на мен.
Детето имаше висок бал, но предпочете не толкова добра гимназия. А сега виждам, че в класа почват изцепки и май средата няма да се окаже добра.
Цяло лято седмокласничката си почива. Явно тенденцията продължава, защото входното по математика е заковано на 4. А това никак не добре.

# 432
Анра, не бързай с изводите, освен ако тези изцепки вредят и накърняват някого. Има доста деца, които си мислят, че като станат 8 клас, получат ЛК и ДК, са пораснали, и това им дава право да се държат още по - зле и нагло. От време оно си е казано - само шамарите оправят, там където думите не помагат.
А туй с оценките, не им се сърдете на децата. Докато преминат този преход от зазубряне за НВО, в режим хай ся по - лежерно, им трябва време. Да се повторя, все пак забравят след това напрежение и месеците прекарани във ваканция. Първо - НВО, после чакане на резулнати, нареждане и пренареждане и пак чакане, та накрая се позабравят някои неща от наученото.

Аз ще изпадна в режим - учудване, ако моето по Мат. и БЕЛ, покаже някакви добри резултати. Само дето, входните ще ги правят, като се върнат, живот и здраве, др. седмица присъствено. Учителката по БЕЛ я питаха за входното, жената отговори, че няма да го правят днес. Соето дава време да понаучат нещо децата. Да видим диването дали ще си припомни нещо.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 23:09 от Тони ♒🍀

# 433
  • София
Здравейте, къде на Софийски университет мога да заредя транспортната карта на госпожицата,че утре изтича? И нали само с новата ученическа карта?

# 434
В подлеза има бюро на ГТ. Аз онлайн зареждам.

Общи условия

Активация на акаунт