Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 582
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Аз подкрепям Демън, искам той да управлява, защото заслужава 😂 и ми е все едно засега дали с Ренира или друга. Всъщност аз съм за Корлис и Ренис да управляват. Просто харесам Демън, не мога да преценя трезво дали би бил добър владетел.
А между Ренира и Алисънт... Ренира, защото тя получи титлата от баща си! И защото е първородно дете.
Алисънт е красавица и в зелено, и всякак , но е ужасна. Мъчно ми беше такова момиче да попадне при краля, като играчка на амбициите на баща си. Но реакцията й спрямо Ренира не я разбрах... нима Ренира трябваше да й разкаже? Самата тя да не би да сподели, когато започна да се натиска на баща й?
Ок, заради Ренира изгониха баща й, но тя не му ли е поне малко ядосана, заради това, което й причини? Добре, вече нещата се променят, защото нейните деца стават конкуренти на Ренира..

# 331
Всъщност намирам, че Ренис е била най-добрата опция за Вестерос, но постфактум е лесно да се каже. Засега съм за Ренира, в книгата бях за нея до края.

# 332
За Ренира съм, тя поне е млада и може да ѝ дойде акъла, за Деймън е късно. Алисънт ми е противна, тя с баща си не можа да се оправи, та с цяло кралство, има да кърши ръце.

# 333
Koronis,
Съгласен, да. Чичото дърпа нещата назад.
Чичото е нахвърлял достатъчно завършени сюжети от историята, които са чудесни за адаптиране. Никой не ги кара да изнасилват и без това слабия финал на основната история. Или пък да задълбават в проекти като Дългата нощ, за историята на които не се знае почти нищо. Да си карат по нещата, които Мартин е развил (има такива) и да не се занимават с глупости. Повече Мартин - гаранция за успех, повече свободни съчинения - боза и то вкисната. Доказано.
Личи си, че в сегашния сериал уважават изходния материал и го следват прилично точно. Затова и върви добре. Дано не си повярват много в следващите сезони, както стана с Dumb and Dumber.

По анкетата - за Ренира. Обявена официално за наследник, всички лордове са се заклели да бранят това и право. Добра, лоша, правото е на нейна страна.

# 334
  • София
За Кралството има кой да се грижи. Алисънт, ще си избере мъдра, 'Ръка' и така.

# 335
  • Варна
Всичките са маскари за мене Simple Smile Не че не харесвам героите, но с това драпане за власт на аристократите, обикновено пейзана го отнася във войните, глада и анархията.

Тия хора никога ли в човешката история не могат просто да седнат и да се разберат, вместо да си мерят... атрибутите, т.е. войските?

Дайте шанс на мира! Hands V

# 336
  • Вестерос
Ама тя Алисант няма как да управлява, а синът й Егон, който е 😶😶

# 337
  • София
Визерис е главния виновник за това след неговата смърт да започне и гражданска война. Хем го знае и вижда, но инат да не се отметне от първата си дума. Можеше да омъжи двете си деца или просто да обяви синът си за престолонаследник. Едва ли Ренира щеше да тръгне на война след това.

Относно зелени и черни.
Аз, освен всичко друго в Ренира виждам много от Денерис. А аз никога не съм бил фен на Денерис. И в книгите и в сериала.
Аз съм 100%-ов Старк като вярване и идея за живота.

p.s. Тиф, докато стане пълнолетен Егон, не би ли трябвало тя да е начело като Кралица регент?

# 338
  • Вестерос
Ама защо да прави Егон, ако ги и ожени, като вече е определил Ренира, казал е думата си, съгласни са били домовете. Сам си го каза на Корлис. Тя ще е.

# 339
Можеше да омъжи двете си деца или просто да обяви синът си за престилонаследник. Едва ли Ренира щеше да тръгне на война след това.

Относно зелени и черни.
Аз, освен всичко друго в Ренира виждам много от Денерис. А аз никога не съм бил фен на Денерис. И в книгите и в сериала.
Аз съм 100%-ов Старк като вярване и идея за живота.
🤣

Иначе как така ще се отметне от думата си? Вече я е обявил за престолонаследник!

За другото и аз. Харесах Старките, но другите герои правят сериала интересен.
И да, наистина има нещо у Ренира от Денерис, която особено накрая , въобще не харесвах.

# 340
  • София
Ама той хубаво е казал, ама народа е против. Или голяма част от него. И той знае това. Има огромна вероятност за война...

# 341
Всичките са маскари за мене Simple Smile Не че не харесвам героите, но с това драпане за власт на аристократите, обикновено пейзана го отнася във войните, глада и анархията.

Тия хора никога ли в човешката история не могат просто да седнат и да се разберат, вместо да си мерят... атрибутите, т.е. войските?

Дайте шанс на мира! Hands V
И аз съм в този лагер. Знам, че е фентъзи, знам, че в това семейство и в аристокрацията е прието, но въпреки това не мога да преборя cringe-а от кръвосмешенията.

Алисънт ми е голям безгръбначен плазмодий в младия си вариант. В сцената с Кристън и признанието му, не знам кой от двамата ми беше по-противен - тя, че не можа да си зададе въпроса като категорична кралица, или той, който нямаше търпение да си признае пред другарката, че и да "изкаже" Ренира.

За момента няма герой, на когото силно да симпатизирам, но ако все пак трябва да посоча някого, това са Корлис и Ренис.

# 342
Когато Визерис обяви Ренира, още не беше женен повторно и в него момент беше в траур. Важно му беше да отреже брат си и нямаше друга опция в момента.
А после като имаше вече опции, нямаше смелост да се отметне пред Ренира. Макар че му се щеше на моменти и пред кого да го изръси, ако не пред мащехата й, родила му мечтания син .

# 343
Ама той хубаво е казал, ама народа е против. Или голяма част от него.
Против са Хайтауърите, щото имат интерес. Ако те си седят мирно, никой няма да тръгне да се бунтува срещу Ренира.
Иначе, да, Ренира е аналог на Денерис. Мартин обича такива аналози между герои от основната поредица и исторически такива. Което донякъде е готино намигване, но донякъде и ме дразни. Ларис Стронг пък е аналог на Варис. То само името като видим...

# 344
Не само във фентазито има кръвосмешения. Нека погледнем нашата си световна история от преди няколко века.

Общи условия

Активация на акаунт