Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 561
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Вестерос
То, ако следваме сериала, аз не бих сложил Арин при черните. Демън едва ли е много обичан в Долината...
А Грейджой на каква база да им определим страна? Типичното за тях щеше да е да се възползват от конфликта и да обявят независимост.Mask
А Тирел съвсем случайно не са сложени никъде може би? Не е ли логично да са при зелените, те са сюзерени на Хайтауър?

Арин ще са за Ренира, защото майка й е Арин по майка... оф, мноо завъртяно. Баба й е била Тарг, женена за Арин.

Спойлер от книгата.
Скрит текст:
Освен това май се споменаваше, че Долината се управлява от жена - лейди Джейн, която ако подкрепи мъжкия наследник плюе на собствената си позиция.

Diavolo, защо Тълитата са в отбора на Ренира? Какво те води на тая мисъл?
Даже Демон спомена лейди Джейн в последната серия, че ще ходи да си иска наследството от нея.

И трите деца на Ренира- Джакерис, Луцерис и Джофри Веларион са с тъмни коси.

Веларион ги има и в ГоТ, просто в сериала не им обърнаха внимание. Главата на дома Монфорд отива да се бие за Станис. Той умира при битката на Черна вода и е наследен от шест годишния си син Монтерис .

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 22:10 от Tiffany А

# 376
Веларионите къде са по време на ГоТ?
Не помня да са показвали някой потомък.
В сериала не ги показаха. След падането на Таргариените, нормално позициите им да намалеят и вече не са толкова силни. В книгите иначе са със Станис. Лордът им е много войнствен, умира при Черна вода и е наследен от малко момче. Знамената им са забелязани при битката на Станис с диваците.
Най-важният герой от тях е едно веларионско копеле, което след битката при Черна вода е пленен и минава на страната на Джофри. Успява да омае Церсей, която му дава средства да направи нов кралски флот, но след като е затворена от Вярата, той бяга с флота и последно е видян да пиратства. Може би ще се включи към някой от лагерите по-натам.

Арин ще са за Ренира, защото майка й е Арин по майка... оф, мноо завъртяно. Баба й е била Тарг, женена за Арин.

Спойлер от книгата.
Скрит текст:
Освен това май се споменаваше, че Долината се управлява от жена - лейди Джейн, която ако подкрепи мъжкия наследник плюе на собствената си позиция.
Забравих за това.

# 377
Джон, гледай да не те чуе Робърт Баратеон, че набързо ще сътвори още двайсет Джендрита Simple Smile

В момента сериала успешно се заиграва с идеята за властни патриархии и някакво сравнение на персонажите по полове. Не знам колко сезона ще бъде, но предполагам в един момент ще преминат към същината – мъже, жени, полът е без значение, индивидуалният характер и качествата на личността определят човека.

Общ спойлер, моля незапознатите да не го отварят:
Скрит текст:
Наистина да не го отварят.
Скрит текст:
Харесва ми как в момента Ренира е всеобща любимка (наистина добра работа на младата актриса!) и буквално сред зрителите властва същото отношение като в историята, Ренира е „Радостта на кралството“. Всички й се радват и подкрепят, и нахвърлят срещу опонентите й. До края вече ще е „Мегор с цици“ и името й се превръща в ругатня за цели поколения напред. Сред зрителите тепърва има да разберем дали ще се промени така нагласата и от взеобща любимка да стане никой да не може да я трае, зависи и колко промени по сюжета ще направят. Като си спомня как реагира сума ти хора при обрата на Денерис, че лошият мъж автор не можел да допусне добрата жена да спечели...

Roya - благодаря много за известието, не знаех, че са запретнали чак толкова ръкави. Това с Нимерия определено ми звучи любопитно и с радост бих го гледал. Колкото до Джон Сноу... I don't want it. Не знам какво ще измислят, но като цяло го асоциирам със сняг, пустош и скука. Със сезон 8 ми убиха всякакво желание да следя какво става нататък. От Мартин пък единственото продължение, което искам, е да довърши историята. Той края й не е написал, остави ДнД да си съчиняват разни глупости, а сега се заема да работи по случващото се след епилога... огън човек, как да не го обичаш!

Едит: Силви, но той бе жертвоготовен... в известен смисъл. Кралицата му съобщи, че баща й е получил доклад и са разкрити, но не иска да поставя под съмнение благочестието на принцесата. Тя говореше за Демън и целеше да получи независимо потвърждение, но той мислеше, че става дума за него и всъщност е на предварителен разпит преди наказанието. Много гузен, много нещо. Ако не беше тъй умрял от вина, можеше и да съобрази, че при такъв повод няма да го разпитва кралицата и да са сами в стаята й. Вместо това се изтипоса и пое вината върху себе си с надеждата да не го изтезават и кастрират, с молбата да го обезглавят без мъчения, а не утешават. Честно казано, ако бях аз и очаквах евентуални кастрации и гарантирани екзекуции, по-скоро бих се метнал през прозореца.

E, аз съм чел принцесата и кралицата.
Скрит текст:
Ренира си ми остава любимка докрая, точно по същата причина, поради която харесвам Моргава пред Артур и тя е първородната всички следва да вървят след нея.

Прочетох пак как Церсей  сънува че се наранява на ЖТ. В случая наравянето й - макар насън -  вещае краха на управлението й
Скрит текст:
. Благородниците също започнаха да се кикотят, прикриваха усмивките си с шепи. Чак тогава кралицата разбра, че е гола.

Ужасена, се опита да се покрие с ръце. Шиповете и остриетата на Железния трон се впиха в плътта й, щом се сви да скрие срама си Кръв потече по краката й, щом стоманените зъби задраха задника й. Опита се да стане и едното й ходило се хлъзна през процепа в огънатия метал. Колкото повече се бореше, толкова повече я поглъщаше тронът, късаше парчета плът от гърдите и корема й, режеше я по ръцете и краката, докато не станаха лепкави, червени и лъскави.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 23:32 от Лорд Сняг

# 378
  • София
Ренира си ми остава любимка докрая, точно по същата причина, поради която харесвам Моргана пред Артур и тя е първородната всички следва да вървят след нея.

Моргана май не беше дъщеря на Утер.

# 379
Ренира си ми остава любимка докрая, точно по същата причина, поради която харесвам Моргана пред Артур и тя е първородната всички следва да вървят след нея.

Моргана май не беше дъщеря на Утер.

Аз си спомням, че беше извъбрачна, т.е. незаконородена полусестра на Артур. Нито има някакви права, нито някой е длъжен да я следва.

# 380
Колко много си приличат двете актриси, които ще играят Алисънт.

# 381
Точно на Утер е дъщеря. А това дали правата на извънбрачните трябва да се признават е много спорна тема. При различни народи в различни времена е постъпвано различно (примерно италианските папи и кардинали от 12-13 в. масово дават права на копелетата си, примерно Чезаре Борджия).
Скрит текст:
то ако гледаме така на нещата Артур е заченат с измама - Утър се представя за съпруга на Мургейз, чрез помощта на магия. Реално и Артур е незаконен син - на Мургейз - просто Утър се жени впоследствие за Мургейз, след като Артур вече е заченат и припознава Артур за свое дете
Основният въпрос е дали правата на първородното дете -дори да е дъщеря - са тези пред първородния син или обратното. Лично аз съм "за" половото равенство и поддържам Ренира; но ми е ясно, че първата жена държавен глава във Великобритания (не говорим за Византия, където Ирина още през 9. в. е регент на сина си и управлява самоволно) е чак през времето на Елизабет Велика. В онази по-далечна нам епоха от предводителят на войската се е очаквало лично да предвожда воините (безкрайно тъпо- Ричард III умира посечен в битка и всички хвърлят оръжията. Същото е станало със Спартак, с Владислав Варненчик и пр. - убиват вожда и войската е дотук) и затова на една жена се е гледало....като на несериозна кандидатура.

П.С. Алисънт можеха и да не я сменят. Изглеждаше млада, но не прекомерно млада. Предполагам обаче решили са, че като сменят Ренира не върви да е изключение.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 14:42 от Лорд Сняг

# 382
  • Вестерос
Актрисата, която е Алисант млада няма как да го играе майка на 15-годишни...

# 383
  • София
Diavolo, защо Тълитата са в отбора на Ренира? Какво те води на тая мисъл?

Е, аз писах, сетих се за всички по-известни домове от Песента и автоматично ги пратих при Ренира, заради факта, че всички и се поклониха и признаха за законен наследник. И след това от екипа се акцентираха само върху два, трима дома. Тези, които не са показвани или споменати по презумция ги слагам при Ренира. Ако някой се обърне срещу нея на по-късен етап няма как да знам. Или пък обратното да се случи.
Идеята е да обсъдим кой с кого и защо, ако има пропуски да се допълнят, ако пък е някакъв спойлер в скрит текст и т.н. Ама да се предупреждава, че аз понякога отварям спойлери, които не са обозначени за какво става въпрос. И всеки си преценява дали да се осведомява или да си чака сериала.
Няма значение, все тая
Основните играчи са ясни:
Демон и Веларион срещу Хайтауър и Ланистър. Мисля, че и на 90% това ще е сюжета. Акцента ще е върху тях + Стронг. Малко се съмнявам, че ще се разпростат твърде надалеч. Все пак сериала е за Таргите, а не като ГоТ за цял Вестерос, че и Есос.

п.п. Оливия Кук е ТОП. Наистина има прилика с малката Алисънт и е много красива. 😊

# 384
Ох, голямата Ренира хич не ми допада. Дано в роля стои по друг начин.

# 385
# 386
Малката Алисант и Ренира няма как да го играят майки на 15 годишни тийнове, било то и с грим… даже сигурно в сериала и там ще променят годините и може да стигнат и по-голяма възраст децата

# 387
Кастът в кратко, но забавно интервю с Али Плъм от BBC Radio 1. Обожавам неговия маниер на интервюиране, дано по-нататък да има по-дълги материали.

# 388
  • Вестерос

# 389
Истински Демон

Общи условия

Активация на акаунт