Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 451
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
И мен това ме спираше да харесвам Кат напълно - отношението и към Джон. Но тя го осъзнаваше и се разкайваше. Докато Церсей цял живот мразеше брат си Тирион и много се радваше като Джофри се гавреше с него.
Ако съм аз в ситуацията на Кат мисля, че и аз ще намразя това дете и ще гледам да страня от него. Незаслужено е, обаче човек трудно се справя с тези емоции. Най-важното е, че децата и обичаха брат си. Мисля, че само Санса се държеше студено с него. Докато сега Алисънт успешно ще отрови всички срещу Ренира и децата и.

# 661
То би било все едно да споря Ренира и мащехата й дали са си длъжни нещо една на друга. Всяка страна си има гледната точка и се стига до сблъсък. И аз като зрител/читател - също.

# 662
Изгледах епизода и дори не разбрах кога свърши!
Започна още с интригата на Алисънт, да "види" детето на Ренира. Чакай малко, коя си ти, що си ти , че да й търсиш сметка и да я видиш веднага рожбата й? От къде на къде и кво ти влиза в работата тва? Като е копеле, тебе ко те бърка и засяга това при положение, че копелетата не сядат на трон. Поне да беше изчакала малко от малко да се въстанови Ренира или да отиде на крака при нея, какво е това нещо!? Ренира прояви инат , твърдост и решителност като застана твърдо зад детето си и отиде заедно с бебето при нея. Харвин постъпи малко "глупаво" за онези времена, защото се издаде и по този начин се стигна до този тъжен развой на събитията. Хареса ми и като външен вид, хареса ми и като персонаж, жалко че се простихме с него. Кристън постъпва много подло като учи децата от малки да се намразват едни срещу други и да се бият. Точно заради него сигурно после ще се избият децата, защото от малки им всява чувство на омраза, вместо да са приятели, както е за момента. Егон единствено ми хареса с това, че не ламти за трона и дори каза на майка си да не го закача. Видя се , че той се уплаши и се стресна от нея ! Как само го навика и накара... не за трона трябваше да му чете конско, а за глупостта, която върши на прозореца, но остана незабелязано очевидно, тя си затвори очите за това . Малкото братче на Егон ми дожаля до някъде за това, че си няма драконче , но ако е вярно, че той взима трона и стана жесток, то по-добре е станало , че няма дракон! Всичките деца на Алисънт са ми противни и отблъскващи на вид. Хелена единствено ми допадна от нейните деца, доста  е симпатична. Лена... много е красива, много! Особено с тази бяла и къдрава коса - ах! Много любвеобвилна и грижовна майка е, стана ми мъчно, че вече ще я няма, както и че децата останаха сираци. Вхагар , горкичкия, наистина се шокира от командата на Лена и естествено той се учуди, почна да върти глава недоумяващо и се отдръпна леко , гледаше я, душеше я... , но тя няколко пъти му каза Дракарис, и той разбра, че тя наистина страда и няма изход. Изпълни волята й, какво да прави ... За Алисънт забравих да кажа, че ясно си пролича, че цялата омраза , цялото нещо което прави е единствено и само от злоба и егоизъм. Това ясно си пролича в сцената с вечерята с Ларис. Тя му каза "Защо никой не е на моя страна, Ото ако беше тук, щеше да ме защити каквото и да става". Точно от ревност, че нея не я защитават , докато Ренира има баща си. Всичко е егоизъм, злоба и ревност. Жалко. Ларис обаче като чу какви ги приказва Алисънт, естествено си направи много бързо тънката сметка, че ако разчисти пътя, тя ще му остане длъжница и ще трябва да си легне с него, а той видиш ли може да седне на трона, защо пък не? Нали уж за умен и хитър се мисли, а всеки се е борил за трона по един или друг начин. Естествено, че Алисънт ще се шокира. Нито е искала това, нито пък иска да си ляга с него. Разбира се, тя много лесно може да се избави от него - я нареди да го убият или арестуват, или да му сложат отрова , не е толкова трудно, кралица е все пак! Но.. няма да й стиска ....

Ренира! За нея съм. Винаги съм я харесвала. Този път беше много предвидлива , премерена и внимателна. Да видим нататък какво ще се случва.

# 663
Малкото братче на Егон ми дожаля до някъде за това, че си няма драконче , но ако е вярно, че той взима трона и стана жесток, то по-добре е станало , че няма дракон!
Тия неща са за спойлер. Но в случая не са верни (освен за жестокостта), така че, не е проблем.

# 664
  • София
Мислех, че в този епизод ще започне вече Танца - лъгал съм се. За мен малко прекаляват с интригите, но явно трябваше да въведат новите персонажи. А може да са запазили самия Танц с драконите за втория сезон.

Ако този сезон са на добра печалба, ще започнат Танца следващия сезон и ще го влачат няколко години. Ако не са на печалба, следващият сезон ще е последен. Мисля, че този сезон ще завърши със смъртта на Визерис.

# 665
За челите книгите - правилно ли съм разбрала, че:
(голям спойлер, не четете ако не искате да знаете)

Скрит текст:
Емон краде Вхагар. Става садист и с Демон се избиват един друг в епична битка. Синът на Демон и Ренира се жени за Хелена и сяда на Железния трон, като реално е пра-пра...и т.н. дядо на Денерис. Никой от синовете на Ренира от Ленор не оцелява. Тя също. Ленор умира най-вероятно в другата серия.

# 666

Скрит текст:
Емон краде Вхагар. Става садист и с Демон се избиват един друг в епична битка. Синът на Демон и Ренира се жени за Хелена и сяда на Железния трон, като реално е пра-пра...и т.н. дядо на Денерис. Никой от синовете на Ренира от Ленор не оцелява. Тя също. Ленор умира най-вероятно в другата серия.
Скрит текст:
Хелена не се жени за сина ма Ренира и Деймън.

# 667
  • Вестерос
Змимка, Хелена се омъжва за друг.

Скрит текст:
За брат си Егон. Емонд не става крал.

# 668
  • Варна
Още една добра дума за Церсей - ценител е на хубавото вино Simple Smile
Това в кръга на шегата.

Змимка, де се наспойлери така?

# 669

Скрит текст:
Скрит текст:
Хелена се омъжва за брат си Егон. Тяхна дъщеря се омъжва за син на Ренира и Демън. Другото е вярно. Чак садист не знам дали е Емонд, но си е зъл. Всъщност, той е подобие на Демън, но докато Демън някак си е и харесван, то Емонд ще бъде мразен.

# 670
Скрит текст:
Да, да, видях, жени се за дъщерята на Егон и Хелена. Омотах нещо нещата...

Змимка, де се наспойлери така?

А, няма къде SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 671
  • Вестерос
Изтрита сцена

# 672
Жалко, че не я показаха.

# 673
Въобще не стана ясно как от малка, нахакана престолонаследница, която обясняваше на Ренис, че лордовете са положили клетва пред нея и, която не се подчинява никому, Ренира се превръща в уплашена жена, която изпълнява унизителни за нея заповеди на кралицата си ( която е такава по брак, а не по право).
За кралицата - опит за обяснение на причините за промяната й 🤣

# 674
ренира не показа ужас, а точно обратното - че е достатъчно силна, за да не бъде тормозена лесно
или аз това разбрах, когато след раждането отиде на крака да покаже бебето
много ми хареса тази сцена

тогава други кралици, освен по брак, не е имало

Общи условия

Активация на акаунт