Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 871
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • Вестерос
Деймън е женен от 1 епизод Grinning Нали го обсъждаха няколко пъти и с Ренира и с Визерис.

Оф, пак съм бляла.
Ама бледнее пред Троновете тоя сериал. Само приказват предимно.
Защото интригите се заплитат от началото и с години.

# 256
Изчетох ви най сетне,от снощи до сега 15 страници 😁.
Радвам се че ще сменят Егон,този в следващия епизод и на мен на момиче ми заприлича 🙈.
Не видях да сте обсъждали че ръката накара сина си да иде да спаси Ренира,след като Визерис се тръшна къде е и кво става.Преди това никой от белите плащове не се намесваше дори,доста недомислено ми се видя.Деймън къде се покри изведнъж също не разбрах.Да имат химия двамата и да играе добре актьора,ама нищо секси не виждам в него.
Трейлъра за следващия епизод 😊
https://youtu.be/JLoRjZ5GW-8

# 257
претенции винаги ще има каквато и система да се приложи. Ако приложим правото на първото мъжко чедо, втория син ще се опита да убие първия.
Ако приложим правото на първородния би избухнал конфликт между първородна дъщеря и втори син.
Всъщност историята на Англия започва с един конфликт по наследяването - първото дете - Моргана и първото мъжко дете - Артур - се изправят един срещу друг. Реално погледнато конфликта с Ренира е повторение на този сблъсък.

# 258
  • The point of no return
На мен пък ми е чудно като стана мелето, Ренира беше с Деймън, после в следващия кадър видяхме как я блъснаха и тя извика Ленор. Не беше ли по-логично да разчита на чичо си отколкото на Ленор, който дори не беше до нея?

И аз не съм съгласна с твърдението, че Ленор е никой и няма проблем, че Кристън го е ударил. Човекът е наследникът на къща Веларион, халф Тарг, годеник на бъдещата Кралица, има дракон и специални заслуги за победата в Степстоунс. Не мисля, че Кристън даже има правото да го пипа.

Единственото секси у Мат Смит за мен е бритиш акцентът му. Yum

ПП. Спойлер от 6-ти епизод - Ренира и Ленор, видео от HBO
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 01:27 от Roya

# 259
  • Русе
Не видях да сте обсъждали че ръката накара сина си да иде да спаси Ренира,след като Визерис се тръшна къде е и кво става.Преди това никой от белите плащове не се намесваше дори,доста недомислено ми се видя.Деймън къде се покри изведнъж също не разбрах.

Това е, понеже белите плащове имат единственото задължение да пазят краля и служат като охранители на семейството му, ако кралят повели. В случая един от тях е назначен да пази Ренира и това бе именно Коул, който бе точно на мястото на инцидента, макар и по други причини Simple Smile

Останалите шестима съвсем правилно останаха назад пред подиума, за да не допуснат някой да стигне до краля – ставащото напълно възможно би могло да е диверсия, имаща за цел неговото убийство. Макар че, ако трябва да сме точни, един или двама трябваше да са буквално до него в този случай, тъй като убиецът му можеше да е някой друг на подиума.

Обикновените стражи, ония с червените брони, трябваше да установят и прекратят ставащото. Но като на филм, някак си разни случайници постоянно блъскаха напред-назад всеки тръгнал да се намеси, разни никакъвци дори биеха Ленор напук на всякаква логика. Защото сценаристите трябваше все някак да оправдаят защо никой не е спрял убийството навреме.

ПП: Roya, има правото. Белите плащове отговарят единствено пред краля (регента му при непълнолетие) и своя командир. Имат си правила за действие и който не харесва това им действие, се обръща да предяви претенциите си направо към краля. Обикновено това не е притеснение, тъй като белите плащове нямат навика да бият за спорта хората по сватби като сър Главун в епизода. Но и те са хора и правят простотии, макар че трябва да има невероятно сито за поста им. Затова и някои от членовете им са уж легендарни въплъщения на рицарските идеали, които само ни се споменават като имена, а през повечето време гледаме сър Коул Ревнивия и сър Мерин Педофила.

# 260

любима сцена, драконите са чудесни горелки Grinning

# 261
  • Варна
В предния епизод командира на белите плащове опря меча си в гърдите на Демън. Оставете го това с кралската рода, белите плащове служат на Краля.
Коронис, не мисля, че Кристон трябваше да си измисля история. Джофри нямаше да липсва на никого(освен Ленор) дори напротив.

# 262
цялата ситуация с проливането на кръв на кралска сватба не е нормална ситуация. Не си представям как ще мине без обяснения пред краля, а още повече какви обяснения ще даде, като Ренира също може да се изкаже и да каже, че не била заплашена.

# 263
На мен пък ми е чудно като стана мелето, Ренира беше с Деймън, после в следващия кадър видяхме как я блъснаха и тя извика Ленор. Не беше ли по-логично да разчита на чичо си отколкото на Ленор, който дори не беше до нея?
Според мен тя не търсеше помощ от Ленор, а се притесни за него, защото видя, че го блъскат и затова извика името му.

Оххх не мога, не ми харесва новата Ренира Sad Дано с играта я приема, както стана с малката.

# 264
.....................

Редакция: Ленор категорично не е кралска особа, иначе немалко присъстващи там ще са от кралското семейство. Майка му е. Той има таргариенска кръв, но не е от семейството.

............................
Коул има правото на мига да извади меча си и да убие Алисънт досами Визерис. От него и другите шестима това се иска и са длъжни да сторят, ако Алисънт измъкне от ръкава си нож с идеята да го забие в съпруга си. Ако се случи това и не са предпазили краля, са се провалили.

Ленор вече е годеник на принцесата и това го прави много важен, отделно, че е част от много влиятелен род, на който дори самия крал оказва специално отношение -никой не може да го убива ей така, особено пък ако този някой е на служба при краля!

А за това какви правомощия има охраната - ами не са точно такива, много ясно, че ще защитават краля, но все пак има и реципрочност на ответните действия - Алисънт ако има нож, спокойно може просто да я обезоръжи и задържи, дори е задължен да го направи, а не да я пребива до смърт по няколко причини: 1. Възможно е нещо, което на пръв поглед да изглежда по един начин, в действителност да е нещо съвсем друго - може да е искала ди си отреже копчето например или да убие отровна змия пълзяща по трона! 2. Ако има наистина умисъл - много по-добре е да се знае кой седи зад това, има ли заговор и т.н и човека да бъде разпитван и да разкаже подробности за да се предотврати други покушение - вместо да умре и да отнесе всичко със себе си! и 3. Подобна сцена ще има лош отзвук в обществото - какъв е този крал, на когото посяга собствената му кралица? Отделно как ще се отрази на децата и т.н. - винаги е по-добер да се свърши нещо такова задкулисно. До някъде същото важи и за приближен/служител на краля - да се обвинява/линчува публично Джофри не е добре и за двете страни - нито за Валерион, нито за Таргериен - всички искат да имат определен статут сред другите родове - спокойно може да го залови и изведе да се разправят извън залите.

# 265
Хора, интересно ми е какво мислите по един въпрос свързан с Харвин Стронг. Когато започна мелето, новата Ръка, баща му, му кимна да отиде и измъкне Ренира. Някои го приемат като когато Ото тласна Алисънт към Визерис. Аз съм на мнение, че бащата не беше с такива мисли, а по-скоро искаше от сина си просто да спаси Ренира. Ако това донесе допълнително благоволение на краля към семейството му, ще е добре дошло, но не и повече. Вие какво мислите?

# 266
Визерис попита “къде е Ренира?” И ръката си е ръка и Харвин е подходящ за измъкване от меле. Няма да прати другия си син… не го приемам като нещо повече от помощ за краля и принцесата и естествено още един момент, в който да му запомним физиономията за по-нататък.

# 267
Според мен тя не търсеше помощ от Ленор, а се притесни за него, защото видя, че го блъскат и затова извика името му.

Оххх не мога, не ми харесва новата Ренира Sad Дано с играта я приема, както стана с малката.

Коя е новата Ренира - третата отляво надясно ли?

# 268
Хора, интересно ми е какво мислите по един въпрос свързан с Харвин Стронг. Когато започна мелето, новата Ръка, баща му, му кимна да отиде и измъкне Ренира. Някои го приемат като когато Ото тласна Алисънт към Визерис. Аз съм на мнение, че бащата не беше с такива мисли, а по-скоро искаше от сина си просто да спаси Ренира. Ако това донесе допълнително благоволение на краля към семейството му, ще е добре дошло, но не и повече. Вие какво мислите?

От всичко дотук новата Ръка се е показал лоялен и мисля, че в ситуацията адекватно реагира, без задни мисли.
По въпроса дали трябва да бъде наказан Коул - от сватбата у Фрей цял Вестерос се погнуси, че е нарушил безпрецедентно правилото домакин да не посяга на гостите си под своя покрив. Ако тази традиция важи за господарите, то какво остава за техните подчинени! А това е самият кралски двор. Иначе в книгата събитието се случва на турнир и там няма как рицар да накажат, че е повалил друг рицар в игрите. За сватба в двореца вече е абсурдно да се размине без последици.

# 269

Коя е новата Ренира - третата отляво надясно ли?
Това е първата досегашна Ренира. Grinning Сега първата от ляво на дясно ще поеме ролята.

Общи условия

Активация на акаунт