Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 446
  • 853
  •   1
Отговори
# 810
Тука нали надълго и нашироко ни се обясни как имало опции за осиновяване и приемно семейство, ако всички вдигнат ръце и не искат да се занимават с бебето.
Майтапа, в цялата история е, че белички бебенца много бързо се дават за осиновяване в чужбина. И в най-черния сценарий просто майката ще си загуби детето.

# 811
Кой казва, че трябва да напусне работа? Прибира си дъщерята вкъщи, денем дъщерята си гледа бебето, вечер и през почивните дни бабата се включва. Някакви фантасмагории пишете за напускане на работа, пък си обичала мъжа. Да си го обича, кой й пречи! Но да си гледа и дъщерята.
Дъщерята ще трябва да се върне на работа след майчинството. Тогава става интересно кой как какво. В ясла може да не ги приемат, на детето може да не му понесе и да не може да ходи, като това не са абстрактни хипотези, аз си минах през всичко това и се видях в чудо какво да правя, но да - лесно е, много е лесно! Хубаво де! Няма да споря, вие знаете по-добре от мен какво е да си и баща, и майка. Rolling Eyes

# 812
Значи да не става изобщо майка, защото няма как да си гледа детето.

# 813
Това, което всички предложиха беше тя да проведе сериозен разговор с майка си за това, в какво ще се изразява тази помощ, за да може тя да си организира приоритетите.
За нея приоритетите са й излизанията, което значи че това бебе или ще увисне на майка й или ще бъде отнето от социалните.

# 814
Може би не в настоящия момент, а когато се устрои и има мъж до себе си? Или смяташ, че тя никога няма да намери човек и/или да бъде в по-добра житейска позиция, та все едно дали сега или по-късно? Еее...

# 815
  • France
По принцип, във века на семейното планиране, е нормално да решиш да станеш родител след като имаш възможност за това.

Понякога не трябва да заставаш зад децата си, колкото и да ти се иска.
Ей тъй, да се научат.
Намирам, че това е най-трудното в това да си родител. Понякога нямам никакво желание да викам и наказвам, но трябва Confused

Кой казва, че трябва да напусне работа? Прибира си дъщерята вкъщи, денем дъщерята си гледа бебето, вечер и през почивните дни бабата се включва.
Направо се учудвам с каква лекота лишавате една млада жена от свободните ù вечери и уикенди Flushed

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 23:43 от Philomena

# 816
  • София
Понякога не трябва да заставаш зад децата си, колкото и да ти се иска.
Ей тъй, да се научат. Не да бичат едни и същи грешки, като знаеш, че мама ще ти забърше марсола и ще те огащи винаги.

Кои грешки и кога понякога? Това "ей тъй, да се научат" издава родителско безсилие - ей, тъй, да се научат, да видят колко съм прав, нека им, като не ме слушат.
Да не говорим, че никога не се знае дали нещо след време пак ще изглежда като грешка, защото хората преоценяват събитията.

Помниш ли темата за отношенията с майките? Помниш ли колко много потребителки написаха как майките им не са заставали зад тях, когато са имали нужда? Как майките им са ги упреквали за какво ли не? Тези майки са постъпили точно така, както ти казваш - не са заставали зад децата си.  Затова по-добре майката да е готова да забърше марсола и да огащи, вместо да се прави на много корав възпитател.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 21:10 от Andariel

# 817
Впрочем аз не убеждавам авторката да взема решение за аборт, по принцип даже съм много против абортите, само че ме учудва колко лесно си представят някои това да си сам родител, и затова посочвам какви проблеми я чакат (мисля, че не си дава сметка). Да се настрои да ги преодолява, а не да живее в розов балон. Идват трудни времена, дето се казва. И трудностите няма да са като тези, които срещат всички майки и бащи в двойка при отглеждането на децата си, а много по-големи. Да си еднолично отговорен за едно човешко същество, когато си още дете... ми, не знам. Успех!

# 818
Ама какво родителско безсилие за човек на 20г… осъзнайте се.

Аз след всичко казано най-вече си мисля, че жена, която поставя пушенето над здравето на бебето си е по-добре да не ражда, пък ако щете ме набедете за ужасен човек. Мнението ми в това отношение е твърдо и никога няма да се промени.

# 819
Авторката си иска излизанията и пушенето. Иска и да задържи бащата чрез детето. Иска и да продължи със сегашната си работа, която е безперспективна и за един амбициозен човек - не за дълго време, а по-скоро нещо временно.
Има ли авторката сериозен мъж до себе си, който би й бил опора? Не. Има ли авторката здраво семейство,на което със сигурност да може да разчита? Не. И най-важното - зряла ли е авторката, за да се стегне и поеме отговорност и има ли това момиче акъл в главата? Определено не.
Логично е какво би било най-доброто решение в случая, но тъй като авторката ми е никаква, то нека си троши главата.

# 820
Едната ще работи денем и ще будува нощем, пък другата ще работи нощем и ще е кукуряк да си гледа детето цял ден? Ай стига, бе... Тези двете ще да са свръх хора, нямат нужда нито от сън, нито от почивка... Брей, как лесно звучи! Аз пък не знам защо, въпреки, че не работех една година, бях на ръба на силите си и се движех все едно съм на забавен кадър поне няколко месеца( денонощния рев след годинка през 30 мин заради кучешки зъби и кътници даже не го споменавам).

# 821
  • София
Ако имаше мъж и семейство щеше ли да й разрешиш да ражда, да иска да пие и да пуши? Мъжът някакъв опекун ли е, гарант за доброто поведение на жената? Сигурно да, защото щеше да ходи насам-натам с него. Не усещаш ли, че превръщаш жените в някакви неспособни същества, които непременно се нуждаят от мъж за легитимиране на способности и възможности? Дори за мен, дето съм консервативна, вече е твърде много. Все едно гледам турски или индийски сериал - без мъж тя е нищо.

# 822
Аз не съм й никаква, че да й разрешавам или забранявам. Просто яко ми е писнало от прости и безотговорни хора, които нямат амбиции и живеят ден за ден, а в страната ни сякаш са твърде много и продължават да се множат.

# 823
Другата крайност е жените да се приемат като прекалено самодостатъчни. Сами може да са, но с бебе? Докато мама и баба го дондуркат, някой трябва да печели парите. Дядо? Ама него нали го изгонихме, че пречи на бабата да се посвети на внучето? Thinking

# 824
  • София
Всеки иска нещата да са както си му е редът - образование, женитба, раждане. Но често не се получава по този начин. И въпреки всичко хората се справят, живеят. Не можете да го промените.

Общи условия

Активация на акаунт