Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Вестерос
Фентъзи генетика. Не е като да не е срещано.
В книгите Ренис е с черна коса, защото майка й е Баратеон. Но децата й с Корлис са среброкоси.

Също примерно дъщерята Ренис на Регар и Елия Мартел е била с тъмна коса, докато бебето им Егон е било с бяла коса като Регар.

# 301
Генът на Таргите, макар и отличителен, не е толкова силен като на Баратеоните например. Смесят ли се с други родове, случва се да изгубят характерните си черти.

# 302
Замислих си защо Джон Сноу няма сребърна коса, след като дори Лорд Корлис и всичките му деца и роднини имат сребърна коса?
Веларион в книгите са като таргите - със светла кожа и сребърна коса.Ако това се има предвид. Някои деца на таргите с мартел са с тъмна коса.

# 303
  • The point of no return
Като гледам на Алисънт децата са все светлокоси, значи му е много силен генът на Висерис, за разлика от този на Ренира.

Децата на Ренира, Алисънт и Лена.
Скрит текст:

Кристън ще предаде Ренира, защото няма друг избор след мелето, което сътвори, а и той още преди мелето я предаде. Иначе трябва да мре или да се опита да бяга. От любовници до врагове, малко на сапунка бие това, макар и в обратен ред. Интересно как му симпатизирах до този момент, а сега просто не мога да го гледам повече.
Изглежда че Ленор ще го остави да съществува, все пак винаги може да наеме човек да го разкара.

Ново - HBO потвърждава, че работят с Джордж Р.Р. Мартин за продължението на GOT за Джон „Сняг“ и големият успех на House of the Dragon даде зелена светлина на HBO за нова предистория за принцеса Нимерия „10 000 кораба“.
Сериалът ще се развива около хиляда години преди събитията от „Игра на тронове“ (около 800 преди HOTD) и ще се фокусира върху принцеса Нимерия и нейното пътуване до Дорн.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 23:11 от Roya

# 304
Честно казано, можем само да си спекулираме и едва ли някога ще има окончателен отговор на въпроса.

За мен е смесица от объркана любов (после превърнала се в яка омраза) и конфликтни чувства за чест и дълг. Затова и тръгна да се самоубива, не от страх. Изтерзанието му идва нагорно и не вижда друг изход. И в реалността мнозина се самоубиват заради любовно отхвърляне и че били станали посмешище. Или намразват жестоко отхвърлилия ги и правят всичко възможно да му съсипят живота.

Всички го намразиха тоя Коул, ала ми стана любопитно обаче как щяхме да реагираме, ако ролите бяха разменени и гледахме долния огледален казус:

Цитат
Младият принц е заведен в бардак, но там не му се отваря парашутът. Прибира се разгонен в спалнята си и извиква вътре пазачката си. Никога не би стигнал до изнасилване, но когато онази разбира какво цели и тръгва да си ходи, той й краде част от дрехите, разиграва я из стаята, запречва вратата и не я пуска да си отиде. Накрая почва да я целува и съблича, докато тя стои вдървено в потрес. Но самата тя явно го харесва поне донякъде, та накрая се отпуска и спят заедно.

После дъртият крал обявява, че насила ще жени принца, и момата му предлага да избягат заедно и да се оженят в друго кралство с все някакви портокали. Принцът отсича "Ти луда ли си, ма, как ще си оставя трона, женя се за принцесата, а с теб искам да продължа да се опъваме в кревата нощем, когато няма кой да види".
Момата се чувства опозорена, че може и девствена да е била за капак. Иде сватбата, стои като прът и стиска зъби, докато не цъфва някаква наглярка да я гъбарка и тупа по гърба. Това е последната сламка и я кара да откачи и пребие до смърт другата, че в мелето даже и на годеницата на принца зашива един.

Ситуацията е същата, ала ми се струва, че по-скоро принцът щеше да обере зрителските псувни и антипатии Simple Smile

Eстествено, че  в аналогична ситуация той щеше да обере зрителските псувни. Той е мъж,  физически по-силен, което би повишило очакванията към него - съответно с надежда да е по благороден. Освен това мъж по онова време не се е опозорявал толкова лесно, колкото жена, затова публиката би очаквала от него да се съобразява с партньорката си.  и ако я прелъсти и изостави ще бъде голям срам за него.

# 305

После дъртият крал обявява, че насила ще жени принца, и момата му предлага да избягат заедно и да се оженят в друго кралство с все някакви портокали. Принцът отсича "Ти луда ли си, ма, как ще си оставя трона, женя се за принцесата, а с теб искам да продължа да се опъваме в кревата нощем, когато няма кой да види".
Момата се чувства опозорена, че може и девствена да е била за капак. Иде сватбата, стои като прът и стиска зъби, докато не цъфва някаква наглярка да я гъбарка и тупа по гърба. Това е последната сламка и я кара да откачи и пребие до смърт другата, че в мелето даже и на годеницата на принца зашива един.

Ситуацията е същата, ала ми се струва, че по-скоро принцът щеше да обере зрителските псувни и антипатии Simple Smile

[/quote]

Не е същата ситуацията. Първо Коул не е бил девствен - той сам си се похвали на Ренира - как добре си бил поживял. Второ за един мъж винаги е много по-лесно да има случайни сексуални контакти - най-малкото последици като това да се окаже забременен няма да има, нито ще трябва да обяснява на някого защо не се е запазил "неопетнен". И трето - агресията си е агресия и няма как някой да я оправдае, особено ако е толкова ненужна.

Коул не направи това от любов, той го направи от безсилие - живее си в някакъв измислен свят, вярва си че е много принципен и благороден и се почувства ограбен - едничката чест имаше и вече я няма. Но ако беше толкова жертвоготовен трябваше да отрича до последно, че е бил с принцесата - пък ако ще и да го разкъсат, а той мрън, мрън.................... очаква някой да го утешава.

# 306
  • Русе
Джон, гледай да не те чуе Робърт Баратеон, че набързо ще сътвори още двайсет Джендрита Simple Smile

В момента сериала успешно се заиграва с идеята за властни патриархии и някакво сравнение на персонажите по полове. Не знам колко сезона ще бъде, но предполагам в един момент ще преминат към същината – мъже, жени, полът е без значение, индивидуалният характер и качествата на личността определят човека.

Общ спойлер, моля незапознатите да не го отварят:
Скрит текст:
Наистина да не го отварят.
Скрит текст:
Харесва ми как в момента Ренира е всеобща любимка (наистина добра работа на младата актриса!) и буквално сред зрителите властва същото отношение като в историята, Ренира е „Радостта на кралството“. Всички й се радват и подкрепят, и нахвърлят срещу опонентите й. До края вече ще е „Мегор с цици“ и името й се превръща в ругатня за цели поколения напред. Сред зрителите тепърва има да разберем дали ще се промени така нагласата и от взеобща любимка да стане никой да не може да я трае, зависи и колко промени по сюжета ще направят. Като си спомня как реагира сума ти хора при обрата на Денерис, че лошият мъж автор не можел да допусне добрата жена да спечели...

Roya - благодаря много за известието, не знаех, че са запретнали чак толкова ръкави. Това с Нимерия определено ми звучи любопитно и с радост бих го гледал. Колкото до Джон Сноу... I don't want it. Не знам какво ще измислят, но като цяло го асоциирам със сняг, пустош и скука. Със сезон 8 ми убиха всякакво желание да следя какво става нататък. От Мартин пък единственото продължение, което искам, е да довърши историята. Той края й не е написал, остави ДнД да си съчиняват разни глупости, а сега се заема да работи по случващото се след епилога... огън човек, как да не го обичаш!

Едит: Силви, но той бе жертвоготовен... в известен смисъл. Кралицата му съобщи, че баща й е получил доклад и са разкрити, но не иска да поставя под съмнение благочестието на принцесата. Тя говореше за Демън и целеше да получи независимо потвърждение, но той мислеше, че става дума за него и всъщност е на предварителен разпит преди наказанието. Много гузен, много нещо. Ако не беше тъй умрял от вина, можеше и да съобрази, че при такъв повод няма да го разпитва кралицата и да са сами в стаята й. Вместо това се изтипоса и пое вината върху себе си с надеждата да не го изтезават и кастрират, с молбата да го обезглавят без мъчения, а не утешават. Честно казано, ако бях аз и очаквах евентуални кастрации и гарантирани екзекуции, по-скоро бих се метнал през прозореца.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 00:36 от Koronis

# 307
Общ спойлер, моля незапознатите да не го отварят:
Скрит текст:
Наистина да не го отварят.
Скрит текст:
Харесва ми как в момента Ренира е всеобща любимка (наистина добра работа на младата актриса!) и буквално сред зрителите властва същото отношение като в историята, Ренира е „Радостта на кралството“. Всички й се радват и подкрепят, и нахвърлят срещу опонентите й. До края вече ще е „Мегор с цици“ и името й се превръща в ругатня за цели поколения напред. Сред зрителите тепърва има да разберем дали ще се промени така нагласата и от взеобща любимка да стане никой да не може да я трае, зависи и колко промени по сюжета ще направят. Като си спомня как реагира сума ти хора при обрата на Денерис, че лошият мъж автор не можел да допусне добрата жена да спечели...
Скрит текст:
Не мисля, че ще я намразят чак толкова, по простата причина, че Егон е далеч по-зле. Пълно леке и може би най-слабият крал в историята. Ако не му променят образа в сериала, зрителите все пак докрая ще са за Ренира, както е и при мнозинството читатели. Колкото и да не са цвете за мирисане, черните просто са по-готиният лагер. А нормално да е оплюта в аналите на историята Ренира, все пак е загубила, в резултат на което се води узурпатор. Историята се пише от победителите.

# 308
  • Русе
The One True King

Долното е само за челите книгата и знаещите как свършва историята (което не значи, че тук в сериала ще е така).

Скрит текст:
Доколкото помня, не беше точно така. Егон я надживява с много малко и е също тъй намразен от всички. И двамата са определени като изключително лоши владетели. Тя не е смятана за узурпатор и не е загубила, всъщност нейното родословие оцелява и остава да царува. Всички мразят Егон и приветстват Ренира, когато овладява трона, макар войната още да бушува. После бързо я намразват, защото лично е жестока, страхлива, отмъстителна и некадърна. Помня, че накрая поддръжниците й масово се отричаха от нея, Демън я прокле, Веларионите я зарязаха, тронът я „отхвърли“ символично и дори селяните си устроиха вакханалийското въстание. Единственият Таргариен, загубил столицата от селяци. Докато четох историята, бях за нея, преди да полудее и да започне да изоставя, обвинява, арестува и избива собствените си хора от параноя, не твърде различно от някой като Ерис. Падението си й бе нейно дело.

Вероятно е по-добре да минем в литературната тема, за да не прецакаме някой тук.

# 309
Кристън, ако имаше рицарска чест и достойнство, щеше да защитава честта на принцесата, когато го питат щеше да отрича до последно. Този човек е нестабилен и агресивен, няма никаква чест. Какво значи пое вината върху себе си? Той направо си каза, че е било по нейно настояване...

🥰 кой друг влиза с такава усмивка сам и неканен хахаах
И беше единствен, който не се изправи на крака при влизането на Алисънт.

# 310
  • Варна
🥰 кой друг влиза с такава усмивка сам и неканен хахаах
И беше единствен, който не се изправи на крака при влизането на Алисънт.

Първата ми асоциация беше за Локи /Том Хидълстън/.          Хора, удоволствие е да ви чета..Heart

# 311
  • Варна
За Ренира - Егон, той кастинга говори сам по себе си! Simple Smile

Коул не може да не е влюбен в Ренира. За един дребен рицър издигнал* се до Бял плащ е голямо падение да избяга и да стане наемник, а и розовия Джофри все нещо е видял на пира. Предполагам че омразата е към самия себе си и обръща ... а Алисънт е ново начало?

*издига го Ренира

# 312
  • София
Сега изгледах чак епизода. Като цяло добре върви, но сцената, която трябваше да покаже как се нагнетява напрежението в Кристън Коу и той си признава пред кралицата, не беше много убедителна. А изперкването му довело до убийството на сър Джофри, беше породено от сцената между чичото и Ренира. Само не съм сигурна дали го направи, за да прикрие евентуална целувка между тях или от ревност, осъзнал в този момент, че е бил използван от Ренира като заместител на страстта и към Демън.

# 313
Аз изобщо не схванах тази сцена.. както си пируваха и изведнъж нахлуха някакви.. какви бяха тия? Защо нахлуха? Какво искаха? Нищо не разбрах...

# 314
The One True King

Долното е само за челите книгата и знаещите как свършва историята (което не значи, че тук в сериала ще е така).

Скрит текст:
Тя не е смятана за узурпатор и не е загубила, всъщност нейното родословие оцелява и остава да царува.
Скрит текст:
Напротив, не е вписана като владетел, точно узурпатор е според официалната история. Станис я споменава като пример за предател и узурпатор заедно с Демън Блекфир и разни други. За останалото си прав и все пак, Егон е по-зле. Едва ли са многото хората, които са се зарадвали на неговия триумф като я посреща на Драконов камък и я дава на дракона си.

Общи условия

Активация на акаунт