237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 23 395
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
Прибрах сандалите и аз, извадиха худитата и високите кецове. Още не е за отопление, но лятото свърши наистина.

# 226
4 градуса беше при нас сутринта (беше ми студено нощес). Заведох ученика до спирката и отидох да гледам изгрева. Още ходя с голи крака. Протестирам! Не ща дълги панталони!

# 227
  • Germany
И аз протестирам, но като се замислих, почти всяка година до сега съм пускала парното към края на септември. Хич не мога да стоя на студено. Имаме приятел, който не пуска парно у тях въобще. Стои с един полар и му е ок. Аз у тях със зимното си яке, след час се смръзвам и съм му казала, че зимата само той ще идва у нас Simple Smile

# 228
  • Немция
Всеки има различно усещане за комфорт. И ние познаваме семейства, които стоят на 19-20 градуса вкъщи, а на нас ни е хладно, когато сме им на гости, ходим с дебелите блузи у тях.
У нас поддържаме около 22 градуса. В спалните помещения вечерно време гледам да е по-прохладно.
Днес сутринта пуснах за сефте парното.

# 229
  • Германия
Моите свекита са така, все е студено там и ходех с жилетка и си носех вълнени терлици.  Свекърът все ми се присмиваше, че мръзна. Rolling Eyes

# 230
Никога преди октомври не съм пускала парно, поддържаме 21°, това е оптималната за нас температура, стане ли 22° и започвам да се задушавам, а при 20° измръзвам. Сверявам с термометъра и усещането ми никога не ме е подвело. В спалня не пускам парно.
Bleu мини на ленени панталони да не ти е толкова рязка промяната.

# 231
Ние почти не отопляваме. 21-22 градуса си се поддържат от само себе си. Само в банята пускаме парно и през деня в спалните помещения на слабо, защото спим на отворени прозорци и нали не било добре нонстоп да е студено.

Здравословно е да се седи на студено. Поне 1-2 часа на ден, за да се образува от полезната кафява мазнина. Та който не иска да дебелее, трябва да мръзне. Joy

#Reina, на поли с голи крака залагам. Иначе с по-къс клин.

# 232
Даже към ноември започваме с парното при нас и то само във всекидневната, a спалните започваме да отопляваме към декември сякаш. Бани и коридори изобщо не отопляваме, няма никаква нужда - излишно стоят там радиаторите, също в библиотеката и кабинета - на хладно се работи по-ефективно и почти не се налага пускане на парно там. Добре изолирана, слънчева къща, не зиморничаво домочадие, район с добър климат. Големият разход ни е тока (заради честото готвене и количеството медии в употреба) и водата (заради спортуващия народ в къщи).

# 233
  • Немция
Зависи и от изолацията на дома, да. В много домове без отопление не може да се поддържат 21-22 градуса без отопление, когато навън са постоянно ниски температури.
Което не значи, че от днес започваме да отопляваме нон-стоп. Според зависи.

Синьо, може да е здравословно, но съм против идеята в името на трупане на кафява мазнина, да ходим увити като пашкули вкъщи.

# 234
Бибит, може и навън, де. Grinning

Аз лично най-добре се сгрявам като се пораздвижа – малко скачане на трамплин/въже, клякане, въртене на обръч и т.н. прости дейности. Гледам да го правя, че нонстоп седене е лошо. Sad

# 235
  • Немция
О, да, има ли движение, човек се чувства загрят.
Навън най обичам да трупам кафявата мазнина. Smile

# 236
аз пия топъл чай Simple Smile

# 237
  • Germany
У нас 21-22 градуса не може да стане без отопление. Всичко под тези градуси не ми е комфортно. Не мога да си представя да стоя цял ден на едно бюро при 19градуса и много съчувствам на всички държавни служители, принудени да работят на студ тази зима. В офиса на мъжа ми вчера са пуснали парното и хората масово заприйждали на работа Simple Smile

# 238
  • Немция
Представих си ни цялата фамилия наредени на дивана да сърбаме чай през час. Laughing

Аз обичам чай по принцип. Но не по цял ден и не като основна превенция срещу студа. Smile

# 239
Бибит прочети котайските загадки със съдията Ди , с ръкавите и чая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт