Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 553
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
Пука му, докато ездачът му е жив, имат връзка силна. След като умре ездачът му, докато не се подчини на нов, си е свободен електрон. Щом се подчини, се свързва с новия и се води по него, накъдето го насочи новият. Това е животно, няма как да знае, че има различни страни в една война и т.н.

# 406
  • Варна
За дракона-  също ако умре ездача му и новият е от другия лагер 🙃
значи на Дракона не му пука кой го язди общо взето? Ако умре най-спокойно може вече да си има нов ездач, който го води в съвсем нова посока?

Малко по-сложно е, драконите усещат настроението на ездача си. Ако двама ездачи не се харесват, то и драконите им се гледат на кръв. Освен това минава доста време докато един дракон приеме нов ездач. Не очаквай един дракон да се бие от двете страни в една война.

# 407
Здравейте! Почнах и аз сериала и много ми харесва. След като изгледах Игра на тронове чак докато излизаше осмия сезон като маратон, тук реших да съм в крак с модата.
Ще се изкажа малко за главните герои:
Харесвам Ренира и я подкрепям в битката за трона. Най-вече от съвременна позиция ми харесва да виждам една силна жена, която иска да е нещо повече от разменна монета и кобила за разплод. А и има много качества, с които превъзхожда и баща си и Деймън.
Кралят ми е твърде безличен. Добър баща, но слаб крал. Не може да вземе твърда позиция за почти нищо. Беше изманипулиран от Ото да се скара с брат си, въпреки че за всички други беше ясно, че Ото преследва свои цели.
Деймън от друга страна е силен, смел, винаги готов за битка, но ми е твърде импулсивен и гневен за крал. Породено разбира се от вечното му пренебрегване като втори син. И все пак - завоевател да, не и управник.
Харесвам и Алисън и ми е по-близка по характер от Ренира. Стана пионка на баща си и нямаше много избор, но се прояви в доста ситуации като по-прозорлива от краля. Например, когато го убеди да се включи във войната и да подкрепи брат си. Съвсем логично е да се бори за сина си да стане крал, защото по онези времена това си е било право на първородния син. Би било тъпо просто да се остави на Ренира, въпреки че в началото беше склонна да го направи. И според мен искрено я обичаше.
Баща и вече ми е истински неприятен. Само си гледа личния интерес, плете интриги и не го интересува колко жертви ще има амбицията му да е дядо на следващия крал.
За фамилията Веларион още съм със смесени чувства, както и за Крисчън.
Има доста химия между Деймън и Ренира, но като се сетя, че са чичо и племенница и ми е трудно да ги възприема.
Като цяло много пълнокръвни образи и можеш да разбереш мотивите на всеки. Радвам се, че ще има втори сезон и се надявам да запазят доброто темпо и да няма разводняване.

# 408
  • Вестерос
Лена

# 409
Не са един и два случаите големият дом да се бие на едната страна, а знаменосците, вторите синове и пр. - на другата

Примерно Хайтауър са на едната страна, Костейн, Тарли, Роуан,Бийсбъри - от другата. А Тирелите не участват.
Ланистър от едната страна, Копелето от Ланиспорг  - от другата.

В началото на танца с Ренира са повече домове, но най-вече са малки домове - с изключение на Веларион и Арин, докато големите домове са с Алисънт - Ланистър, Хайтауър, Баратеон, част от Таргариените.
Речните земи, като цяло се въвличат на страната на Ренира, което се оказава грешка.

Една част от драконите са диви дракони, при това не всички дракони са с еднаква големина и мощ. Ренира, Ренис и Деймън имат по- забележителни дракони, но не само те.

# 410
  • София
Ха, Тирел не участват?
Добре де, нали са положили коленце, как така? Дорн са ясни, ама другите не са ли длъжни да свикат знамената?

# 411
В началото има много неутрални
едва когато конфликта се разгаря взимат страна.

В началото са
Скрит текст:
Ланистър, Хайтауър, Великият съвет, (без Бийсбъри) и децата на Алисън
т, срещу
Скрит текст:
Ренира, Деймън, дома Веларион и няколко малки дома - Костейн (знаменосец на  Хайтаър), Селгигар (знаменосец на Бурен край) и пр.
Постепенно се разраразява бурята, и вече е невъзможно да си неутрален. При това някои обръщат плащовете.

Ще има втори сезон? Йеееее! Оле!

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 18:38 от Лорд Сняг

# 412
Е, около Дорн няма ли да останат независими? За какво им е да се бият... там е най-хубият живот, най-хубавото време, хората се отдават на хедонизъм, едва ли им се занимава с войни заради някаква си Ренира и Егон. Пука им. А може и да греша, но от Троновете, въпреки че бях за Старките, бих предпочела да живея в Дорн.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 18:49 от T.Valcheva

# 413
  • София
Много е топло в Дорн.
По-добре из предела на Тирелите. Wink

# 414
  • The point of no return
Главните действащи лица на корицата на списание Еми.

# 415
Не мога да се въздържа - малко картинки ще пусна от Огън и Кръв,книгата

Скрит текст:

Ренира и Алисънт
Скрит текст:
Визерис с Алисънт, синовете й от него и малката Ренира
Скрит текст:
танца с драконите

# 416
  • Варна
Не са един и два случаите големият дом да се бие на едната страна, а знаменосците, вторите синове и пр. - на другата

Примерно Хайтауър са на едната страна, Костейн, Тарли, Роуан,Бийсбъри - от другата. А Тирелите не участват.
Ланистър от едната страна, Копелето от Ланиспорг  - от другата.

В началото на танца с Ренира са повече домове, но най-вече са малки домове - с изключение на Веларион и Арин, докато големите домове са с Алисънт - Ланистър, Хайтауър, Баратеон, част от Таргариените.
Речните земи, като цяло се въвличат на страната на Ренира, което се оказава грешка.

Една част от драконите са диви дракони, при това не всички дракони са с еднаква големина и мощ. Ренира, Ренис и Деймън имат по- забележителни дракони, но не само те.

Олеле! Пак тълкуваш ситуацията както си я представяш.
1. Имат само Ланистър и Хайтауър.
2. С Баратеон ситуацията е по-особена, случва се на късмет в движение.
3. За едни деца Таргериан говориш.
4. Как реши да даваш оценка на Тъли че са в грешка????
5. Отново съвсем нарочно пропусна един голям дом!Домът СТАРК!

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 19:54 от Веско-Варна

# 417
прочети какво съм написал преди да коментираш

това е първоначалното разпределение на силите. Домове като Старк, Тирелите, Дорн и пр.- не са се включили.

Всъщност и Баратеон се включват по-късно, но там работата не е само до късмет - с Б-. Баратеон подхождат крайно нетактично, от страна на Ренира, а той е обидчив. Малко като случая с Фрей.

Ланистър и Хайтауър  са не просто големи домове, сравнени със Селтигар и Краб да речем. Те са два от трите най-големи рода.

Впрочем на мен ако не вярваш, на книгата повярвай
Скрит текст:
Участие в черния съвет взели още дузина от по-малките лордове, знаменосци и васали на Драконов камък, като сред тях били: Селтигар от остров Нокът, Стаунтън от Гарванов покой, Маси от Каменен танц, Бар Емон от Остронос и Дарклин от Дъскъндейл. Но най-великият лорд, който се заклел в служба на принцесата бил Корлис Веларион от Дрифтмарк.

и още от книгата
Скрит текст:
Сър Ото пресметнал, че принцесата би получила помощта на Морския змей и неговите кораби и вероятно на другите лордове от източното крайбрежие: лордовете Бар Емон, Маси, Селтигар и Краб. Може би, дори на Вечерната звезда Тарт. Тези лордове не разполагали с голяма сила, с изключение на Веларион

и
Скрит текст:
Всички техни войски взети заедно, не можели да се сравнят с мощта на Хайтауър. Зеленият съвет на Егон се радвал и на други предимства. Староград, Кралски чертог и Ланиспорт били най-големите и най-богатите градове в областта — и трите верни на зелените. Егон разполагал с всички видими символи на властта. Той седял на Железния трон. Той живеел в Червената Цитадела. Той носел короната на Завоевателя, притежавал меча на Завоевателя и бил помазан от септон на Вярата пред очите на десетки хиляди. Великият майстер Орвил седял сред неговите съветници, а лорд-командира на Кралската гвардия бил поставил корона върху царствената му глава. Освен това бил мъж, а това го правело в очите на много хора законен крал, а неговата сестра — узурпаторка.

Срещу всичко това Ренира нямала много предимства. Някои от по-старите лордове може би щели да подновят клетвите, които положили, когато била обявена за принцеса на Драконов камък и посочена за наследница на баща си. Имало времена, когато била дълбоко уважавана и обичана от благородници и простолюдие, когато била наричана Радостта на кралството. Много от младите лордове и благородни рицари й били предлагали услугите си
Питаш ме защо смятам за грешка, че са се включили Речните лордове на страната на Ренира
Скрит текст:
- защото масово били изпепелени. Цели села. и цели родове. А са можели да не се включват на ничия страна

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 20:02 от Лорд Сняг

# 418
Втори сезон не го ли спрягат да е за Нимерия?

# 419
  • София
Това за Нимерия ще е нов сериал.

Общи условия

Активация на акаунт