237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 22 886
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
  • гр.София
Добро утро ☕
Момичета, ако се организирате да идвате да ми пишете да се видим, ще ми е приятно, слагам адреса, вижда се на снимката 🙂

# 541
  • в сърцето на един мъж...
Добро да е!
Мерси много, ако решим да ходим, със сигурност ще кажем Simple Smile

# 542
  • Немция
Е, стига де, Аня не е свикнала на специфичния тон понякога във форума. Случва се и тук да заприличва на детска градина. Grin
Моят големият вчера беше зает да търси в Нет-а кое е най-лошото училище в Германия. Grinning
По рецензии в Интернет човек може да види доколко са доволни учениците в училището им, прокрадват се и странични мнения също.
Моите момчета са доволни засега с тяхното и като гледам рецензиите на другите, предимно са дадени 5 звезди. Което донякъде говори за качествата на дадено училище и неговите учители.

Тази нощ ни се включваха противопожарните инсталации с пиукане заради изтощените им батерии. Не една, а две. Joy Интересно защо точно през нощта решават да се включват. Smile

# 543
  • Germany
Бибит, това за цяла Германия ли е или нещо регионално? Дай линк, моля,  да видя каква е оценката на нашето училище.
Аз не разбрах защо така скочихте на Аня. Нито е била нелюбезна, нито агресивна, докато не я насметохте. На мен тази тема и хората списващи тогава в нея, много ми помогнаха, като се местехме насам преди 9г. Аз също бих помогнала с информация стига да мога. Ако не мога, подминавам.

# 544
  • Немция
Мони, той влиза в сайта на училището им.

# 545
Аня аз имам чувството, че си изнервена защото се тревожиш за детето, ясно, но наистина няма смисъм толкова чувствително и реактивно да подхождаш. Дори да има в тона на темата нещо, което да не харесваш, повярвай ми не е настроено срещу теб и специално за теб. Никой не е стоял да те чака специално да се включиш, за да се забавлява .
Затова според мен се опитай да се включиш, което може да не ти е толкова лесно. Просто си в по-собена ситуация от останалите и докато всички приемат доста неща за нормални и могат да се майтапят дори с проблемите , то за теб нещата изглеждат по друг начин. Но в крайна сметка тук има мнозинство и аз бих ти предложила ти да се опиташ да се внедриш и да разбереш.
С най-добри намерения.

# 546
Понякога си мисля,че в темата влизат хора,само за да направят Rambazamba и после да гледат сеир!
Аз друго да се оплача- сложиха на третокласниците следобеден час,т.е учат до 13 ч.,после ги гонят по къщите и в 14 ч. трябва да се върнат,за да си доучат до 15:30 часа етика (религия)! Ние не живеем толкова близо до училището,пресичат се две големи кръстовища и цялото това упражнение не ми се нрави! Практика ли е Grundschulkinder да са по 8 часа в училище (от 7:45 до 15:30 ч.) или аз много ги жаля? Попитах дали детето може да остане в класната стая за този час- забранено е...

# 547
Моето е така 2 дена в седмицата стандартната програма и то от 5 ти клас насам. Ако го запиша на помощните по мате, англ, нем. стават 3 такива дена.

# 548
Бела,моето дете е на 8 години и е трети клас,не пети...

# 549
значи ок. не знаех. ами в основното имаха само един ден по-дълго спорт защото ходиха до залата на едно друго училище. Иначе към 12 свършаха, обядваха, който иска пееше в хора веднъж седмично , т.е. по-дълго. Но да стои следобеда за етика или религия .. В същност в основното религията се заменяше с изкуство, но не и с етика. Етиката беше от 5 ти клас натам. За мен не е правилно толкова малки и до 15“30 . Освен в занималня.

# 550
Sunny,

в нашето училище е така. В 3 и 4 клас учат 1 ден в седмицата до 15:30 часа. Децата или се прибират у дома да обядват и после се връщат в училище, или остават в училище, там обядват, изкарват си следобедните часове и тогава се прибират. Но за децата, които остават е организиран Betreuung. Малката остава там, защото докато се прибере с автобуса до вкъщи и трябва да се връща.

# 551
  • Germany
Съни, не, не е нормално според мен. Не е ли по желание религията при вас? Безумно ми се струва това разкарване насам-натам на толкова малки деца + стоенете до 15,30 после. При нас религията в Грундшулето беше по желание и децата не са имали следобедни часове.

# 552
sunny,

Не. В началното училище винаги е било при нас до 13.00 ч. После са AG-та. Религията/етиката бяха задължителни предмети, в смисъл избираш или религия, или етика, но не можеш да ги пропуснеш, затова и и си бяха в редовните часове.
Сега в гимназията, която и при 2 ми деца е Г9, .т.е. до 13 клас, часовете са до 13/13.15 ч. до 10.00 клас. Oстаналото са кръжоци и не са задължителни. Едва сега в 10 клас при дъщеря ми има 2 пъти в седмицата до 15.30 ч. задължителни предмети и то едната седмица едни, другата други.

Явно е миналата метлата, че не разбрах, къде е драмата.

xiomara, реших, че на мен ми говориш, за смяната на училищата в училищно време, понеже аз се изказах, че смятам да го местя моя втория срок, ако пак не потръгне.

# 553
Аня във форума не сме на заплати.

Аз не знам кой има време за АГ та. На мен ми се вижда мисия невъзможна. Особено ако вечерта е на спорт

# 554
  • Пловдив
Аня, не знам от колко време четеш темата, но моя съвет е да прочетеш поне десет теми назад. Тогава ще можеш по-обективно да прецениш чии мнения да вземеш под внимание и кои просто да пропуснеш. Виртуалното пространство не дава стопроцентова обективност, но все пак дава някаква. Има потребители, на които мненията чета с удоволствие и съм склонна да им се доверя, има такива, които чета просто ей така да минава времето, а има и такива които директно пропускам. Това е форум и хората влизат тук не само по необходимост, но и за раздумка и развлечение. Успех с местенето на детето. Аз мога много да разкажа по темата, но и ти трябва да дадеш малко повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт