237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 23 408
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
Права е Phloxx. Аз съм много далече от веганка и вегетарианка, но не бих носила шал от измъчвани животни или не от fair trade. Гутшайн ми се вижда приемливо, например за магазин като Grüne Erde и подобни с широк асортимент. В Берлин сигурно има десетки такива.

# 301
  • Берлин
Всичко има, ама идеи нямах. Помогнахте ми много, както винаги ❤

# 302
Сега се сетих… много обичам да се шляя в този магазин (при нас го няма, разбира се, само в големите градове). Има какви ли не интересности и не бих отказала Gutschein за него. Grinning

# 303
попадна ми в нета един цитат
 Otto von Bismarck 1815-1898
"Die Neigung sich für fremde Nationalitäten und Nationalbestrebungen zu begeistern, auch dann, wenn dieselben nur auf Kosten des eigenen Vaterlandes verwirklicht werden können, ist eine politische Krankheitsform deren geographische Verbreitung leider auf Deutschland beschränkt ist".

# 304
Някой знае ли от къде мога да купя качествен Sitzsack за детска стая- гледах едни в XxxLutz,но не ми харесаха,а около нас няма голям избор на мебелни магазини?

# 305
В интернет? Аз мебели и уреди в Германия от физически магазин не съм купувала. Днес пристигнаха една камара неща като пердета, щори, маркиза, Sichtschutz за балкон, котешка катерушка,  фолио за стъкла и още други. Не си представям въобще пазаруване без интернет. Едва понасям пазаруването на храна.

https://www.google.de/search?q=Sitzsack&client=safari&hl … bih=698&dpr=2

Вчера отидох да купувам огледало от един възрастен човек и се оказа, че пак нямам пари в брой. Добре че имаше PayPal акаунт. Взе да мърмори "Вие младите все без пари ходите и само на хендито разчитате". Гледах, мигах, идваше ми бакшиш да му дам, но нямах пари. 🤣

# 306
  • Germany
Здравейте, големият ни син навършва 18г след 2 месеца и в момента е в 12клас. Днес получихме писмо от фамилиенкасе, че имал право на детски до 18, освен ако не учи или прави аусбилдунг. Но трябвало да подадем антраг наново за да няма прекъсване. Той ще се обади да пита в понеделник, но ако някой се е сблъсквал скоро с такъв казус и може да сподели опит, би ми било полезно. Не разбирам защо трябва да се пуска нов антраг, а не се представи просто бележка от училището, че още учи.

# 307
Пуска се нов антраг, който доколкото помня е в различен формуляр за деца навършили 18. Взема се бележка от училище и се прилага към формуляра. Най- лесно е да се попълни онлайн и да се разпечата. Преди две години го правихме това. От завършването на училище до аусбилдунга не получавахме детски, даже връщахме сума за един месец, защото бях писала, че ще завърши през юли, както и трябваше, но заради пандемията им изтеглиха изпитите с един месец по-рано. През август получихме писмо. 😁 По принцип могат да се получават детски и в периода на търсене на аусбилдунг, но ние не се занимавахме. Много доказване и много контрол.

Ето го антрагът
https://web.arbeitsagentur.de/opal/kgo-antragab18-ui/auswahl?pk_ … 71663944015c0a712

# 308
Мони мисля статуса му променят, но това е само предположение. А за нататък - приятелка с деца в уни ми каза, че получавала редовно да доказва още ли учат и какво.
Мога да попитам , ако ми остане временце да ида на кафенце и да поразпитам Simple Smile

# 309
От Familienkasse получихме писмо, което попълнихме и с удостоверение от гимназията/fachschule пуснахме обратно формуляра и това беше. Два пъти го правихме това за големите.

# 310
От Familienkasse получихме писмо, което попълнихме и с удостоверение от гимназията/fachschule пуснахме обратно формуляра и това беше. Два пъти го правихме това за големите.
Същото правихме за първородния. Никакви усложнения, бързо обработиха и отговориха. Стандартно е, Мони.

# 311
  • Germany
Благодаря, момичета! Много странно ми стана, че искат нов антраг, а не просто доказателство, че още учи. И после като/ако влезе в унивеситет същото упражнение наново ли? Голяма бумащина е това... Той пак трябва да им звънне в понеделник, защото въобще не се сетихме да ги уведомим, че си е сменил името пролетта, та сега и това трябва да оправим.

# 312
Мони, ние миналата година попълнихме документите онлайн и изпратихме бележка от училището. Става много лесно и бързо отговориха. Сега спряха детските на голямата, защото работи. Като се запише в университет, ще подадем отново документи и ще ги отпусната наново.

# 313
Проба, проба, 1,2,3.
Защо така замлъкнахте бе, хора? Всичко наред ли е?
Аз след толкова закани, че няма да стъпя на местният фест, цели 2 пъти ходих - а откриването и днес -  обядвахме там. Приятно съм изненадана, не беше голяма блъсканица, седнахме като бели хора без да се редим на опашки. Обслужването беше светкавично, а обстановката - много приятна. Е, имаше в съседство до нас едни момчета доста подпийнали, но бяха сладки - просто се веселяха по типичен за местните начин. И позираха с удоволствие с халбите  Laughing щом насочех телефона за снимки. За пръв път усетих атмосферата на феста, беше много приятно.

# 314
Аклиматизирам се, от Mallorca ето ме пак тук. Вали есенно, гадничко. Пуснах парното, раничко е, ама си налях една бира. Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт