Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 459
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Не мога да не направя паралел между прекалената моралност в сериала и откровената безпардонност в ГоТ.
Крале, кралици, принцеси клекнали на морал и общество......да, бе, да.

# 586
За нетърпеливите - промо за следващия епизод

https://youtu.be/ciinJ7ly-Jw

# 587
Близначки ли са? извинявам се.
Впрочем това което не дадоха е, че едната дъщеря на Деймиън
Скрит текст:
заболява от сивата люспа
, което дотогава са го смятали нехарактерно за Таргите.

Едит - мерси за промото. затвърждава се мнението ми, че във втори  сезон ще е Танца с дракони.

# 588
Много скучен епизод. Навързани картинки като комикс. Грозни нови актьори (чак противни за гледане - Егон и Ленор), безлични персонажи. Алисънт и Ларис се отличаваха, но въпреки това атмосферата съвсем я няма.

# 589
А не се ли развиват твърде бързо действията и годините наистина? Какво ще дават във втори сезон........ може би техните наследници? И това значи, че може да убият Демън Sob Не може ли да останат за повече сезони героите...
Ще дават битки, убийства, обрати.Grinning
Споко, това прескачане във времето ще престане. Започне ли Танцът на драконите, нещата ще се успокоят в това отношение. Просто сега гледаме причините за него, които са се трупали десетилетия назад във времето.

# 590
Много харесвам всичко серии, гледах ги по два пъти НО малко в повече ми идват родилните мъки в този сезон. Може би съм чувствителна по темата Предпочитам кръвопролитията в бой

# 591
Епизодът вярно беше 🤱🔥🤱🔥🤱🔥. От друга страна съм доволна, идеално е предадена атмосферата на затишие пред буря. Развитието на характерите отговаря точно на очакванията ми, противната "ама аз не съм такава" Алисънт и фалшиво благородния Кристън, злодеят Ларис е очарователен, стана ми мъчно да видя Ренира и Деймън пречупени и апатични. Тъжно ми стана и за Лена, не извади късмет това дете цял живот, но пък се държа достойно докрая, разни рицари като Крисчън и Ленор могат да понаучат нещо. Мисля, че при Ренира ще се върне огъня, като гледам актрисата, ще е тип Жана дАрк, та няма да ми стане симпатична.
Браво, засега е 9/10 сериала, по ми допада от GoT.

# 592
Да, това с ражданията е досадно и плашещо за младите зрителки, нямащи все още деца.

# 593
Има накъде още два сезона даже, но дано не се полакомят и да разтеглят за сметка на качеството. В момента са за една торба награди Еми, ако от мен зависеше.

# 594
Сцената с децата и дракончето на “арената” ми напомни на детското филмче - Как да си дресираш дракон! Там децата имаха опитомени дракончета и ги обучаваха.

Деймън и той е неизгорим. Тази “дарба” явно не е само при  Денерис.

# 595
Да, ясно показаха, че е неизгорим, за разлика от Лена.

# 596
А не се ли развиват твърде бързо действията и годините наистина? Какво ще дават във втори сезон........ може би техните наследници? И това значи, че може да убият Демън Sob Не може ли да останат за повече сезони героите...
Ще дават битки, убийства, обрати.Grinning
Споко, това прескачане във времето ще престане. Започне ли Танцът на драконите, нещата ще се успокоят в това отношение. Просто сега гледаме причините за него, които са се трупали десетилетия назад във времето.
Но аз повече гледах ГОТ и това заради интригите, а не заради убийствата, дори са ми леко неприятни битките. Примерно Битката между копелатата от ГОТ ми беше много скучна и ужасна, единствената част, която ми хареса беше пристигането на Лорд Бейлиш с войската и Санса.
Дано в самия Танц освен битката да дават разни стратегии, различни ходове на героите, които правят големи обрати в играта. Не зверства, а игра на ума. Smirk

# 597
И за мен за си заслужили (засега) десетки емита - на Деймън(Мат Смит), Алисънт (Оливия Кук), Кристън коул (Фабиан Франкли)и за най-добра екранизация. И за най-добър режисьор

Въпрос - защо постоянно го пишете Кристън Коул, че е от дорнски произход?

# 598
От любов и страсти всичко се превърна сега в сплетни и сметки. Визерис нито знае нито може, продължава да взема грешни решения които забъркват кашата в кралството още повече. Алисънт вече поема юздите вместо него, работи за бъдещето на децата си и мъдро пренебрегва личните пристрастия. Коул продължава да мисли с долната глава и вече изперква. А за Демън животът е безвкусен без Ранира, обаче е доста здравомислещ и не иска да се бута между шамарите, защото е хедонист все пак.

# 599
Корлис и "поколение" ли са единствените афроамериканци в каста?

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 13:57 от yersinia _pestis

Общи условия

Активация на акаунт