Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 916
  • 853
  •   1
Отговори
# 540
Те нека помагат, но само ако искат и могат. Не да им се вменява като задължение. Не може заради безотговорността на младите да страдат по-възрастните.
И пак да повторя - никой не е длъжен с нищо на пълнолетните млади.

# 541
А мъжА на майката/бабата/ има ли си свой деца?

Не няма си
Е, вече ще си има.

Някой да обясни на мен, не на Еми, как мъж в 40- те без деца ще отглежда с охота чужда бременна и след това чуждо бебе.
Всъщност аз познавам такъв човек. Момичето забременява на 18-19, бащата на бебето я зарязва. Та той казва на жена си "Дай да го отгледаме това дете." и помогнаха на момичето да си отгледа детето. И то не сега, в 21 век, а през 90-те.

# 542
Аз ако съм бременна на 20, без пари, без баща на детето и без стабилна работа, не знам колко ще ми е от помощ една паница супа от родителите ми. Тогава и мен ще се налага да отглеждат. А те не го правеха вече, като бях на 20. Нямаха възможност. Моите грешки да спя без гащи, не са техни.

# 543
  • София
Нещо се бърка родова приемственост и маргиналното безхаберие.

# 544
Самият факт, че по времето, когато бъдещата баба се е събрала с новия си мъж така се е случило, че 16 годишната ѝ дъщеря е тръгнала да работи като сервитьорка по дискотеките и скоро след това се е изнесла от този дом, говори достатъчно за подкрепата, която може да очаква. Напълно е възможно той да не я искал там.

# 545
Е, как няма да са по-топли патриархалните отношения, като само там може да те дундуркат до 50-годишна да не работиш, за да се правиш на майка-домакиня? Ония от студените култури, биха те пратили първо да си изработиш хляба, който ядеш, а после да раздаваш ум и разум.

# 546
Намеците към Андариел са неоснователни.

Подрепата, която е оказвала жена в подобно положение, осигурявайки тила на мъж, зает със сериозен бизнес, струва не по-малко от ежедневната работа извън семейството. Работата вкъщи (логистиката на едно семейство)  е 24/365 дни, дори и да се ходи по почивки.
Не очаквам всички да го разберат, рядко се среща, но е съвсем реално.

# 547
Нашите много са ми помагали логистично (без финансово). Но и не пестяха недоволството си, че се налага да го правят, вместо да си гледат старините. Съжалявам, че им се наложи, но не можех да се справя сама като супергероините, които описват някои.

# 548
Аз не намеквам, а в прав текст казвам, че ако ти самата си прекарала живота си защитена от подкрепящи те мъж и родители, е изключително нагло да съветваш някой да се мята с главата надолу сам, без подкрепа.

# 549
  • София
Намеците към Андариел са неоснователни.

Подрепата, която е оказвала жена в подобно положение, осигурявайки тила на мъж, зает със сериозен бизнес, струва не по-малко от ежедневната работа извън семейството. Работата вкъщи (логистиката на едно семейство)  е 24/365 дни, дори и да се ходи по почивки.
Не очаквам всички да го разберат, рядко се среща, но е съвсем реално.
Да се чудиш на другите как им се получава Joy
Ех, че се развеселих!

Истината е, че някои, ако не бяха расли в саксия, щяха да са наясно с истинския живот и неволите, които ти предлага. Тия, истинските.

# 550
  • France
Аз нямам парични проблеми (да чукам на дърво) и имам чудесен съпруг, който винаги е държал да бъде пълноправен родител. Не просто да "помага". И пак ми беше трудно. Помня как звънях на мама, когато Монстърчето беше бебе и я питах "добре, де, как се справят самотните майки"? Наистина не мога да си представя пред колко и какви трудности се изправят. Затова си мълча гузно.
Андариел, твоето моята зълва го нарича la malhonnêteté intellectuelle. Ако беше само глупост, да подмина, но тук става дума за подвеждащо лицемерие.

# 551
  • София
Не, просто не й казвам, че не струва, че родителите й не струват и затова е най-добре да махне бебето.  Авторката има своята история, своите отношения с родителите и към момента има декларирана подкрепа, иска си бебето. Да, проблем е с бащата, очевидно няма да го върне, но и този хап ще преглътне в един момент.  Не мога да кажа на едно момиче да абортира, ако то има друго виждане по въпроса. Дано майка й и баба й да помогнат и тя да издържи на житейските проблеми.

# 552
  • France
...Дано майка й и баба й да помогнат и тя да издържи на житейските проблеми.
Дано, но колко е вероятно?

# 553
  • София
Помня как звънях на мама, когато Монстърчето беше бебе и я питах "добре, де, как се справят самотните майки"? Наистина не мога да си представя пред колко и какви трудности се изправят.

Ами справих се успешно, отгледах си детето. Но бях към 30 годишна като родих, преди това бях учила и работила с висока за времето заплата. Имах добри спестявания, имах и собствен дом + подкрепящи родители пенсионери наблизо. До 2годишна си я гледах сама, те само и се радваха и играеха с нея. Като се върнах на работа, а тя на ясла започнаха честите боледувания. Като ми изтече болничния я водех преди работа  при тях да се закрепи, да се доизлекува. После - след седмица на градина следваше пак зелен сопол и така до у-ще. А то и там е нужна логистика и  водене по курсове и уроци. Дядото беше насреща докато я пое гаджето.
Но нещо съм скептична за бабата и прабабата на авторката. Сигурно са я продавачки, я готвачки и няма как да останат в къщи с внучето.

# 554
Аз когато родих и двете баби още работеха. Та те ,помагаха,  но единствено когато можеха и имаха желание за по някой час през седмицата.
Основно ние си гледахме децата.
Не знам, на каква помощ ще разчита толкова авторката при работеща баба.

Общи условия

Активация на акаунт