Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Ами то Нимери се е случила доста преди тези събия - около 600 г. преди идването на Егон Завеователя, значи поне 700 преди тези събития. Но ако е за Нимерия само ще кажа - Ииииииха.

Много обичам да чета за мореплаватели и пираки. Жалко че не дадоха за морските приключения на Корлис Веларион, нито на Ереа.  (Корлис тук е даден повече като интригант, а той е един най-големите мореплаватели за времето си) Но пък в  Десетте хиляди кораба на Нимерия също има страхотни приключения.

# 421
  • София
Не разбрах големият череп, пред който палят свещи и се молят, на кой дракон е? И защо му се молят?

# 422
  • Варна
Е глупости! Баратеон обръщат плаща!
Скрит текст:
Заради предложение за брак!
Старките се бавят заради започващата зима, Арин също не могат да изпратят войска по суша заради снега в проходите. И двата дома изпрашат войска по море. Няма и грам съмнение на коя страна са с цялата си войска.
Извадените от контекста цитатчета си ги чети сам.

# 423
балерион е най-големият и стар дракон, дошъл от валирия, визерис го е яздил само една година преди да умре и повече не е яздил друг дракон

# 424
Снимка от следващ епизод с въпрос за бъдещи събития.

Скрит текст:
О, неее! Какво означава тази снимка!? Да не би Демън да се влюбва в тази жена!???? Това ли беше? Значи ще забрави Ренира или наистина я е искал само заради трона и сега ще гледаме как държи за ръка Лена!? Не искам да гледам такива неща. Вече се разстроих преди епизода... Cry  Не искам да ме разочарова Демън.

# 425
Скрит текст:
демън се жени за лена
Скрит текст:
преди да се ожени за ренира

# 426
Много ми е позната възрастната Лена,някой знае ли как се казва актрисата?

# 427
Скрит текст:
демън се жени за лена
Скрит текст:
преди да се ожени за ренира

Скрит текст:
По любов явно ... а не, за да се сроди с Веларион

# 428
Скрит текст:
бракът по сметка не е задължително да е сухарски
като този с "бронзовата кучка" Simple Smile

не гледай на събитията през очите на нашия 21 век, а в контекста на тогавашните нрави и събития

# 429
Скрит текст:
бракът по сметка не е задължително да е сухарски
като този с "бронзовата кучка" Simple Smile

не гледай на събитията през очите на нашия 21 век, а в контекста на тогавашните нрави и събития

Скрит текст:
Разбира се, не е задължително, просто се надявах и за Демън да няма друга жена... това разваля романтиката. Изобщо Демън ми развали част от удоволствието от сериала! В Троновете, дори когато избиваха любими герои нито за момент не съм мислила да спра да гледам, нито съм го изстрадвала по някакъв начин, а още повече ми ставаше интересно, заради всичките интриги и задкулисни игри. Сега си харесах Демън и се прецаках да гледам на сериала по друг начин.....

# 430
  • Вестерос
балерион е най-големият и стар дракон, дошъл от валирия, визерис го е яздил само една година преди да умре и повече не е яздил друг дракон
+ е драконът на Егон Завоевателя

На снимката
Скрит текст:
Лена даже е бременна с третото дете 😁

# 431
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Е, от последните постове става ясно, че чичо вече няма проблеми там долу Smiling Imp

# 432
Никакви!

# 433
Е, от последните постове става ясно, че чичо вече няма проблеми там долу Smiling Imp
Вече!? Той никога не е имал.

# 434
Веско за  Баратеон
Скрит текст:
Той не се е съгласявал да подкрепи Ренира, че да обърне плаща. До този момент е неутрален. Просто Ренира смята, че той е длъжен да я подкрепи и се отнася надменно към него. Зелените правят по-добра оферта и той не само минава на тяхна страна, но и подстрекала нападението - стига му да не е под неговия покрив.
Впрочем по-късно Ренира получава предложение не от кой  да е от  Корлис - нейният свекър - да изпрати Баратеон на Вала, но тя отново не проявява тактичност  и иска да го види унизен.

Скрит текст:
И ако направя каквото майка ти нарежда, коя от дъщерите ми ще вземеш за жена, момче? — той посочил към четирите момичета. — Избери си!

Принц Лусерис можел само да се изчерви.

— Не съм свободен за женитба, милорд, — отговорил той. — Сгоден съм за братовчедка ми Рена.

— Така си и мислех — казал лорд Борос. — Върви си вкъщи, пале, и кажи на онази кучка майка си, че лордът на Бурен край не е куче, на което може да свирне и да го насъска срещу враговете си при нужда.

Както се вижда предложението на Ренира не е добре обмислено. Тя не казва кой от синовете си предлага за женитба (логично е това да е вестоносеца), за коя дъщеря ще се жени, при какви условия . Пимото е най-малкото неясно,ако не и повече от това. Ренира очаква солидна подкрепа, а не дава гаранции.
---
Балерион, не е просто Балерион, а Балерион Черната гибел

---
относно браковете -
Скрит текст:
по онова време браковете между аристократите са се сключвали, за да скрепят съюзи.От булката се е очаквало или да ти донесе пари,армия, влияние или да донесе мир с народ, съседен на твоя.
Никой не ги е питал дали се обичат. Всъщност повечето случаи при Таргариените, когато на някой му е пукало за любовта често са се случвали трагедии. Деймон Таргариен обичал сестра си и запалил гражданска война. Егор обичал Шиера и му помогнал в това начинание. един от синовете на Егон Пети Невероятния са оженил по любов, развалил уреден брак и настроил Баратеон срещу себе си. Регар обичал Лиана и това довело до трагедия.
Редки са случаите за успешни бракове като този на Джеерис и Алисан, добрата кралица или на Нед Старк и Кейтлин Тъли - това са изключения.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 21:53 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт