Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 537
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Враца
Все още не съм гледала последния епизод, но... Демън не е ли спал с бронзовата кучка?
не ми звучи достоверно ... хаха

Аз, от диалога между тях разбрах (не мога да го цитирам в момента),
но останах с убеждението, че никога не е спал с нея (жена си).

# 451
  • Варна
Ами гледах най-после.  Simple Smile Да си дам и моите пет пари по серията..

Противен, противен Демън..  Хладнокръвно уби жена си.. Тя се оказа една обидена жена... не се въздържа да захвърли думите му за овцете в лицето му... и как й се промени погледа, когато осъзна, че е дошъл да я убие...  Sad

В Алисънт не виждам вече разочарованата приятелка, дъщеря и съпруга, а майка, която е наясно, че децата й са заплашени.
Странно беше, че Визерис идва лично да уговаря женитбата между Ленор и Ренира, изглежда че е човек, който не може да търпи някой да му е сърдит..Simple Smile /Като се замисля, и Робърт предложи на Нед да оженят Джофри и Санса така че явно по-скоро кралете вземат решенията и правят предложението/

Много красиви рокли на Алисънт и Ренира.

Мъдра Ренис, Корлис е амбициозния в семейството.

Кристън Коул.... толкова го мразех в книгите и преди да гледам предложението му към Ренира, четох тук че било смешно и нелепо.. Аз обаче видях друго.. той не и предлагаше брак и портокали.. предлагаше й свобода.. /нещо, което една Аря би оценила/.  Е, и брак и предлагаше, но защото си мислеше че тя има чувства към него..
Той мислеше, че това е което тя иска / а може би тайно иска и той../ пък и да възвърне достойнството си в собствените си очи/
Само че Ренира иска да е кралица.. повече от всичко друго и всичките и дрънканици, че короната била неин дълг може да си ги запише на лист и да си направи самолетче... Мхм

За разпита на Кристън от  Алисънт. Според мен тя не питаше за Демън, питаше се  кой е любовникът, не че очакваше да е самия Кристън.
Визерис е гадняр, пита за кралицата само когато тя трябва да се грижи за него.. иначе я пренебрегва абсолютно..
Много кофти пренебрегна  и нейните роднини на приема, въпреки че са били поканени /анонсираха ги/, а покани собствения си низвергнат брат на главната маса.

Джейсън Ланистър ми хареса на уелкъм партито за сватбата. Добре й отвърна на Ренира.
Демън също затапи братовчеда Ройс.

Не стана ясно обаче откъде Джофри разбра, че Кристън е любовника на Ренира. /Или аз не разбрах, защото ме прекъсваха няколко пъти докато гледам/ Вярно че беше буреносен облак по време на танците, но все пак беше твърде категоричен, за човек, който не предусеща какво ще му се случи...Joy
Може би отиде да му каже директно за да се увери, че е прав. Глупаво, наистина...

Кокалотрошача, който също не харесвах особено в книгите тук много ми допада. Flushed

Финала. Не разбрах идеята..
Защо трябваше да се бърза със самия брак, преди да се успокоят гостите и младоженеца, преди да се почисти кръвта? Защо бяха в съвсем тесен кръг? Да не би да се уплашиха, че Визерис ще умре преди да ги ожени.

Сякаш някаква част от събитията беше пропусната.
И имаше преплитане във времето Алисънт беше едновременно на бракосъчетанието и пред дървото на сърцето с Кристън Коул. Щеше да е интересно ако той напои с кръвта си дървото - жертвоприношение към Старите богове.Wink

П.П.
Аз, от диалога между тях разбрах (не мога да го цитирам в момента),
но останах с убеждението, че никога не е спал с нея (жена си).
Да, тя го пита дали е дошъл да консумира брака?
А после  умирайки го жегна, че не е способен да свърши нещо докрай.. Joy

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 06:48 от Хексе

# 452
Когато се видяха с жена му, тя му каза още в началото - да не дошъл най-накрая да консумират брака си. Rolling Eyes Джофри разбра за Кристън , по-скоро предположи, явно по погледите, които хвърляше към Ренира на сватбата. Изглеждал “cunt struck”.
Аз мисля, че отношенията им бяха като на Селайз и Станис. Идваше веднъж -дваж годишно, за да "отбие номера". Принципно ако имаше наследник, това щеше да постави по-силно претенцията му за Долината, но пък губеше всякакъв шанс да докопа Ренира.
Според мен не е "отбивал номера", но минимум е консумирал брака.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 07:43 от elleonore1

# 453
  • Варна
Кристън си мислеше, че говори с Ренира от гората край вира, но след кинжала Ренира е друга бира, (само заради римата).
Визерис не е гадняр. Трябваше му жена за разплод, взе си. Затова и я ползва. За Таргериан това е нормално, като не я ползваш пък и смачкваш главата с голям камък. Simple Smile

Снощи гледаш епизода отново и видях края различно. Демън взе Ренира от Харви и нарочно я отдалечи от краля. Предеполагам, че Кристън като нейн страж е тръгнал след тях. Натъкнал се е на Джофри и е почнал боя. Ренира викаше Ленор не за помощ, а за да ги разтърве. Пък Демън като един Локи забъркал ситуация се изпари. Краля търсеше Ренира защото и той очакваше Демън да я открадне или от сорта.
Минаха директно към брака, защото вече нямаше как да има пирове и турнири на които Ленор да хлипа.

Корлис Веларион ми е най-силния образ и не случайно. Ако някой има желание да му изкара визитката. Много впечатляващ. Жалко че  родът му почти изчезва след смърта му.

# 454
  • Вестерос
Ее, не! Според мен не беше спал с жена си, за да не забременее. Освен това не всеки мъж е длъжен за спи с всяка жена, само за да се докаже. Не я харесва просто.
Все още не съм гледала последния епизод, но... Демън не е ли спал с бронзовата кучка?
не ми звучи достоверно ... хаха

за Ренира мисля, че всички сме съгласни!
Аз не съм.
Изкарвате я някаква романтичка..
да,точно, Ренира залита и по други мъже

# 455
  • София
Коронис,
Мерси към намигването, ще внимавам, явно има нещо което или ми е убегнало или за което тепърва ще се разбере напред в историята. И да, звучи логично това което си написал. Иначе ще са самоубийци всичките зелени. А майстерите не са идиоти.

Хексе,
Сипа им с голямата лъжица на Ренира и Демън, хаха.
Абе отбор Алисън сме малко, ама сме силни.
Елате повече! 😈😉

За Джофри - да, няма обяснение. Дупка в сценария. Просто искаха да насилят малко нещата и да стане екшъна. Хубаво е, че такива неща са рядкост в този сериал.
А за бързата сватба в тесен кръг и после сцената с дървото - ами предполага се, че има някаква разлика - минути или часове. За да не бъде арестуван или убит Кристън всичко е трябвало да се развие много бързо.
Аз си го представям така:
В суматохата Коул излиза от залата. И отива при дървото с ясната цел да се самоубие. Алисън го последва. А сватбата е след това всъщост. Поне ми се иска да е така всичко, за да има последователна логика.

# 456
В анкетата гласувах - за никой, всичките са маскари.😂 В избора обаче ми влияе и това, че съм чела книгата. Отдавна беше и не помня кой знае колко, но съм сигурна, че в началото бях за Ренира, защото е първородната и баща и я определи за наследник, но от един момент нататък всички ми опротивяха и ми беше все едно кой ще седне на Стола.😁
Между другото все чета, че Визерис бил лош крал, но честно казано като цяло бива. Една му е голямата грешка - избърза като провъзгласи Ренира за следващата кралица. Трябваше да почака малко, да се ожени втори път, да види дали ще му се роди момче и, чак след това официално да обявава наследника си. А сега се постави в неудобна ситуация. Отметне ли се от думите си ще е зле, не се ли отметне - пак зле.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:40 от EsmeWeatherwax

# 457
Никой от двамата не се афишира. Впрочем Ренли не е точно гей, а бисексуален и няма проблем да има деца. Факт е, че дамите бяха луди по Лорас (Санса е явен пример.)

Хайде де, какво чакаш, то вече ще почне другата серия.
След малко го пускам, но имам да отметна още работа. Simple Smile

И сега извърташ.. от "който не е харесвал жени го смятат за повреден" до "ама те не се афишират като гей" и т.н. Wink

То е едно и също. Ако Лорас се афишираше като гей, определено нямаше да печели такова възхищение. Има и друго - за ония времена е било важно да се докажеш, че си мъж. Това е ставало по два начина - като спечилиш битка(убиеш мъж) или като оправиш жена.  Лорас е спечелил предостатъчно битки, та му е простено. На някой като Сам който се страхува да хване меча, щом и жени не иска да пипа го смятат за  "повреден" мъж.

Бубанке, ако съпругът на Ренира има деца това би го направило непривлекател, доколкото тя има възможността да избира. Ренира иска да избяга от ситуация в която има мащеха и доведени братя, защо трябва да приема съпруг със заварени деца? за да има още спорове за наследството дали да тя да седне на ЖТ или  хипотетичните момчетата на хипотетичния й мъж?

Есме, Визерис за мен е лош крал, защото е храйно нерешителен и слабохарактерен. Половината от проблемите дойдоха от това. Първо, имаше Ренира за наследник, а ако не му харесва тя - Деймиън. Съвсем не беше длъжен да се жени. Второ по никой начинът не предприе решителни действия - н
Скрит текст:
априме когато синовете му от Алисън обиждат децата на Ренира просто се прави на ни чул, ни видял вместо да удари  с железен юмрук по масата и да въведе наказания.
Трето - още в деня в който се жени за Алисънт трябваше да изрита Ото Хайтауър, защото в противен случай той получава огромна власт - веднъж като Ръка и втори пък като свекър на краля.
За мен трагедията на Визерис е, че в неговото време всички помнят Мегор Жестокия и той се старае всячески да отбегне сравненията с Мегор, затова отива в другия край - нерешителност. Що се отнася до Джеерис, той остава като Добрия крал, но е умеел и да върти тоягата, наред с моркова.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:36 от Лорд Сняг

# 458
Между другото все чета, че Визерис бил лош крал, но честно казано като цяло бива. Една му е голямата грешка - избърза като провъзгласи Ренира за следващата кралица.

Според мен Визерис е безхарактерен човек, слаб безволеви крал, сякаш не може да вземе никога самостоятелно решение. Има разлика да слушаш съветниците си и да ги оставяш изцяло те да решават, и дори да не усещаш някои неща, (като изманупулирания брак с Алисънт). Грешката му първо е, че изобщо е искал да става крал! Трябваше да се оттегли и да остави на Ренис. Второто беше, че твърде много всички настояваха кралицата да ражда момче и накрая решението му просто да я разпорят без упойка и да умре от кръвозагуба. TriumphИ после отново подведен от съветниците без да се замисли веднага обяви някого за наследник, но и побърза да се ожени и то не за когото беше по-добре. А можеше да ожени Ренира Wear Crown и Демън, жена му да е жива без да продължава да бъде за разплод.  И всички са щастливи и няма сериал. Но все пак не го харесвам този човек, единствено като баща го одобрявам.  Smiling Imp

# 459
Коронис, то бедата е, че в началото на Танца, Ренира няма никакви предимства, включително и в дракони. Съвсем в началото тя има пет дракона срещу четири, но от петте само нейният и на Деймън са опитни и възрастни, а противниците имат четири възрастни дракона, сред които и Вагхар.
Скрит текст:
Парите също ги държат „зелените“. Двата най-големи дома – Хайтауър и Ланистър – зелените. Вярата подкрепя зелените. Цитаделата – също. Зелените седят на ЖТ.
А два от синовете на Алисънт са достатъчно големи, за да се бият (включително и с дракони)  
Скрит текст:
-Егон и Емонд

Хексе
, Джофри Лонмаут просто забеляза, че Кристън буквално не сваля поглед и за секунда от Ренира и я гледа....твърде смръщено. и си направи заключенията.
Що се отнася до т.нар . свобода, която КК предложи, на Ренира, ами тя щеше да си остане принцеса където и да отиде. Ако се скриеше например в Карт или Спорните земи, щеше да е заплаха за Короната. Можеше да пратят ухо на Визерис, или да я оженят насила и да предяват претенция;
Ерея бяга от двора и обещава едно  драконово яйце на магистъра на Пентош и веднага я подгонва Добрия крал

Някой питаше за драконовите ездачи? Принципно между дракона и драконовия ездач има връзка. Не е ясно как се изгражда тя. Като цяло Драконите предпочитат Таргариени, но не е задължително. Рода Плюм(Слива) е издънка на Таргариените, дракона обаче го отхвърля. (От друга страна столетия покъсно драконите на Дани, харесваха Кафявия Бен Плюм.) Нети няма никаква таргариенска кръв, но яхва дракон. Не бих казал, че има логика, или ако има такава тя ми убягва.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:54 от Лорд Сняг

# 460
Трябваше да почака малко, да се ожени втори път, да види дали ще му се роди момче и, чак след това официално да обявава наследника си. А сега се постави в неудобна ситуация.
А ако през това време умре и Демън седне на трона? Тази възможност искаше да елиминира.

В книгите със съвсем друго око се гледа на Алисент. Човек си представя някоя подла интересчийка кокетка, завъртяла главата на краля и опитваща да отмъкне правото на Ренира. Нормално хората да са за черните. Тук се вижда, че е жертва на амбициите на баща си и самата тя е доста свястна. Това прави конфликта по-нюансиран, което е готино. Но нека видим синчетата ѝ и пак ще си говорим.Grinning

# 461
Значи в книгите Деймън съвсем не е толкова черно-бял. Той се доказва като пълководец, дори повече от две години има военни успехи срещу Краля на раците и съвсем не се налага да му пращат подкрепа.
Да, жесток е, но това не го прави непремонно лош владетел. Мекар също е бил доста жесток, а е бил един от способните Таргариени. Тук във филма са представили Деймън и подъл. Ако Деймън бе станал крал, нямаше да е чак такава трагедия. Да не говорим, че Визерис го предизвиква през повечето време. Визерис е слабохарактерен и Деймън го играе контра.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 15:04 от Лорд Сняг

# 462
Ами той и Крум е бил жесток според сегашните разбирания, но е бил добър владетел. А и Демън не си е направил чаша от нечий череп още, така че ... 😂
А каква ли ще е съдбата на Лорд Корлис... дали ще бъде благосклонна към него. Надявам се. Жалко, че няма да го видим в управление на нещо.

# 463
Лорд Сняг, да, другия вариант беше той самия да не се жени. Но, отвсякъде го притискаха. А и не е много умно да останеш само с едно дете. Всичко става и хипотетичто, ако утре Ренира се разболее и умре, му остава един Демън наследник, дето никой не го харесва и се съмняват, че ще е добър крал.
Дали е добър или лош крал, съдя само от видяното в сериала дотук. И по него за мен не е чак толкова зле, като изключим това, за което писах вече. В книгата наистина не се сещам какъв точно беше и какви ги вършеше.😀
T.Valcheva, съгласна съм донякъде с написаното от теб. Има го това, че е нерешителен и се допитва постоянно, но за някои от нещата постъпи по най-добрия начин за момента. Ужасна беше сцената с раждането, но жена му със сигурност щеше да умре заедно с бебето и той реши да рискува и да се опита да спаси поне него. Също така нямаше как да ожени Ренира за Демън. Той си има съпруга, поне имаше по онова време. Уби я в началото на последния излъчен епизод.
А затова, че се ожени за Алисънт, вместо Лена. Аз не го възприемам като непременно лошо решение. Тя си беше подходяща от гледна точка на това, че е достатъчно голяма, за да консумират брака веднага и да му роди деца възможно най-скоро. Освен това е и от знатен род. А пък Лена трябваше да я чака поне 2 години. А и тогава реши, че не иска да дава твърде много власт на Корлис, въпреки че в същото време даде такава на Ото, а пък сега все пак ще се сродява и с Веларион. Прави си някакви сметки, ама не дообмисля всичко до край.😀
The One True King, той ако беше умрял, то тогава каква му е гаранцията, че Демън нямаше да се разбунтува срещу Ренира? Той си има дракон, сигурно и поддръжници щеше да си намери. Изобщо цялото и обявяване за наследник за мен си беше прибързано и излишно. И по нататък ще струва много на целия му род и на кралството.

# 464
Да, на мен ми е много неприятно, че тук направиха Демън убиец на жена си. В книгата няма такова нещо въобще.

Общи условия

Активация на акаунт