Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 572
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
а някой погнуси ли се от джайм и серсей?
не помня особено възмущение
бяха красиви, безскупулни и ароганти, което на практика ги оправда - особено в началото докато се обичаха силно

# 361
Варис в сериала погрешно беше представен като радетел за народното благо. 😂 В книгата си има неговите си мотиви, но тази линия изобщо не я засегнаха в шоуто.

За мен всякакъв инцест си е неприятен, но във Вестерос правилата са други и не му обръщам много внимание.

# 362
За мен всякакъв инцест си е неприятен, но във Вестерос правилата са други и не му обръщам много внимание.
И за мен, и без значение дали участниците в него са красиви или не. Даже в момента, в който се поддаде на чичА си, Ренира загуби и малкото ми симпатии, които беше събрала до този момент.

Иначе съм наясно, че и в живия живот е имало такива практики, затова и в предишния си коментар споменах аристокрацията. Позицията ми остава същата без значение дали е фикция, или реалност. Гнусно и отвратително.

Друго се чудя аз - ако не се лъжа, някои от вас бяха споменали, че децата на Ренира няма да са от Ленор, макар да е омъжена за него. Как тогава минават за легитимни наследници?

# 363
Скрит текст:
минават, защото визерис държи да са легитимни
тя има още деца след това, от друг брак

# 364
  • Вестерос
Когато Визерис обяви Ренира, още не беше женен повторно и в него момент беше в траур. Важно му беше да отреже брат си и нямаше друга опция в момента.
А после като имаше вече опции, нямаше смелост да се отметне пред Ренира. Макар че му се щеше на моменти и пред кого да го изръси, ако не пред мащехата й, родила му мечтания син .
Не знам за каква смелост говориш, такива нещо не са показвали, а само че държи на думата си. И в книгите е така.

# 365
Друго се чудя аз - ако не се лъжа, някои от вас бяха споменали, че децата на Ренира няма да са от Ленор, макар да е омъжена за него. Как тогава минават за легитимни наследници?
Джофри, Томен и Мирцела как минаваха? Децата и официално са си Веларион и от Ленор. Пък как е в действителност...

# 366
  • Вестерос
Е, Дяволчето знае доста неща, поначетено е, нищо че не е чело основната история Simple Smile
Да, да, знам, че ще има дракони и от двете страни, но Черните би трябвало да имат повече дракони все пак по пътя на логиката.
С Баратеон си беше стрелба в тъмното, само заради 'Бунтът'
Някак си аз зелените и Алисънт (въпреки синчето Егон) не ги приемам буквално за Таргариен, докато Ренира и Демън са си точно такива на 100% отвсякъде. Wink

Бунтът е след много години. Не забравяй, че майката на Ренис е Баратеон, дали няма да са с Веларион те 🙃

Колкото до Егон и Ренира, ако имаха малка разлика ок, но тя е десет години по-голяма от него, това означава, че той трябва да е поне на 14,15, за да се консумира брака и да се осигури наследник, а Ренира ще е доста възрастна за първо дете по вестероските стандарти.

# 367
Гледам внимателно и си водя записки. Важно е да се гледа и между редовете.
Погледнал си където трябва, не се прави.Mask Сигурно съвсем случайно и само от гледане на сериала си включил Амброуз например, дето не съм ги и чувал, а не е като да не съм болен нърд по темата?

# 368
  • Вестерос
Аз не ги и помня 🤣🤣

# 369
  • Варна
Я ги проверете да не се окажат от друга книга! Joy 🤣

# 370
  • Вестерос
Проверих ги, затова и се бъзикам с Дяволо за Баратеон, защото е логично да ги сложи с черните по посочените горе причини, а не със зелените и бунтът въобще не е причина за това като е след толкова време.

# 371
То, ако следваме сериала, аз не бих сложил Арин при черните. Демън едва ли е много обичан в Долината...
А Грейджой на каква база да им определим страна? Типичното за тях щеше да е да се възползват от конфликта и да обявят независимост.Mask
А Тирел съвсем случайно не са сложени никъде може би? Не е ли логично да са при зелените, те са сюзерени на Хайтауър?

# 372
  • София
Веларионите къде са по време на ГоТ?
Не помня да са показвали някой потомък.

# 373
  • Варна
То, ако следваме сериала, аз не бих сложил Арин при черните. Демън едва ли е много обичан в Долината...
А Грейджой на каква база да им определим страна? Типичното за тях щеше да е да се възползват от конфликта и да обявят независимост.Mask
А Тирел съвсем случайно не са сложени никъде може би? Не е ли логично да са при зелените, те са сюзерени на Хайтауър?

Арин ще са за Ренира, защото майка й е Арин по майка... оф, мноо завъртяно. Баба й е била Тарг, женена за Арин.

Спойлер от книгата.
Скрит текст:
Освен това май се споменаваше, че Долината се управлява от жена - лейди Джейн, която ако подкрепи мъжкия наследник плюе на собствената си позиция.

Diavolo, защо Тълитата са в отбора на Ренира? Какво те води на тая мисъл?

# 374
  • The point of no return

Доколкото разбрах са спекулации и даже в книгата не е потвърдено, че не са на Ленор, особено третото им дете. Ще видим тук какво ще ни покажат, но щом Алисънт иска веднага да види бебето след раждането, значи пак ще има съмнения.

Да се запознаем с Ема и Оливия.

И още едно видео с каста и детайли около заснемането на сериала на така наречения виртуален сет.

Общи условия

Активация на акаунт