237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 23 402
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Софт, честито! Всеки да има късмет да намери каквото търси!

# 256
Аз отворих едно Primitivo тази вечер, че отворих вече зимното меню с един гулаш.
Наздраве за Софт и нейната Glückssträhne!
Къщата ни е още топла и не сме пускали още парното

# 257
Следобед беше толкова топличко и слънчево. Simple Smile Аз полегнах на терасата и задремах. Blush

У нас пролетно меню – копривена супа. Joy Но то след тези дъждове зелениите са пощурели.

chrissy, потърси braunes Fett(gewebe). Има много инфо. Грее зимата и не трябват чорапогащници. Joy

# 258
  • Germany
Честито Софт! Да ти “върви по вода” в новата работа😉
Вкъщи е 22 градуса, няма още да пускаме парно. Тази сутрин беше 4 градуса, като излязох, но не беше зле (или аз съм се бъгнала от егн-то😆).
Е как на студено ще се работи по-добре…замръзват ми ръцете на мишката, на таблета на който дращя, изнервям се …въобще не ми е работоспособно.  
Папурче, а защо нямате парно? И ние сме на централно, но си има, ако пуснеш радиатор.
На малкото днес му сложиха брекети, зачудила съм се какво да му правя за ядене и в къщи, и за училище.

# 259
  • München, Deutschland
Pea, свиква се, знам и от моята лекарка, а и аз носих инвизалайн 2г, та макар не брекети, имам някакъв опит. В началото, докато свикне, ще боли повечко, то е между опъване и болка и в този период например пържола, твърди плодове, са гадни. Но всичко готвено става - супи, манджи, дори печени картофи. Да кажем, че ако много боли няма да предпочете бейк ролс, бретце или кайзербрьотхен с твърда кора, аз бих дала хляб на филийки.

Моята корекция беше сериозна и имаше съмнение дали няма doch да има нужда от хирургична намеса, та при мен свикването отне 6 седмици, но ако случаят не е чак толкова тежък, вероятно по-бързо ще свикне.

С чистене на брекети нямам опит, но попринцип имам душ за уста и е нещо много полезно, особено за не напълно равни зъби, между които се събира храна и за чистене на пространства (покрай брекети), който не са достъпни за четката.

# 260
  • Germany
Няма големи проблеми, 3 зъбчета трябва да се наместят в редичката, но не е нещо фрапантно. Ортодонтката му дала цял лист с инструкции как да почиства зъбаците и с разни четчици, разтвори. Но в момента го наболява и не може много да дъвче.

# 261
  • Германия
RageRageWeary самообявявам се за карък на деня! Хайде закъснелия полет не ме впечатли, НО 20 км преди дома в 22ч.  да ни спре полицията и да проверява над 30 минути какво е неизрядно по колата...гхрррр...Накрая наредиха да върнем оригиналните крушчици, вместо LED с които виждам значително по-добре. Иначе се примириха с всички останали тунинги по колата . Сега ми остават 4 часа за спане преди работа. Мрън и лека нощ!

# 262
  • гр.София
Добро утро момичета!
Софт, честито, много ти се радвам!
Аз също ще търся ортодонт за дъщеря ми, тя е с шини, чакаме си картите от АОК. Три пъти ходих до ратхауса, объркаха ми рождената дата, уж оправят документа и все не е както трябва, та три пъти ходих, днес и при другите с данъчния номер, в чудо се видях, четвърти доставчик на интернет също чакам, всички ни отказват заради скоростта която заявяваме, абе дребни неща ама дразнещи😁
Иначе свиквам, на фитнес ходя, уча езика и така.
Парното се включи и при нас.
Хубав ден момичета 🤗

# 263
Звучиш като нагазила дълбоко в немската реалност. 😀

# 264
  • Немция
Оф, тези разкази за шини предварително ме притесняват, на големия Бибитко ще се наложи сериозна корекция след година-две.

Деси, четвърти доставчик на интернет? Grin

Ние се борим с миялната. След смяната на миниатюрна част, се появи проблем с програмите. След идването на новата миялна, трябваше да се оправят първо крановете за вода. Последно се оказа, че е нужно удължаване на маркуча на миялната...и одисеята още не е приключила. Надявам се до края на седмицата всичко да е точно. Нов уред, нов късмет.

# 265
Пепеляшка ами те сигурно по фарчетата са ви избрали за проверка Иначе може би нямаше да ви обърнат внимание.
Бибит не може ли да я върнете като не става маркуча и да си вземете с по-дълъг?
Аз успях да понаглася мероприятията на децата . Новата учебна година винаги започва с нагласяне на програми за извънкласни занимания и за няколко седмици е яка комуникация.
В магазините при нас е страхотно хамстерване. Всякакви консерви боб и леща са изчезнали от рафтовете. Бананите свършват на момента. Вечер хляб не остава  ...

# 266
  • гр.София
Хаха, така е момичета 🙂
Рязко в немската действителност!
Да, трима доставчика ни отказаха, сега чакаме четвърти, лошото е, че всички ти дават дата за посещение и седмица преди това ни пишат, че не могат 😁

# 267
  • Немция
Деси, не съм се сблъсквала с такива откази, че и от три фирми, странно. Дано вече се получат нещата!

Белла, свърши вече тя, чакаме си удължителя. Grin

# 268
Деси, докато си чакате картите от АОК, пак можете да ходите на лекар и зъболекар. Трябва ви документ, че сте здравно застраховани, издава се веднага. Мъжът ти да се порови на сайта на АОК и да види как да си го генерира сам.

# 269
Софт,успех на новата работа! Flowers Four Leaf Clover
Аз се захващам да правя туршия-купих карфиол,моркови чушки и целина! След седмица се надявам да е станала! Flowers Chili
Ние бяхме тази седмица на първи преглед при ортодонт.Направиха рентгенова снимка и след месец имаме пак термин. Казаха,че е необходимо лечение,но още не е ясно от кога.Аз направих на детето преди няколко месеца зъбна застраховка към Алианц ,която включва и Kieferorthopädie,но ще видим дали ще ни свърши някаква работа...

Общи условия

Активация на акаунт