237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 22 897
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
Още един нагледен аргумент против даването на съвети ей така. Я наздраве! 🥴😁

За кино феновете. Гледайте Bullet Train. Много голям филм. Уточнявам, че е екшън-комедия-пародия с ултра готини актьори и японски фон. Много свежа глътка и повече от два часа кискане. И Брад Пит. Първият уикенд след премиерата е с над 30 млн долара приходи.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 22:46 от Анонимен

# 526
Още един аргумент против даването на съвети ей така. Я наздраве! 🥴😁

За ей така-без пари нищо не давам аз. Чин-чин, пих навън, сега ще допивам в нас, с вас!

Днес почивен ден, темата сигурно си спомня, че Софт се закани преди 2 седмици да ме кани на някаква торта, от която 1 парче докарва диабет... Н-И-Щ-О.

Няма да чакам вече, толкова безсънни нощи прекарах в мисли и надежди за тортата...

# 527
И аз така като г-н Коктейл не давам безплатни съвети. Като чета тук, правилно правя. Пиша си за кеф, да не забравя словореда.

# 528
  • Deutschland/HE
Аня, моята дъщеря беше на 11г, когато дойде в Германия, завършила 4ти клас. Започна в гимназия, не знаеше немски! и не е била в интеграционен клас. Имахме късмет и директора я хареса, тя имаше много добро ниво на английски и с него говори на английски, показахме му грамоти от мат. състезания (беше приета да продължи след 4ти клас в МГ) и сертификати по английски (международен на Кембридж за нейната възраст). Това е абсолютно частен случай и е въпрос на късмет. Голям риск поехме тогава, но тя се справи. Сина ми започна първи клас тук и при него не вървят така лесно нещата. Всичко си е до дете, колко е мотивирано и колко би издържало под стрес.

# 529
  • Germany
Софт и аз го гледах, точно същата вечер, че и брюкселсо зеле ядох пак тогава (засмях се, че не обичате 😉). Готино филмче, да.

# 530
  • гр.София
Торта за г-н Коктейл 😎

FrauDanna, не бъдете толкова лоши, давайте по някой съвет на новобранци 😁
Днес, с щерката бяхме на сладкарница и след това да изразходим калориите карахме колела сигурно 10 км, а и времето беше разкошно. Гледах филм до сега, задобрявам с немския, да се похваля 🙂

# 531
  • München, Deutschland
Деси, къде, бре, душко, къде тези торти? Моят мъж беше търсил, колеги беше питал и едвам намери един да му каже свястна и изпробвана сладкарница няяякъде си в южен Мюнхен, на сиг 50км от нас... И то разни местни хора, тук родени, беше питал...

Освен няколкото Ришар, през които минах мин. седм. и почти нищо нямаше, все на някакви немски кухени попадам...

За един рд мъжът се беше дкапал да търси да ми поръча торта, но да я еиди на място, не по картинка в интернет. Най-накрая беше открил някаква турска сладкарница и тортата беше като тортичка от Билла... Оттогавс той ми прави торти, аз само си давам поръчката каква да е...

Но бихме се радвали на по едно парче хубава торта, която някой да ни поднесе някъде...

# 532
Как г-н, аз съм д-р. Семейни терапии и психоанализи правя из форума - и то безплатно. Диагнози също поставям. Не ме подценявайте, моля ви се! После ще искате съвети... ама няма!

# 533
  • гр.София
Chrissy, италианска сладкарница или  джелато, не и запомних името, страхотни неща има, огромни порции и безумно вкусно, във Фрайзинг се намира. Ако те интересува ще ти кажа и точния адрес, в центъра е на града.

# 534
Bullet Train с Брад Пит на мен не ми хареса. Сори.  Не бих го препоръчала на никого. Останахме докрая само заради децата, те го намериха за забавен. За мен беше загуба на пари и време

# 535
Криси, има хубави торти от хубави продукти, просто не сте ги намерили. Оглеждайте се за някое известно ландхаус-кафе в нищото, или за шики-мики кондиторай в престижен район на големия град.
Ние имаме и два-три съвсем нормални бекерая наоколо, където понякога (рядко) също се появяват чудни торти. Още не съм разгадала на какъв принцип ги има или не Rolling Eyes

# 536
  • München, Deutschland
Chrissy, италианска сладкарница или  джелато, не и запомних името, страхотни неща има, огромни порции и безумно вкусно, във Фрайзинг се намира. Ако те интересува ще ти кажа и точния адрес, в центъра е на града.
Кажи, кажи, наблизо ми е и откога се каним да се разходим там, че аз така и не съм ходила в центърчето му. 😃

Флокс, за ландхаус сладкарница не ми е хрумнало, за шики-мики - и аз нещо такова си представях - скъпо, централно и хубаво, но дори като написах тогава кондиторай, нищо не излезе... Може би сега след корона си струва да потърся пак. 😃

# 537
Приключи задграничният ни воаяж до братска Франция.
Аз просто нямам думи!!! Три дни живяхме в приказка!
Допивам  червеното винце и лягам, а утре ще пусна некоя и друга фотка от хилядите, които направихме.

# 538
  • в сърцето на един мъж...
Ааа, ама ако ще се тъпчем с калории, искам и аз адреса Simple Smile
Аня, аз избягвам да давам съвети, първо защото не познавам човека, който пише, второ, защото всяка ситуация тук за съжаление си е уникална сама по себе си. Моята истина може да не важи за теб. Но каквото и да решите, пожелавам ви да се устроите добре, детето да няма проблеми и да се чувства добре. Това е най-важно.

# 539
И ние тъкмо се прибрахме. Миналата година по това време имаше повече жерави. Но пък толкова много гъски имаше. Аз много ги обичам. Особено ако нещо ги подплаши и ги вдигне ...
Някой намира ли друг Дрезден в мапса, освен  Дрезден ?

Общи условия

Активация на акаунт