Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 557
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Дъщеря ми гласува!

# 556
  • София
Синът ми гласува с машина, искаше да гласува и го направи. Исках да отидем заедно, но той беше на курс и си отиде сам.

# 557
  • София
Упражниха ли правото си на вот навършилите вече 18 г. и как се чувстват?
Щерката ще ги навърши за следващите избори след няколко месеца...

# 558
Ние ходихме заедно. Беше се притеснила доста, че й е трудно да избере.

# 559
  • Русе, у дома
И аз да дам отчет, гласува пълнолетното ни дете за първи път. Гласува с машина. Вълнуваше се доста. Сега идва в дневната да погледа ТВ за около минута-две следизборните студия. Порастват децата…

# 560
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала, но чета редовно. Възникна ми току-що едно въпросче - мойто понеже почва шофьорски курсове и инструкторката и е поискала дипломата, тази след десети клас.

От приятелка разбрах, че после я искат и в оригинал в КАТ (за копие).

На някое дете дали ли са му го изобщо този документ и как ли нормативно е уредена тази работа?

# 561
  • София
Нашият пък нямало да учи:  информация от тази сутрин.  Може би по-после …
Нямам сили вече, честно!
А моя реши да прави gap year и се опитва да ни навива да го издържаме, ама не е познал!

# 562
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала, но чета редовно. Възникна ми току-що едно въпросче - мойто понеже почва шофьорски курсове и инструкторката и е поискала дипломата, тази след десети клас.

От приятелка разбрах, че после я искат и в оригинал в КАТ (за копие).

На някое дете дали ли са му го изобщо този документ и как ли нормативно е уредена тази работа?
Визираш дипломата за завършен десети клас ли?Имам спомен,че на моето дете я дадоха през септември миналата година т.е. в началото на 11 клас.

# 563
  • някъде ... тук ...
Сънчо, моят има. Представлява един лист А4 Simple Smile
Намерих я онзи ден, щото ходи да разпитва точно за шофьорските. Засега обаче ги отложи за лятото поради липса на свободно време.
Нищо не се споменава все още какво иска да учи после.

# 564
Би трябвало в началото на тази учебна година да са им раздали свидетелствата за първи гимназиален етап. Изглежда като това след 7 клас, само че е със снимка.
Selena6, нашите младежи явно са от една кръвна група… и други допирателни съм забелязвала през годините.  На мен финансиране за “геп” не ми е искал —чак дотам не му стигна смелостта, но даде заявка, че не било изключено да реализира такава… Дообре.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 17:09 от saffron

# 565
В КАТ не искат диплома. По електронен път 3 дни след практическия изпит в КАТ се изпращат документите от автошколата. Дали там се съдържа копие от дипломата, не знам (дава се в автошколата в началото на курса). В КАТ се представя само ЛК и дават вх. № за получаване на книжката. Четох в шофьорската тема съвет да се ходи в  следобедно време - наистина е по-спокойно. Успех на младите водачи!

# 566
  • София
Ние ходихме да гласуваме 3 грации от три поколения: майка ми, аз и дъщерята. Сигурно сме ѝ повлияли на щерката с нашите семейни полит. коментари, но беше проучила преференциите и ми дойде точно с избраната от мен личност. Гласувахме машинно. 85-годишната ми майка като връщаше картата за машината я подаде със звучното "thank you" и допълни "Нямам проблем нито да гласувам с машина, нито да ви говоря на чужди езици" и си тръгна победоносно, куцайки с бастуна. Но тя си е актриса по призвание, всеки път на избори прави някакви театри на комисията и бях предупредила детето ако много я е срам от баба ѝ да се измъква бързо Joy

Нашата диплома за след 10-ти клас е в училището. Така и не я получих от детето и миналата есен като записвах сина ги попитах у тях ли е и те ми потвърдиха.

# 567
Девойката ще се явява на кормуване след Великден, навърши 18 преди няколко дни и гласува с машина. Личната карта изтича тези дни, напомням ви, че е с 4 годишен срок, наложи се да я сменяме с бърза поръчка, за да я има за изпита, в банката също за промяна на сметката й я поискаха.

# 568
  • София
Ali97, да, точно тази.

Шарлот, не знам дали трябва или не трябва да искат, но на една от френските мами, на сина и са му поискали оригинала, а от ФЕГ едва кандисали да го дадат.. - не са добре и те.

Gorg0nzola, кефи ме майка ти, жива и здрава да ти е.

BoeL, живо и здраво пълнолетно момиче, във всичко да и върви!

# 569
И при нас се появи идеята за Гап. Няма лошо. Пуснах тема с тази идея, да си поизбистря главата по нея!

Общи условия

Активация на акаунт