Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 464
  • 744
  •   2
Отговори
# 630
На мен Дани ми беше много по-неприятна от Церсей. Всъщност хм не мога да си спомня някога да съм харесвала Дани.... може би само, когато освободи онези роби и викаше Дракарис. А Хал Дрого........ми беше противен и ме плашеше, и поведението му ме отвращаваше, нищо общо с Демън.

# 631
  • The point of no return
Втори едит - предложението на Ренира и за мен бе много добро. Щеше да постигне помирение; щеше да обезпечи нейния наследник и в същото време нямаше да е проблем защото дете на Алисънт щеше да управлява. От Алисънт се искаше тактичност, но тя постави синовете си, пред дъщеря си.

Не знам дали постави синовете си пред Хелена или просто отказа, защото враждува с Ренира и не иска да й угоди, което е още по-зле. Също може би не искаше дъщеря й да свири втора цигулка като Кралица, изхождайки от личния си опит.
Алисънт се прави на света вода ненапита, но е адски долна. Сетих се как говореше на Кристън да имало честност и не знам си какво още, а тя самата започна да плете такива интриги, че свят може да ти се завие.

# 632
Дорн са арабите на Седемте кралства. Негри във Вестерос няма. Валерионите произхождат от Древна Валерия, не са клон на Таргите.

# 633
  • Вестерос
Церсей е голяма кучка в книгите, никога не съм я харесвала... Даже детските й спомени са гадни, сетих се как ходела да щипе Тирион по оная работа в детската люлка.

# 634
Децата са жестоки към различните Simple Smile

Алисънт иска да омъжи дъщеря си за някой от синовете си, а не да я даде на копеле на Стронг. Има мисъл и гордост в отказа й.

# 635
Безпрекословно обича децата си повече от всичко.
Сбъркана и ненормална дори в това. Толерираше изродщините на Джофри, а наказваше Томен заради проявите му на доброта.
Беше любимка на Д&Д и толерираха образа и, вкарваха и някои по-човешки нотки. Но си остава един от най-сбърканите и крайно отрицателни персонажи.

# 636
Не знам какво са толерирали, но аз от началото до края виждах един силно отрицателен и противен образ.

# 637
  • Вестерос
Факт!

Не беше ли убила и приятелката си от детинство, там като деца, след Маги Жабата?

# 638
Ненавиждах Церсей. Гнусна ку.ка.

# 639
Не знам какво са толерирали, но аз от началото до края виждах един силно отрицателен и противен образ.
Ами например убийството на копелетата на Робърт в книгите е нейно дело. В сериала го приписаха на Джофри. И доста други моменти, не ми се рови сега, в които правеха опити да и вкарват някаква човещинка. Отделно това издигане към края. То вярно, книгите още не са стигнали дотам, но дълбоко се съмнявам, че ще седне току така на Железния трон и ще бъде финалното препятствие пред Денерис, дори след белите бродници. Смях.

# 640
Когато пресоли манджата и започна да върши глупости, стана много неприятна. В началото беше перфектна. Сигурно съм единствената, която се изкефи, когато малкото Старкче падна от кулата.

# 641
Когато пресоли манджата и започна да върши глупости, стана много неприятна. В началото беше перфектна. Сигурно съм единствената, която се изкефи, когато малкото Старкче падна от кулата.
Ужас!

# 642
  • Вестерос
И защо се изкефи? 🤔

# 643
  • Варна
Колко жалко, че Ренис не е станала кралица - мъдра, сдържана, премерена, със силен съпруг и опора, армия и пари и власт. Много по-подходяща и от Визерис и от Деймън.
Ако Ренис беше станала кралица, Ленор щеше да бъде бъдещия крал. Тогава дали щеше да се прежали да си легне с жена?

# 644

Защото беше "или ние, или те".
Затова харесвам Алисънт, затова разбирам Ренира. Борят се за своето право и за правото и живота на децата си.

Общи условия

Активация на акаунт