Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • The point of no return
Пади Консидайн в шоуто на Джеймс Кордън.

А това просто ме разби. Мамооо, хахахаха.

Сладури!

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 21:15 от Roya

# 391
Momager of Dragons 🤣🤣🤣

# 392
  • Вестерос

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 19:56 от Tiffany А

# 393
  • Варна
Гласувах за Ренира. Кефи ме. Така ме кефеше и Денерис до края, грам не ми дреме колко народ изби накрая като опустоши Кралски чертог с дракона.

# 394
Маса народ сме гласували за Ренира като гледам.

Я, да питам нещо малко странично. Понеже доколкото помня във форума на bg-mamma има хора занимаващи се с режисура, някой може ли да каже колко струват един спецефекти, кои са най-скъпите неща, кои по-евтини и пр.Спомянам си, че навремето бяхме обсъждали, че е далеч по-евтино да се направи летящ дракон нависоко в малък размер и да се умножи три пъти, отколкото да се направи вълчище в реален размер; разбира се знам че детайлността, времето на една сцена  и пр. не са без значение, но все пак дайте поне ориентиеровъчно колко струва да речем сцената с това Деймън пали хора или как Ренира лети на дракона си.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 23:19 от Лорд Сняг

# 395
  • Варна
Веларионите къде са по време на ГоТ?
Не помня да са показвали някой потомък.
Не помня дали го имаше в сериала, но в книгите Церсей беше издигнала Аурейн Водите /копеле на Веларион/до адмирал на флота й. Харесваше го, смяташе че приличал на Регар. Последно той беше откраднал няколко кораба и пиратстваше, включително и като отвличаше диваци за да ги продава за роби в Есос.

Идеята е да обсъдим кой с кого и защо, ако има пропуски да се допълнят, ако пък е някакъв спойлер в скрит текст и т.н.
Как смяташ към кого ще се присъединят Блекууд? Simple Smile

# 396
Ако говорим за Танца -
Алисънт
Скрит текст:
Джейсън Ланистър (дом Ланистър) ще е на страната на Алисънт, защото е отблъснат от Ренира
също и Кристън Коул.
дом Хайтауър
дом Бараетон и Майстер Орвил - също.
Както и Триархията /Лис,Мир, Тирош/,
сър Джон Рокстън Храбрия
лордовете зад Ренира

Ренира
Скрит текст:
дом Арин,
дом Веларион,
 дом Грейджой,
Алън Бийсбъри(знаменосец на Хайтауър)Костейн от Три кули (знаменоснци на Хайтауър) Тарли (знаменосец на Хайтауър) Тадеус Роуан от Златна дъбрава (знаменосец на Хайтауър)
дом Зимен Хребет, Бял Пристан, Дом Дъстин
дом Фрей
Червения Роб Реките
и да Черен Лес също (Блекууд) също
Джон Чарлтън
дом Маси, дом Селтигар ,   ....,Стаунтън  и  дом Краб, , сър Ерик Каргил и Лорънт Марбранд, кралски гвардейци и двамата от Западните земи, както и Копелето на Ланиспорт
сър Лутор Ларджънт командир на златните плащове на Деймън

Това е една много непълна статистика. Тук съм вклюмчил основно големите домове, не и малките рицари, копелета и пр.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 00:43 от Лорд Сняг

# 397
  • Варна
Ако говорим в драконова сила - 11 дракона  ще има на страната на Черните /с ездачи естествено/, като два от драконите "обръщат плаща"/
Зелените разполагат със 7 дракона, като поне два от тях изобщо не участват в бойните действия.

# 398
Току що наваксах с последните два епизода.
Първо искам да започна с коментара си за Алисън.
В началото на пети епизод ясно си пролича, че Алисън искрено вярва , че Ренира й е последната останала истинска приятелка, тя беше откровена и честна като сподели, че такива няма в обкръжението си. Точно затова повярва в нея , довери й и се и я защити! После, когато чу клюката , тя изревнува, пролича си по лицето и физиономията й. Малко й оставаше да ревне. Алисън се разстрои , че баща й заминава /впрочем дори не разбрах защо не дойде Ото на сватбата, може да е прогонен, но едва ли му е забранен достъпа до сватбата./ , но се замисли за думите му, защото в тях имаше много истина. Алисън имаше съмнения от самото начало, че кралят не й казва нищо и я заболя от истината, че е само една крава за разплод, затова и започна да опипва почвата и да разпитва тук и там, за да научава истините. Много глупаво беше от страна на Кристън да не изчака кралицата да се доизкаже, а я прекъсна и сам се призна за виновен. Това го прави единствено човек, който го гризе съвестта и е много страхлив. Един смел човек, на който не му пука дори няма да трепне , няма и да има съвест и ще му е все тая. Когато Алисън научи истината, че Ренира вече не я смята за приятелка, а за конкуренция , че тя казва истината, но само частичната и то тази, която другия иска да чуе, осъзна, че наистина е сама срещу всички и всички, че е загубила единствената си приятелка, която някога имаше. Осъзна, че и баща си загуби заради наивността си и приятелството , което мислеше, че има. Разбра, че е надхитрена, предадена и изиграна! Естествено, че ще се озлоби, естествено, че ще поиска да си отмъсти! Тръгваш с добро, приятел си с някой и накрая най-нагло и долно ти забиват нож в гърба ... Разбирам прекрасно Алисън!

Джофри, наистина не разбирам какво се опитваше да направи като каза това на Кристън? И без да му го каже, пак щяха да пазят в тайна кой с кого дели ложе . Не разбирам смисъла на това, явно аз нещо изпускам нишата..? Може би е клюкар или иска да се увери, че наистина тайната ще остане тайна ама нещо много подцени ситуацията и го каза на неподходящия човек..

Кристън - изключително глупави постъпки, но е прав за себе си, тъй като както казах вече, той има съвест, а тя му тежи и е страхлив. Страховете му го преследват и го измъчват. Само не разбирам с този страх как изобщо е станал страж..? Не се е самоубил, убедена съм в това. Алисън го спря и съм убедена, че сега ще имат някаква уговорка, а защо не и да работи за нея вече и да направят коалиция срещу Ренира?

Краля - смятам, че 5 епизод беше последният епизод,  в който го има и въобще участва. Според мен той умря баш на сватбата на Ренира. Стана ми интересно според думите му дали ще се говори за него в историята. Като се замисля май наистина е забравен крал и никой не го споменава,.
Замислих се, възможно ли е краля да е отровен , може би от Кралицата, защото все пак тя осъзна, че е изиграна от всякъде и съответно е набрала на краля , че я лъже, крие и мами.

Мога да кажа , че ще ми липсва актрисата, която играе Алисън. Страхотна игра, чудесна роля, просто много добре играе и много въздействащо. Физиономиите са точно на място, както и емоциите . Усетила си е ролята.

За Ренира нямам какво да кажа, изглежда ми все същата и сякаш няма никаква промяна в нея. 

# 399
Ото Хайтаъуър е прогонен от двора. Няма място на сватбата, но изпрати брат си. Виж, Деймън също не би трябвало да идва (и той е прогонен), но прояви наглост, а не вървеше Визерис по средата на церомонията да го гони.

Eдит - Ренира избра сър Кристън, защото бе единственият участвал в битка. Ако е за въпрос и Сандор Клегейн се страхуваше от огъня, пък беше личният телохранител на Джофри.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 02:33 от Лорд Сняг

# 400
  • София
Ако говорим в драконова сила - 11 дракона  ще има на страната на Черните /с ездачи естествено/, като два от драконите "обръщат плаща"/
Зелените разполагат със 7 дракона, като поне два от тях изобщо не участват в бойните действия.

Ха, интересно, интересно, аз си мислех, че черните ще имат малко по-сериозно предимство с драконите и че майстерите ще трябва да измислят разни фокуси... 😉 Не че 4 дракона повече не е голямо предимство + бройката на армиите, защото зад Рениса ще са огромна част от домовете. Поне в началото, аз очаквам да има обърни плащове.
Мхмхм, как така дракон обръща плаща? 😮

За Блекууд, хм, те не са ли към Тълитата и Севера като цяло, т.е. трябва да са към Ренира.
Аз и за Тирел не се бях сетил, а те са много богат и силен Дом. Ами и тях ги слагам при Ренира защото просто нищо не сме видели от тях, все едно не съществуват.

А не може ли някои домове да не се включат във войната? Просто да откажат?

# 401
ездачът му обръща плаща, драконите не се интересуват от тези неща
имаше и случай, при който дракон, погълнат от битката, се обръща срещу дракон от своята страна и го убива (или се убиваха взаимно, в момента ми се губят подробностите)

# 402
Аз и за Тирел не се бях сетил, а те са много богат и силен Дом. Ами и тях ги слагам при Ренира защото просто нищо не сме видели от тях, все едно не съществуват.

А не може ли някои домове да не се включат във войната? Просто да откажат?
Може и Тирел са такива. Лордът им по това време е бебе и затова се взима решение да не взимат страна. Иначе, най-вероятно щяха да са с Хайтауър.

# 403
  • Вестерос
За дракона-  също ако умре ездача му и новият е от другия лагер 🙃

# 404
За дракона-  също ако умре ездача му и новият е от другия лагер 🙃
значи на Дракона не му пука кой го язди общо взето? Ако умре най-спокойно може вече да си има нов ездач, който го води в съвсем нова посока?

Общи условия

Активация на акаунт