Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 468
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
не бих нарекла Ренира "мъдра, сдържана, премерена"

ако живеехте в онова време при онези условия и нрави, колко от вас щяха да постъпят различно от ренира, алисънт, серсей или дори кат? но особено кат никой не я обвинява в свръх майчинство, защото е старк и е от "добрите" - серсей е лоша и същото при нея не е добродетел, а грях

# 646
  • Русе
Безпрекословно обича децата си повече от всичко.
Сбъркана и ненормална дори в това. Толерираше изродщините на Джофри, а наказваше Томен заради проявите му на доброта.
Беше любимка на Д&Д и толерираха образа и, вкарваха и някои по-човешки нотки. Но си остава един от най-сбърканите и крайно отрицателни персонажи.

Ти ме пита за добра дума за Церсей. Тя ми е от антипатичните типажи и мога да кажа хиляда заслужени лоши по неин адрес, но добрата си остава добра Simple Smile

Друга достойна за уважение нейна постъпка бе, когато се отплати на предупреждението и дадения й от Нед Старк шанс по реципрочен начин, като му даде възможност да се прибере жив и здрав в дома си и нещата да се върнат към старото положение, все едно нищо не е било.

Чернокожи персонажи в сериала има и отвъд Веларион, виждат се сред благородниците и двора, както и някои азиатци. Но засега единствено Веларион са поименно назовани.

Апропо, за Алисънт пред предложението на Ренира вече има и друга пречка. Тя е напълно наясно, че децата на Ренира са копелета без право на наследяване. Да приеме предложението и да се обвърже така поставя под същия риск нея и особено дъщеря й и вече нейните бъдещи деца, ако в даден момент друга страна повдигне въпроса и тръгне да отхвърля сина на Ренира като незаконен узурпатор.

# 647
Обожавах всички Ланистър в GoT, по лудост и амбиция не отстъпват на Таргариен, дори в книгите подозирах, че близнаците са всъщност не от лорд Тивин, а са таргариеновски чеда. Дори при децата на Церсей ми се струваше, че е вярно за монетата и две са прекрасни, а Джофри психопат. За нищо укоримо не ги оправдавам, но ги разбирам и освен това те за всичко си платиха. След Дом Тирел, техният род свърши най-зле според мен, освен любимият ми Тирион.
Ланистър в сегашния сериал просто си го представям как правнук му Тивин би го нашамарил, много е недодялан и недипломатичен.

# 648
Колко жалко, че Ренис не е станала кралица - мъдра, сдържана, премерена, със силен съпруг и опора, армия и пари и власт. Много по-подходяща и от Визерис и от Деймън.
Ако Ренис беше станала кралица, Ленор щеше да бъде бъдещия крал. Тогава дали щеше да се прежали да си легне с жена?
Нямаше ли да е Лена? Нали тя е по-голямата?
Бубанка - думите ми за мъдра, сдържана и премерена са за Ренис, а не за Ренира.

# 649
  • Вестерос
Kaт се държеше ужасно с Джон , така че и нейното майчинско чувство е малко под въпрос.

# 650
джон не й е дете все пак

Бубанка - думите ми за мъдра, сдържана и премерена са за Ренис, а не за Ренира.

права си, обърках ренис и ренира

# 651
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
И аз да дам мойте пет стотинки по снощния епизод.
Хареса ми какво ни показаха, ок съм с този тайм джъмп, актрисите
са подбрани перфектно за ролите си.
Ренира - виждам една приземена, понаучили правилата на играта жена
разделила се с младежката си наивност, че току така трона и е в кърпа вързан.
Харесаха ми отношенията и с Ленор Омекотителя и твърдостта, която показа,
когато Алисънт реши да види бебето Джофри Triumph
Алисънт - страхотна игра от актрисата. Алисънт вече е претърпяла метаморфозата
започнала от сватбата и сега видях една целеустремена и уверена (поне пред хората)
кралица, която коли и беси. Визерис вече не е фактор за нея, тя ясно си дава сметка
какво ще последва със смъртта му и прави всико възможно да трупа съюзници и позитиви.
За съжаление и трите и деца са с грешно паднала монета. Егон е абсолютно леке, което го интересува
само нагона и да се прави на уж безстрашен. Видяхме колко подмолен и лъжлив е, когато майка му
му нашока канчето, че се подиграва с брат си. Прозореца и каквото прави там и контраста с Томен
беше много добре направен. Напомниха ни отново, че и при таргите има лекета, и при Ланистър
има достойни. Другия брат има някъв комплекс, който ще му избие в жестокост и кръвожадност,
сестрата и нея не я слуша хич главата, с две думи хлапетата на Алисънт не стават, тези на Ренира
са къде, къде по-читави.
Чичо беше като повяхнало, препикано мушкато този епизод. Той завалията без родата и особено
племенничката никакъв го няма. С удоволствие пак ще му гледам кроежите и лукавството в
следващия епизод.
И стигам до най-неприятния ми персонаж - сър Криси жалкия Коул. Този ще деградира
до куче на Алисънт помнете ми думата. Къде му остана честта, достойнството, рицарството?
Всичко се е изтрило или никога не ги е притежавал. Както и да е, очаквам да направи чудеса
от простотия и да изрине де що има неизринато дъно.
Визерис милия не знае на кой свят се намира. Тези лоши хора само го занимават и не го оставят
да си довърши интрото на троновете егати.
Ларис е гадина, но ми е интересн персонаж и с удоволствие ще гледам какви ще ги мъдри.

# 652
  • Варна
Скрит текст:
Колко жалко, че Ренис не е станала кралица - мъдра, сдържана, премерена, със силен съпруг и опора, армия и пари и власт. Много по-подходяща и от Визерис и от Деймън.
Ако Ренис беше станала кралица, Ленор щеше да бъде бъдещия крал. Тогава дали щеше да се прежали да си легне с жена?
Нямаше ли да е Лена? Нали тя е по-голямата?
Права си, всъщност не знам. Зависи дали щяха да променят законите и традицията.

Kaт се държеше ужасно с Джон , така че и нейното майчинско чувство е малко под въпрос.
Че тя не му е майка...
Джон е бил /на хартия/ по-голям от Роб, така че е потенциална заплаха.

# 653
  • Вестерос
Да, не му е майка, но едно бебче малко, отраснало пред теб, с децата ти, беше прекалено коравосърдечна с него. Той не е виновен, че е копеле. А и на хартия да е по-голям от Роб, е копеле, не наследник.

# 654
абе бебче... тя ревнува цял живот от някоя-си, но ще обича нейното копелето и на мъжа си...
това и в 21 век не става баш така

# 655
  • Варна
Да, не му е майка, но едно бебче малко, отраснало пред теб, с децата ти, беше прекалено коравосърдечна с него. Той не е виновен, че е копеле. А и на хартия да е по-голям от Роб, е копеле, не наследник.
Тя не знае коя е майка му.
Нед й го е натресъл. Никой благородник не си гледа копелетата заедно със законните деца. Очевидно Джон е специален за Нед. Особено я е наранило това, че когато тя пристига в ЗХ, Джон вече е бил настанен в детската стая, преди законния син.
Има всички причини да е недоверчива и предпазлива.

# 656
Все пак заради Джон я намразих. Да си го е изкарала на мъжа си, не на детето.

# 657
  • Варна
Все пак заради Джон я намразих. Да си го е изкарала на мъжа си, не на детето.
Тя всъщност нищо лошо не е направила на  Джон. Държала се е студено.

# 658
И той си остана с манталитет на копеле, комплексиран и колебаещ се чак до финала.
Конкретно за думите й към него, докато не се знаеше дали Бран ще оцелее, че Джон е трябвало да бъде на негово място, я намразих.

# 659
  • Варна
И той си остана с манталитет на копеле, комплексиран и колебаещ се чак до финала.
Скрит текст:
Конкретно за думите й към него, докато не се знаеше дали Бран ще оцелее, че Джон е трябвало да бъде на негово място, я намразих.
А с какъв манталитет е трябвало да бъде? И защо Кат е винена за това?

За думите й... Гадно е разбира се, но и Джон отдавна е бил наясно, че тя не го обича.. и не е длъжна..

Общи условия

Активация на акаунт