237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 22 883
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
Дени,аз много те харесвам.За миг ,не бих си помислила ,да те упреквам.🌞

# 556
Аня във форума не сме на заплати.

Това пояснение в каква връзка е?

# 557
Тук май се връща лятото. Вече е топло, а за утре го дават 24 градуса.

Към Криси и други меломани. Догодина Депеш Мод ще имат шест концерта в Германия, два в Дюселдорф, Мюнхен, Франкфурт, Берлин и Лайпциг. Билетите ги пускат вдругиден в Ticketmaster, за клиенти на Телеком още утре.

Редактирам. В eventim от петък.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 00:03 от Анонимен

# 558
  • Germany
И аз идвах с новината за турнето на Депеш. Смятам да опитаме да се сдобием с билети Simple Smile

# 559
Mоni, за кой град?

# 560
Аня във форума не сме на заплати.

Това пояснение в каква връзка е?

Във връзка, че не обичат да помагат на сънародници в нужда, а предимно да им се подиграват. И аз направих грешката да потърся съвет - само една две дами се отзоваха. Останалото бяха откровенени заяждания и злобни коментари.

# 561
  • Germany

Франкфурт

# 562
Във връзка , че в свободното си време не спазвам нечий протокол. Спазвам общите норми, които не изключват личните ми нюанси . Във второ мнение се изисква протокол . Първо беше Бортито да си сподели автобиографията преди да се обажда и после указания в какъв тон, ред и насоки да бъдат отговорите. Уау! Изобщо не разбирам как така успяхте от толкова добронамерен тред да постигнете толкова много конфронтация. Разбирам това да беше целта ... ама казвате че не била.
Безработната русалка, като толкова много знаеш да се оплакваш   - може да се погмуркаш - има северни потоци за оправяне. Ако се обучиш да заваряваш цена няма да имаш. 

Златна есен и е толква красиво, че не ми трябва никакво лято да се завръща точно сега Simple Smile  Днес ми се наложи доста да покарам из района и вече има всякакви цветове, все още ярки.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 15:56 от bella-ciao

# 563
Съвети се дават от добра воля. Никой няма задължението тук да ги дава. Има си бератери, които по тарифа те съветват. Няма нужда някой да ми вменява вина, че съм във форума за забавление.

# 564
Arielle,

ти завърши ли аусбилдунга или го прекъсна?

Аня,

съветите по въпроса за училище винаги са: пробвай директно с училище Х, пък там вече, каквото каже училището: 1. Да вземаме ви. 2. Не трябва първо 6-месечен курс по немски в училище еди-кое си , пък после ще видим. Явно просто няма хора с ученици от Саксония. Дори някой с опит от друг град там, например Лайпциг, би ти свършил работа.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 15:56 от Deni-meni

# 565
Когато отделиш 10-20-30 минути от времето си, за да накълвеш пространен отговор за максимум варианти при минимум изходни данни, очакваш поне благодаря. Когато получиш мълчание не е толкова зле, но при получаване на агресия и цупене, се научаваш да не отговаряш.
Всъщност информацията в първия пост заради такива я събирахме месеци наред -  питащи неблагодарни.

# 566
Deni-meni,
Както няколко пъти написах и благодарих за всяко мнение и отделено време…
За мен беше полезно именно личният опит и впечатленията на тези, които искат и имат какво да кажат. И такива постове не липсваха никак, за което отново повтарям, че съм признателна.

Не разчитам нито на помощ, нито на подробна информация, какво остава пък някой да ми върши работа.

Не разбрах враждебността и генерализирането, поднесени вън от всякаква конкретика. В това число и нелогичните упреци, че съм третирала някого/някои от хората в темата като “дебели лелки на гише”.

Стана ми ясно, че няма родители и/или запознати с тези учебни заведения в Дрезден, за които питам. Факт е, че Саксония е на най-високата позиция в пиза за Германия, но не очаквам някой от Северен Рейн-Вестфалия (образно като пример) да е запознат с това.
Въпреки всичко, всяка история, всяко мнение е ценно и полезно.

Mößbauer-Effekt,
Редактирам се, за да добавя нещо, което очевидно да си пропуснала. Специално на теб, още след първата ти публикация, още в другата тема (от която ме насочихте тук), съм оценявала като полезен всеки твой отговор и съм благодарила поне 5 пъти за отделеното време и насоки.
Скрит текст:

Персонално: благодаря още веднъж!
Не разбирам за какво цупене и мълчание намекваш.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 17:11 от Аня

# 567
Аз изобщо не знам каква е тази пиза и никога не съм имала нещо общо с нея . Tака че май наистина не съм на ниво. Интересното е , че в Дрезден слушах основно руски. Може мако и английски да се набъркваше, но по улиците немски не чух . Може пък в узилищата им да е нещо друго.

# 568
  • Немция
Аня, и аз не знам с каква специална позиция е Саксония при PISA-Studien, сега чатнах за каква пиза иде реч.

Нещо се обърка тона тук, ти искаше някаква информация за училищата, а какво стана... Grin Не го приемай лично, стана един голям миш-маш.
Всеки мина и допринесе за това по малко. Wink

# 569
Аз изобщо не знам каква е тази пиза и никога не съм имала нещо общо с нея . Tака че май наистина не съм на ниво. Интересното е , че в Дрезден слушах основно руски. Може мако и английски да се набъркваше, но по улиците немски не чух . Може пък в узилищата им да е нещо друго.

Ето, ако желаеш да научиш нещо ново, заповядай: https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Програма_за_международно_оценяване_на_учениците

Редактирам, за да добавя и това (въпреки че чета из темата, че някои имат проблеми с немския):
https://www.deutsche-handwerks-zeitung.de/bildungsmonitor-2020-i … e-bildung-136167/

Бибит,
Напрежението бе създадено от факта, че хора, които вероятно пишат тук от дълго време, подходиха непредизвикано грубо и арогантно, раздавайки квалификации и генерализирайки. Нищо лично, просто хейт.
Ето още данни и за 2022, все на някого може да са полезни:
https://de.statista.com/statistik/daten/studie/201453/umfrage/ge … -bildungsmonitor/

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 17:03 от Аня

Общи условия

Активация на акаунт