237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 23 392
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
  • Германия
Във Варна е приятно топло.
Гледам някои мъже още по тениски по късни доби.
Софт, това е поличба!

Пепе, във Варна ли си?
Да! До утре вечер.

# 211
Пипи в първия момент не знам защо реших, че там ще се събирате съфорумките, нали се уговаряхте и си викам "бреййй какви кафета пият" 🤨
Есента нещо ни прескочи, децата пак нямат дрехи 😂

Рейна, просто предлагам приятно място за шляене през уикенда, иначе изчакваме Гея да се прибере и ще ударим по едно на живо!
Вярно, че ни прескочи - от летни, та почти на зимни дрехи минахме. Днес ходих да гледам за палта. Имам един гутшайн от рождения си ден и искам да го използвам за зимно палто. Ама само якета в магазина. Ще търся пак.
Да ви кажа, откакто лежа у нас, само с глупости се занимавам и онлайн пазаруване. Някой да дръпне шалтера на интернета у нас, че ще се разоря. Напоръчах всякакви нужни и ненужни простотии.

# 212
При онлайн поръчките поне можеш да връщаш на воля. И аз имах такъв период, но много неща връщах, някои без да ги отварям.

# 213
  • Берлин
Аз съм вманиачена по онлайн шопинга. В последните месеци опитвам да се контролирам с променлив успех. Всяка година оставам с една неизълнена цел-да спра да купувам без мярка (в това число са и подаръците, и всичко, което се сетя за нашите). Консуматор съм. На моменти се възпирам някак, но е винаги за кратко.

# 214
Папурче, понеже наскоро се местихте, да те питам нещо. Всички бехьордета и доставчици на услуги поотделно ли информира? Аз направих списък и лошо ми става като го гледам. Направих Nachsendeauftrag и Umzugsmitteilung чрез Дойчепост, обаче не ми се струва достатъчно. Откъде да знам, че ще уведомят всички? Поне бехьордетата и банките ще трябва да ги уведомя.
Доставчикът ни на ток не приема нови клиенти и не доставя на нови адреси поради лудницата с цените на тока. В деня на преместването ще прекратят договора ни и трябва с друг доставчик да сключваме.

# 215
Да, всички важни институции и доставчици на услуги си ги уведоми лично, че да ти е мирна главата. Чеклист като имаш се действа по-лесно. Общината е ясна. Училище/университет за детето, ако живее с вас. Банки, застрахователи, здравна каса, пенсионните, ток, вода, газ, телефон и интернет, личен лекар и зъболекар и важни за вас лекари - специалисти, ферайни. Това се сещам в момента като задължителния минимум.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 13:20 от Mößbauer-Effekt

# 216
  • в сърцето на един мъж...
Във Варна е приятно топло.
Гледам някои мъже още по тениски по късни доби.
Софт, това е поличба!

Пепе, във Варна ли си?
Да! До утре вечер.

E жалко Sad

# 217
  • Берлин
Soft, не съм уведомявала никого. Само нахсенде за 1 година направих в пощата (пуснах го седмица преди преместването, за да проверя ще сработи ли 😂 ) После според получените писма отговарях с новия адрес. Нямаме неполучени писма.

# 218
Аз и това пуснах, и Umzugsmitteilung, но днес уведомих почти всички. Само тока и интернета оставих за накрая.

# 219
  • Germany
Софт, дали би могла да ми пратиш списъка ти? Ще ни се наложи същата процедура след няколко месеца и много ще ме облекчиш.

# 220
Мони, дай ми на ЛС имейл, ще ти пратя таблица и пдф файлове за различни варианти и ситуации. Тях си ги подбрах след много търсене, включват и различни стъпки в двете жилища.

# 221
Софт, честито за квартирата и новата работа! Дано и двете ти донесат само хубави емоции!

Тази сутрин при нас е 1,2 градуса Anguished. По спешност извадих зимните обувки и якета. Следобед мисля да прибера и цветята.

# 222
  • Берлин
Е това не е живот

# 223
ще стане слънчево по прогнозата Simple Smile

# 224
  • Германия
Е не! От тениска на зимно яке.   Това не е хуманно. Нито котешко.( визирам коктейлския котарак) Wink

Общи условия

Активация на акаунт