Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 540
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
За Баратеон.

Скрит текст:
Ако Люцерис беше пристигнал преди Едмонд не се знае как щеше да реагира.
И дори тогава му дава шанс:
"– И ако направя каквото иска майка ти, за коя от дъщерите ми ще се
омъжиш ти, момче? – Махнал към четирите момичета. – Избери една."

Няма нищо логично, Зелените имат преднина във време. а Ренира е в особено положение.
Самия факт че имаме договорка чрез брак показва, че Баратеон не са били Зелени преди това!

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 21:59 от Веско-Варна

# 436
  • Вестерос

# 437
  • Варна
Е, от последните постове става ясно, че чичо вече няма проблеми там долу Smiling Imp
Вече!? Той никога не е имал.
В епизод 1 имаше, а според мен и в по-късен епизод... Stuck Out Tongue

Скрит текст:
Разбира се, не е задължително, просто се надявах и за Демън да няма друга жена... това разваля романтиката. 
Какво имаш предвид c И за него?
Trollface  За кого няма друг?

# 438
Веско няма договорка*, а предложение за брак, и то - съставено по един доста общ начин (не е указано кой с кого, при какви обстоятелства и какви гаранции се дават). Това е нещо много различно- Едно предложение може да не бъде прието.
Скрит текст:
Както и става
Впрочем аз  не съм твърдял, че са зелени преди това. Казах, че не са черни. Те са неутрални до този момент. И следователно няма как да обърнат плащовете. За да обърнеш плаща трябва да си взел предварително страна, за да й измениш. Дипломатическите совалки** не се броят.

*договорка значи, че предложението вече е прието и съюза е скрепен - дали на лист на хартия, или чрез сключен брак  е друг въпрос.
**предварителни разговори без да има реален договор; иначе казано - "опипване на почвата" от типа "ако ти предложа еди какво си, ти би ли си навила/а"

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 23:52 от Лорд Сняг

# 439
Ее, не! Според мен не беше спал с жена си, за да не забременее. Освен това не всеки мъж е длъжен за спи с всяка жена, само за да се докаже. Не я харесва просто.
А за Мисария... не знам беше напрегнат, аз реших, че е защото си мисли за Ренира и е влюбен и това му пречи.

А за другото И... Diavolo беше написал, че за Ренира съществува само един мъж... 😊

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 00:01 от T.Valcheva

# 440
за Ренира мисля, че всички сме съгласни!

# 441
  • Варна
Ее, не! Според мен не беше спал с жена си, за да не забременее. Освен това не всеки мъж е длъжен за спи с всяка жена, само за да се докаже. Не я харесва просто.
Все още не съм гледала последния епизод, но... Демън не е ли спал с бронзовата кучка?
не ми звучи достоверно ... хаха

Аз не съм.
Изкарвате я някаква романтичка..

# 442
Аз мисля, че отношенията им бяха като на Селайз и Станис. Идваше веднъж -дваж годишно, за да "отбие номера". Преди явно по-често е идвал - поне на шест месеца, ама накрая съвсем беше запуснал рабонтата. Принципно ако имаше наследник, това щеше да постави по-силно претенцията му за Долината, но пък губеше всякакъв шанс да докопа Ренира.

Навремето, ако не харесваш жени са те считали за "повреден". Сам Тарли в Игра на тронове, си мислеше,че  баща му ще си отдъхне (дори и да не го демонстрира) като види, че е способен да създаде дете. и може би дори малко ще се зарадва.

# 443
  • Варна
Аз мисля, че отношенията им бяха като на Селайз и Станис. Идваше веднъж -дваж годишно, за да "отбие номера". Принципно ако имаше наследник, това щеше да постави по-силно претенцията му за Долината, но пък губеше всякакъв шанс да докопа Ренира.
Според мен не е "отбивал номера", но минимум е консумирал брака.

# 444
именно.  
Скрит текст:
Съпругата му го обвини, че в началото някъде на пет-шест месеца се появявал за по няколко дена,  а накрая - и веднъж годишно.

# 445
  • Варна
Не съм гледала още серията. Peace

Навремето, ако не харесваш жени са те считали за "повреден".
Бе не помня Ренли или Лорас да са ги смятали за повредени..  Trollface

# 446
Никой от двамата не се афишира. Впрочем Ренли не е точно гей, а бисексуален и няма проблем да има деца. Факт е, че дамите бяха луди по Лорас (Санса е явен пример.)

Хайде де, какво чакаш, то вече ще почне другата серия.

Ако някоя се интересува - посъбрах част от гербовете в поредицата тук
https://www.pinterest.com/Georgeal825/banner-ice-and-fire/

# 447

аз не съм
Принципно ако имаше наследник, това щеше да постави по-силно претенцията му за Долината, но пък губеше всякакъв шанс да докопа Ренира.

тоест? каква е връзката между евентуалния му бъдещ наследник и хипотетичен брак с ренира?

ренли и лорас не са били женени
важно е било дали имаш деца, не дали харесваш гъски или патки

# 448
  • Варна
Никой от двамата не се афишира. Впрочем Ренли не е точно гей, а бисексуален и няма проблем да има деца. Факт е, че дамите бяха луди по Лорас (Санса е явен пример.)

Хайде де, какво чакаш, то вече ще почне другата серия.
След малко го пускам, но имам да отметна още работа. Simple Smile

И сега извърташ.. от "който не е харесвал жени го смятат за повреден" до "ама те не се афишират като гей" и т.н. Wink

# 449
  • Русе
На тия в Речните земи хич не им блазя. Мине се не мине малко, пламне война и все те го отнасят. То сигурно писва. Като Източна Европа – през някое и друго поколение я руснаци, я немци, я османци или който там му кефне подпали всичко.

Дяволо, виждам, че ти е интересно да обмисляш теории и начертаваш планове, та без да спойлвам – прехвърли си наум пак положението. Ако Ренира има едновременно предимство в дракони, предимство в армии и предимството на легитимността, то война трудно би имало, тъй като никой няма да е луд да си захвърля животеца за нищо и зелените няма да се оформят. Трябва да имат убеденост, че все пак могат да спечелят, т.е. да разчитат на нещо Wink

Общи условия

Активация на акаунт