237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 23 332
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • München, Deutschland
Коктейлски, нямам рецепта за такова, дори не съм чувала. Даже с белия шоколад не се спогаждам, че не е баш шоколад, та дори марка не мога да ти препоръчам... Но мога да ти дам линк за рецепта на мъфини с боровинки, от сайта на Пепчо са. Аз ги правя на око, но съм тествала и нейната рецепта и беше също много хубава. 😃

То здравословно всеки си го дефинира, та не се наемам да кажа как се храним... Като цяло преди избягвахме въглехидратите, имаше период без свинско, сега сме намалили пък месото, защото качеството в масовите магазини (поне при нас) се влоши... Май сме на периоди. 😃

Рейна, и аз като я правих, се сетих, че не сме ерднусфрай Joy.

------------

Върнах се тъкмо от Helloween + Hammerfall, препоръчвам за който слуша такива неща. Според мен Хелоуин бяха по-добри от първия Pumpkins United, Кай Хансен е барнал едни розови кичури на перчема и са му в тон с едната китара. Joy Снимка на Кай с Вайки от първи ред. 😃 И перо хванахме, даже 2, едното го дадохме на този до нас.

От Hammerfall сме със сетлист, мноо продуктивни Grin.

# 91
Аз пък харесвам,самата Криси.🤣🤣

# 92
Криси късно сте се прибрали. Моите тримата се прибраха към 2 часа и даже ме събудиха, обаче не съм отмъстителна и отидох сега да си правя кафето напръсти Simple Smile И май перо не са хванали ,защото посред нощ щяха да се похвалят. Но и трудно са пътували натам, едва не са закъснели от много задръстване. Петък вечер да направят концерта си е нечовешко направо. А го чакаха цялата корона и си пазят билетите отдавна .

Zаради тези новини писах мнението си за парите от социалните https://www.tagesschau.de/wirtschaft/heil-wirtschaftskrise-kurzarbeit-101.html . Та за къде се търсят масово специалисти? За евентуален курцарбайт?
Аз изобщо не разбирам за какво е всичкото това? Едно време икономическата война се водеше в съревнование за напредък и постижения. Сега е за разрушения и щети. Не е истина направо колко сме напреднали в мисленето за 33 години.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 09:43 от bella-ciao

# 93
  • Немция
Белла, нещо ме бъркаш с темата,   не съм я подхващала. Grinning
Споменах нещо само за кадри в една детска градина.

Навън ромоли дъжд и аз се чудя кога да пускам парното. И на мен ми е окей сега, и на моите домашни котараци с по 2 крака също. Joy

Аз си хапвам от всичко по малко. И здравословно, и нездравословно, и си свиркам.
И едно парче от сладкиша на Криси бих изяла с удоволствие. Yum

Подхващам палачинките сега.

# 94
Извинявай, объркала съм те и то май 2 пъти. При нас е топло още без парно, но пък съм с топло кафе и чай . Но ще ми стане мокро като се събуди населението на 2 крака у нас, иска да ходи по някакво блато, вече имало прелетни птици. Аз за 3 те дена наистина се отказах от Амстердам. 

# 95
Криси, не се съмнявам, че сте се изкефили на концерта! И нас ни чака един дълго отлаган Хелуин, мисля в началото на декември.
Хора, голям студ при нас! Ще ходя да ровя за някакви затворени обувки и тънко яке. Мъжо се опитва да ме навие да ходим за откриването на октоберфеста, аз се правя, че не го чувам. Laughing
Бибит, палачинки е добра идея, ще взема да врътна и аз едни набързо.
Моля, ако сте доволни от някаква добавка при цистит и възпаление на пикочните пътища, споделете коя е.
Хубави почивни дни желая.

# 96
  • Немция
Белла, защо се отказа от Амстердам? Заради евентуално лошото време ли?

# 97
Според прогнозите времето няма да е лошо, но аз намерих други 3 обекта на 3 различни дестинации и по-близки и трите с различни плюсове и минуси за нас и сега съм силно разтроена .

# 98
  • München, Deutschland
О, Белла, не знаех, наистина го отлагат от 2 години вече и дано са се изкефили. 😃

Пипи, и на теб пр изкарване. 😃 По другия ти въпрос:

Моля, ако сте доволни от някаква добавка при цистит и възпаление на пикочните пътища, споделете коя е.

От години ползвам мечо грозде. Препоръча ми го приятелка, която прави редовни хронични цистити, на нея пък лекарка й го беше казала. Пия го на чай, нося си от Бг, но трябва и тук да се продава. Тукашното Bärentraube обаче нз същият сорт ли е, не съм пробвала. Имам 3 кутийки в момента, мога да ти дам 2.

Представлява изсушена билка, пие се на чай, който по съвет на тази приятелка накисвам 24 часа по-рано във вода. Пия го и профилактично, ако усетя, че захладнява времето и може да изстина кофти. Отккато ми го каза, да чукам на дърво, не е имало проблем. Веднъж се почувствах некомфортно, за ден и 1/2 с мечото грозде изчезна. Тя каза, че само това я спасявало при остри кризи...

Пиши на лично къде да ти пратя или донеса, ако имаш интерес. Аз всеки път си нося по кутийка от Бг, струва 2-3 лв кутийката и стига за доста време.

Ето го накиснато от вчера следобед, че пак пийвам профилактично (някъде веднъж на 3-4 месеца), става доста тъмно, на вкус е като най-обикновен билков чай, изобщо не е гадно:

# 99
+1 за чаят от мечо грозде при цистит. Тук го има в аптеките с Reformhaus Abteilung. Преди 2 седмици синът ми имаше сходни на цистит симптоми и получи облекчение още след първата чаша чай.

# 100
Оф, толкова е гаден тоя цистит, преди години бях с хроничен. Как мина и аз не знам, какво ли не съм изпила. Всякакви билкови неща помагаха 2-3 пъти, само аква либра малко повече. Другото стандартно е препарати с боровинки. Винаги държа у нас. Пробвайте аква либра-та.
Та... от един момент нататък само антобиотици оправяха работата.
Криси е супер фен, много и се радвам аз Simple Smile
Какъв офлайн шопинг направих за 45 минути, направо се потресох от себе си Laughing

# 101
Били на седалките и затова не са хванали пера. А не съм писала тук защото аз и без това нямаше да ходя с тях. Можеше до псоледно да се вземе билет, но предпочетох да си ида на спорта.

# 102
  • Germany
Какъв офлайн шопинг направих за 45 минути, направо се потресох от себе си Laughing
И аз, но на тетрадки и папки 😆 И дъжд ме валя на връщане…не искам да излизам повече никъде

# 103
И дъжд ме валя на връщане…не искам да излизам повече никъде

Дано си заредила винце, иначе трябва да бегаш до Реве. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 104
Мале, вчера тук какъв порой се изсипа, не ви е работа. Река Заар аха и да прелее.
Наложи се да пълзя с 60 по магистралата, за да закарам малкия на тренировка.
Правих планове да джиткам по магазините, но ми мина мерака, седнах в мола в италианското кафе, поръчах си едно капучино и зачетох една книжка. Голям кеф беше, щото гледах навън как улиците преливат.

Общи условия

Активация на акаунт