Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 577
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ами именно понеже нямаше смелост да се отметне или да събере двете си деца, сега ще има война.
На трона няма място за страхливци. Не случайно тронът го реже и раните не зарастват... Съдба.
Това което беше завладяно с огън и кръв ще си отиде с огън и кръв.

# 346
Поначало ако не беше страхливец, не би се уплашил чак толкова и от брат си като наследник. Но той иска уж на всички да угоди, а угажда само на себе си. Получава, каквото иска от другите, а не им дава много. Вкл.на Ренира уж дава трон, а я обрича да не казвам на какво.

# 347
Поначало ако не беше страхливец, не би се уплашил чак толкова и от брат си като наследник. Но той иска уж на всички да угоди, а угажда само на себе си. Получава, каквото иска от другите, а не им дава много. Вкл.на Ренира уж дава трон, а я обрича да не казвам на какво.
Много точно!
Ама аз не мога все още да разбера какъв е проблемът с Демън? Смисъл защо смятат, че няма да е добър владетел? Нали все пак това е вид средновековна държава? Тук не търсим министър председател дипломат.

Видяхме, че той не иска да отмъкне престола на брат си. Предизвиква, но знае как да се измъква от ситуациите.

# 348
В Малкия съвет се притесняваха, че ще е неуправляем (а не удобен като Визерис) и натиснаха краля да реши по друг начин въпроса.
Не мисля, че щеше да е лош крал, може би щеше да е завоевател и пак да няма мирни години, но щеше да воюва навън, не да подпали Вестерос.

# 349
Повече от очевадно е, че войната е неизбежна.
Всяко действие или бездействие на Визерис води до това.
Не разбирам само как е оцелял като крал толкова години.
Дали има описано неговото управление в Света? Нещо интересно, запомнящо се? Или е подминат и запомнен с това, че предизвиква Танца?

# 350
В Малкия съвет се притесняваха, че ще е неуправляем (а не удобен като Визерис) и натиснаха краля да реши по друг начин въпроса.
Не мисля, че щеше да е лош крал, може би щеше да е завоевател и пак да няма мирни години, но щеше да воюва навън, не да подпали Вестерос.
Аааа ето това вече има смисъл. Разбира се, дори съветниците насочват вниманието на краля според собствените си интереси, а не тези на държавата. Затова харесвах и Лорд Варис, не помня кой го беше питал за кого работи, но той отговори ''за държавата, милорд, все някой трябва да го прави!'' Heart

# 351
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз в анкетата съм цък за чичо.
И аз съм от смятащите, че не искат чичо защото няма да им е
удобен и да могат да си го приспиват, както правят с Визерис.
Най-големия виновник е именно той, запали навсякъде пожари, но ги
оставя да тлеят и когато умре да се избиват, найс.
Според мен и на него му е пределно ясно, че трудно ще приемат Ренира като владетел,
ама му е удобно да си затваря очите и да си кюта.
Чичо нещо не му достига, незнам какво. Може би е прекалено лоялен към семейството,
или просто се надява чрез Ренира да се домогне, ама и на него не му се получават нещата,
малко лузърска работа, ама пак ми е най-симпатичен от всички. Лош, ама не изцяло, някакси
искаш, неискаш му симпатизираш.
Дъртия Мартин ми се струва, че няма да завърши нищо накрая, ей така ще остави всичко
недописано и дълги години ще се упражняват върху творбите му.

# 352
  • София
Я да видим към видяното до момента от сериала, кой-кого ще подкрепи в предстоящия Танц? 🙂

Зелени (Алисънт):
домове:
Хайтауър
Ланистър
Баратеон
Стронг
Амброуз

Черни (Ренира):
Демън (само по себе си голямо предимство, видяхме на какво е способен, хаха)
Дом Веларион (с най-голямата флота в историята)
+ домове: Старк / Арин / Тъли / Тарли / Грейджой / Мандърли

Ако бъркам нещо, някой да ме поправи, а и все пак не съм чел Огън и Кръв и Светът. Имам си ги вкъщи и това ще стане, живот и здраве скоро.
Включих известните ми домове като имена от основната поредица. Може и да пропускам някого.
Дорн не го слагам никъде, защото те не са покорени и по тази логика трябва да са като Швейцария в случая.
Всички по-известни домове съм ги сложил към Ренира, защото и се поклониха, а след това не сме видели нищо от тях и по тази логика трябва да са си с нея.
Ланистър само се заяждаше с нея и няма да преглътне, че беше отрязан и няма да е с нея. Баратеон го слагам заради бъдещето и Бунтът на Баратеон, хаха. Ей така, трябва да са срещу Драконите като цяло. Ланистър също нямат нужда от Дракони. Така те с тяхното злато и пари ще имат много повече власт.

На пръв прочит, Ренира е много по-силна, НО не подценявайте майстерите от Староград, нито лъвовете от Ланистър. Така че не знам, 60 на 40 за черните, да не кажа и 70 на 30 все пак като начален старт, но нещата не са сигурни за тях в никакъв случай.
Не знам кой ще победи и подобни спойлери не отварям. 😊

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 19:25 от Diavolo

# 353
Баратеон го слагам заради бъдещето и Бунтът на Баратеон, хаха. Ей така, трябва да са срещу Драконите като цяло.
Дракони има и от двете страни. Затова е Танц на драконите. Ако само черните бяха с дракони, всичко щеше да приключи много бързо.
А Баратеон са били много близки с Таргите през цялата история и са им от най-верните домове. Основателят на рода им е половин Таргариен, копеле полубрат на Егон Завоевателя и първата ръка на краля в историята. Женели са се многократно помежду си. Ренис е половин Баратеон. А Робърт, Станис и Ренли имат баба Таргариен.
Иначе, не знам как си ги определил всички само на база на сериала, но си ги понацелил.Grinning

# 354
  • София
Е, Дяволчето знае доста неща, поначетено е, нищо че не е чело основната история Simple Smile
Да, да, знам, че ще има дракони и от двете страни, но Черните би трябвало да имат повече дракони все пак по пътя на логиката.
С Баратеон си беше стрелба в тъмното, само заради 'Бунтът'
Някак си аз зелените и Алисънт (въпреки синчето Егон) не ги приемам буквално за Таргариен, докато Ренира и Демън са си точно такива на 100% отвсякъде. Wink

# 355
  • Варна
Чел е Диаволо не ги е нацелил. И как сложи Стронг при Зелените. Но много споилери станаха!
А точно при Бунтът Робърт сяда на трона заради малкото си Таргска кръв.

# 356
таргериените не са се женили само по роднински
децата на алисънт са си баш тарги

демонът таргов беше нежелан наследник и защото визерис имаше свое дете - ренира
но след като се роди егон, логиката на времето и порядките изискваше той да стане престолонаследник - претенцията му щеше да бъде единствената легитимна и щеше да има още повече поддръжници
а най-добре щеше да бъде да се ожени за голямата си сестра
но понеже не го слуша главата, дори и в брак, пак можеха да потанцуват с драконите

в анкетата - не съм за никой, щото верно сите са маскари

# 357
  • София
Заради новия Варис. Гърбавия, втория син. Ларис. Твърде много акцентираха над него. Спорд мен ще изиграе ключова роля. Веднага му станах фен. Докато Харвин изглежда харесва Ренира по един по-различен начин като гледам какви погледи и хвърля, но за Ренира има само един мъж - Демън и това според мен ще се окаже решаващо и ще изгуби тяхната подкрепа и ще получи удар в гърба. Демън колкото ще и помогне, толкова ще и попречи, защото него почти никой не го харесва.
Гледам внимателно и си водя записки. Важно е да се гледа и между редовете.

# 358
Ларис няма моите симпатии. Не мога да повярвам, че това е новият Варис.... той вкара интрига и смут. Не виждам полза от това.

за Ренира има само един мъж - Демън.
❤❤❤❤❤❤❤❤

# 359
Абе като се залюбиха Денерис и Джон /леля и племенник/ голям смут, голям гнус, голямо нещо... Пък сега за Ренира и Деймън /чичо и племенница/ много овации и подкрепа.. Нещо не го схващам аз тоя двоен стандарт.

Общи условия

Активация на акаунт