237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 23 403
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
  • Germany
Съни, ще ви свърши работа застраховката, но накрая, когато приключи лечението. Поне така беше при нас.

# 271
Успех на всички с ортодонти, миални машини, интернет и туршии.
Удостоверение за осигуряване АОК трябва да прати по пощата преди картите да са готови.
Аз до късно снощи пазарувах в Ибейклайнанцайген. Спазарих кухня и огледала. Едва намерих кухня без уреди, която да пасва. Още не съм казала на мъжа ми, че трябва да намери транспорт, да отиде на място, да я разглоби и пренесе. 😬Днес почвам да трупам в чували неща, които ще се изхвърлят. После ще ходя да мия прозорци, да взема спазарените огледала и да занеса няколко по-големи саксии с цветя в апартамента.

Тук е топло, пече слънце и птички пеят.

# 272
  • Deutschland/HE
Деси, АОК може да ви забавят картите, вчера говорихме с тях, защото малкия е затрил някъде неговата. Имат проблем с чиповете и се извиниха за закъснението. Съвета на Мьос е много правилен и ще върши работа.

# 273
уф ... чиповете Simple Smile

# 274
Понеже стана дума за здравни карти и осигурявания, някой сменял ли е здравната каса и каква е процедурата?

Софт, успех и с местенето и обзавеждането, и това е голямо приключение!

# 275
Пипи ,частна или държавна?

# 276
Сменяли сме здравна каса преди десетина години. Новата каса си пое всички формалности и комуникация със старата каса, нямахме никакви грижи. Бих предпочела смяната да се случи в офис и с реален служител, а не онлайн, за да отговори на всичките ми въпроси веднага. Не помня дали смяна на ЗК е възможна само към определена дата, трябва да се провери онлайн.

# 277
Аз смених касата за тримата ни през януари. Всичко стана онлайн, много гладко и лесно. Изпратиха ни всички документи и на хартия разбира се. Смяната стана чрез новата ЗК, те уредих всичко. Датата може да е когато свършва договорът, който обикновено е към края на годината, освен ако новата каса не вдигне цените, какъвто беше нашият случай. Тогава има едномесечен срок за смяна на каса.

# 278
Благодаря за отговорите!
Борти, държавна, разбира се.

Скрит текст:
Питам, защото се наложи за един определен период 1.5 месеца - бях безработна, да ползвам фамилиенферзихерунг към касата на мъжа ми. Дадох си сметка колко по-лесно би било, ако и двамата сме в една здравна каса. Та, влезе ми тая муха в главата за смяна на касата и затова попитах.

# 279
Видях, че другия месец пускат по кината Der Nachname , явно продължението на Der Vorname, който е много свеж, много ни хареса.
Харесваме хубави немски комедии, не пропускаме.

# 280
  • Берлин
Така докато тайно пийвате, дайте идея за подарък. Пряката ми шефка се мести другата седмица. Събираме пари (идея нямам колко ще съберем). Тя е на 45+, любител на котки, вегетарианка, абсолютен интроверт. Обикновено аз организирам партита и подаръци, тук обаче ударих на камък. 🙈
Имаме парно 🎉

# 281
Папурче, разпознах се Grinning Котка нямам, ама обичам, вегетарианка не съм и не обичам Stuck Out Tongue Closed Eyes
На един рд по време на пандемията ми бяха подарили гутшайн за магазин за много скъп скоч, където (преди пандемията) в събота имаше гайдар свирещ на гайда по килт Simple Smile Аз съм фен на бърбъна, но се жертвах и не съжалявам

# 282
Това е казус с висока трудност.
Сертификат за дарение към местния Tierheim на нейно име?

# 283
Тя е на 45+, любител на котки, вегетарианка, абсолютен интроверт.

Според мен подаръците не трябва да се определят от подобни неща. Чудесно че обича котки, аз също, но не си представям някой да ми подари нещо за котки.
Шал? Това е хем безопасен, хем масово харесван подарък. Няма някой как да не се зарадва на скъп кашмир. Хубави ръкавици също е добър неутрален подарък, но наистина хубави.

# 284
glenfiddich min. 15 , 1 хубава часа за уиски , една хубава купичка за лед и една сребърна щипка за лед.
Ако ви останат пари може и гутшайн за книжарница или библиотека с еbоокs
това по повод интроверта

Общи условия

Активация на акаунт