Турски филми и сериали - Обща тема за Общи приказки - Тема 11

• 72 979
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
На Малък лъч светлина аз чакам не озвучавка или руски те не ми вършат работа в моя случай, а бг субтитри . Просто се нуждая от бг субтитри за да го гледам, а искам да го следя.

# 226
Здравейте, момичета
Така значи и аз като вас не съм много впечатлена от Предателство и отЧапкънина - също.
Драмата в Малък лъч светлина ми идва в повече, та посъщата причина не гледах и онази история за Синът ми , но вероятно някой ден ще изгледам още някоя серия заради малката чаровница. На мен ми е жал, когато карат деца в такава крехка възраст да предават без думи или със такива сложни и тежки емоции.Както и да е, само споделям мои мисли.
Очаквам буквички за Разведка, но явно и на руските девчонки не им е лесно с тази война там, та всичко върви бавно.
Мислех да погледна О kiz , обаче прочетох тук коментар и се разкандърдисах.Не му върви на Еркан Петтекая на сериали напоследък.
Надявам се ,че ще ни покажат нещо стойностно с новите интернет платформи настанили се в сферата на турските сериали.
Аз очаквам с интерес новото партньорство на Берен С. и Къванч Т. Дано им се случат хубави неща.
Спокойна вечер на всички!

# 227
За момичетата, които чакаха руската озвучка на "Малък Слънчев лъч". По време на онлайн излъчването на серията я нямаше - пуснаха я по-късно.

https://turkru.tv/luchik-sveta-5-seriya2.html#onlayn_ozvuchka

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 08:36 от Stella2021

# 228
  • София
Здравейте, момичета!
Рейтинга за 5-та серия на "Малък лъч светлина"

Не успях да гледам епизода снощи, защото нямаше озвучка и гледах основно 4-ти епизод със субтитри. Много ми харесва сериала.
Стели, благодаря ти.  Сложила си озвучката на 5-ти епизод и в общи линии сега гледах, но ще чакам субтитрите.
 Малката великолепна актриса
 Теста показа, че лудата му сестра е родила Гюнеш /което ние знаехме/

Истинската майка е Елиф
 Момичета ще съм ви благодарна да дадете идеи за нови сериали, които ви харесват и започват да се прожектират сега или са в началото.
Хубава вечер

# 229
Здравейте, момичета!
Рейтинга за 5-та серия на "Малък лъч светлина"

Не успях да гледам епизода снощи, защото нямаше озвучка и гледах основно 4-ти епизод със субтитри. Много ми харесва сериала.
Стели, благодаря ти.  Сложила си озвучката на 5-ти епизод и в общи линии сега гледах, но ще чакам субтитрите.
 Малката великолепна актриса
 Теста показа, че лудата му сестра е родила Гюнеш /което ние знаехме/

Истинската майка е Елиф
 Момичета ще съм ви благодарна да дадете идеи за нови сериали, които ви харесват и започват да се прожектират сега или са в началото.
Хубава вечер

Nina NN, Благодаря за рейтинга - добър е!  Аз, изключително много харесвам от този тип сериали - социални и ...разбира се  😀😅  любовни!
Снощи гледах  5 епизод на турски - непрекъснато превъртах на туркТv за озвучка, но не и не. След, като преспах 2-3часа се появи и озвучката...
Е, подразбрах в общи линии, но друго си е с озвучка , субтитри, а да не говорим и за нашите си буквички....Сериалът е чудесен, разбира се, за тези, които харесват такива мелодрами. Като се замисли човек - те показват истини от живота ни - тук и сега. Дали са преминали точно тези перипетии на героите през нас или не - това, няма значение,   важното е че съществуват... и е болно за Обществото в което се вписваме и ние ...

Ще помоля, ако някой има линк, където качват руските субтитри на "Между светът и мен".....да го пусне, може и на лични! Интрижката е голяма....чакам с нетърпение. Благодаря предварително!

Nina NN, ако питаш за нови сериали, аз не съм много запозната, но чакам с огромен интерес "Капан " - с Акин Акиньозу. Но, няма все още потвърдена информация за старта.
Друг за сега не чакам.....прекалено много "прикачих на рамото си"👌😀😅

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 10:47 от Stella2021

# 230
Капан и аз го чакам.
Заради Баръш Калъч ще следя и Шербета.
Едва ли ще издържа да го гледам като хората ще се информирам.
Иначе Шивача с Чачи задължително. Когато и да пуснат проекта че ни се изчака чакалото на
феновете по света.

Пепелче Heart Eyes
Беше споменала за снахата много го е харесала. Знае ли че има нов проект . Всичко ли е изгледала с него ?

# 231
  • София
Стели, това е линк на "Между света и мен "- епизод 3 с бг. субтитри.
👉 https://ok.ru/video/4189976136311
👉 https://videa.hu/videok/film-animacio/.-3-lKKjLegF3Ko..
В групата "Магията на Босфора - сериали с превод" има 1-ви и 2-ри епизод също с бг.субтитри. Там го превеждат.
👉 https://www.facebook.com/groups/384979049901358

Тук са руските субтитри:
https://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/20 … -na-russkom-yazyk

Феми и аз чакам Чачи в "Шивача"!

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 17:54 от Nina NN

# 232
Нинче за теб знам, че го чакаш . Не се съмнявам в  избора и таланта му.   Историята е загадъчна. Ще има интриги.
НФ заради него закупиха проекта и се договориха с ОГМ Пикчърс. Знаят ,че няма да ги разочарова.
Новатор е за НФ когато стъпваха на турският пазар и снимаха Защитника. Тогава им донесе късмет.

Ето какво е споделил човек от каста.
Като липсва Офиц. инфо всеки се изказва.
Ще стана и аз асистентка ще е удоволствие за мен  да съм близо до секси дизайнера.
Ще пием турско кафе в каквото каже ще му помагам. Едни казват декември , други януари догодина. Феновете да затрупат с писма НФ - Турция или ОГМ да кажат нещо по въпроса!  

Фатих Сербест, който играе ролята на шофьора и дясната ръка на героя на Чаатай Улусой Пеями в телевизионния сериал „Шивач / Терзи“, каза, че проектът ще бъде излъчен през януари. Както призна актьорът, той малко се страхуваше да работи с Чаатай Улусой, защото не го познава добре, а само като голяма звезда, но се оказа скромен и добър човек, винаги идваше на помощ и просто беше много забавно и лесно да се работи с него.
Той пожелава на Чаатай много красиви проекти, които да украси с отличната си игра. Снимките на "Шивачът" все още продължават.

При него няма Грандоманщина. Затова си го Обичаме.Heart
Всеки, който го е Опознал е казал добри думи за него.  

Скрит текст:
този е шофьора на Пейами .

📸💫 Бурак Дениз на дигиталната корица на новия брой на LES HOMMES PUBLICS

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 22:15 от femmi2

# 233
Stella, в темата на Демет момичетата слагат линкове към епизодите на Между света и мен - на турски, руски, български.

# 234
Стели, това е линк на "Между света и мен "- епизод 3 с бг. субтитри.
👉 https://ok.ru/video/4189976136311
👉 https://videa.hu/videok/film-animacio/.-3-lKKjLegF3Ko..
В групата "Магията на Босфора - сериали с превод" има 1-ви и 2-ри епизод също с бг.субтитри. Там го превеждат.
👉 https://www.facebook.com/groups/384979049901358

Тук са руските субтитри:
https://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/20 … -na-russkom-yazyk

Stella, в темата на Демет момичетата слагат линкове към епизодите на Между света и мен - на турски, руски, български.
Нинче, Florale, Благодаря, Ви много! 🌹🌹

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 10:44 от Stella2021

# 235
Няма да лъжа отдавна чаках този сериал още като го споменаха през лятото. Както казах в поранните си коментари изчаках да излъчат 2 епизод за да бъда по сигурна в себе си да ли да му дам шанс тъй като съм много  взискателна от към определни теми и истории. И се радвам че интуицията ми не сгреши и никога не е грешила за избор на турски сериали, които са ми хванали окото от самото начало на 2011 до сега. Започнах и изгледах "Рибарче" честно много съм очарована и наистина ми харесва сериала не само защото е по действителен случай, но и най вече харесвам любимата ми тема - фиктивните бракове. (изключвам Ватърничев към който не проявих желание от самото начало) За сега много от имената не запомних, но има време ще ги науча .
Бащата на Сейран алчен, преследва изгодата - ще има нов дом и т.н, самохвалко, неуважителен към семейството и чувствата им и е жесток тиранин. Начина по който седи проснат на дивана приглаждайки мустаците, важно, важно демонстрира власта си въртейки огърлицата и прислужвайки му е унизителен то определено в някои неща агата се различава доста в това отношение. Забелязах те ли бащата на Сейхан без да му мисли я даде с лека ръка, не със гордост като истински любящ баща  - Какво е това "Дадохме я" ? И направо се отървава от нея в името на изгодата, а и както разбрах и без това винаги е искал син мъжка рожба. Със сигурност, ако имаше мъжка рожба би се отнасял с него с уважение, традициите би спазил дори ( за неговата хипотетична снаха, ах горката хипотетична снаха какво я чака с такъв свекър, посъщия начин по който се държи сега с жената и  дъщерите си !) дори златна сватба би му спретнал не мислите ли ? Добре дошло му е сватосването - те са богати и ще има едно влиятелно рамо при този съюз. Как може с лека ръка да се пазари и  да го интересуват имущество и пари ? Възмутително поведение на този баща. И накрая задоволен има хубав и прекрасен ден, а в следващия момент си излива яростта, ако не му е угодно и не му се подчиняват. Когато  семейството му свежда глава това  е пълно подчинение. И дори лъже най бесрамно - дъщеря му е неговото съкровище, никой не може да я посочи с пръст сигурна съм че същите думи щеше да говори и за Суна, ако бяха нея избрали както беше първоначално искаха не е ли така ? Той не обича дъщерите си стана ми пределно ясно за него са като разменна монета все едно са картофи на пазара, а не негови деца. Според поведението му съдя че само обича четери неща имането, парите, себе си и леля си дори се държи със жена си неуважително, за него те са като с прислужници без право на глас и мнение. Бащата ми напомня на друг баща в ролята на Байрам в един друг сериал, пак по действителен случай "Домът в който си роден е твоята съдба" ако сте го гледали. Разбира се актьора беше друг, но мисълта ми е че точно по същия начин се отърва от дъщера си с лека ръка без да му мисли "Давам ви я ". Ако погледнете в сезон 1 еп 2 той даде дъщера си, но   разликата беше че бе в комбина с жена си Сакине  а в Рибарче бащата на Сейхан сам действаше .Питаш се толкова ли лесно се дава ръка особено ако бързаш да се отървеш от нея. Суна беше щастлива, че ще се жени, последва баня, хамама, тоалет, приготовления и всичко напразно, но все пак историята е за Сейхан и Ферит нали ? Суна се обвинява, че се спъна, но не обвинява сестра си, което е добре и без това на Сейхан всичко и дойде като изненадваш парализиран шок и полята със студен душ. А за Юсуф нямам думи веднага се отказа при думите на момичето за бягство оправдавайки се със семейството си, статуса и какво биха му сторили ако се замеси с фамилия Карахан, които са влиятелни. Още с пускането на ръцете и ми стана пределно ясно, че той нея обича дори не е бил влюбен в нея, но просто я харесва ако въобще я е харесвал поне малко. Поне тя разбра, че е сгрешила за него и се е заблудила от самото начало, а и малко и на пук тя се примири със сватбата за това и той допринесе допълнително с думите и действието си пускайки ръцете и по този начин я предаде символично на него, да седне на сватбената маса. Забелязах не показаха традиционното питане на регистратора дали са съгласни да се оженят (ние знае, че двамата не са съгласни, но регистратора не знае че са принудени ) и в следващия момен си излязоха женени и тя за секунди стана Сейхан Карахан. Актрисата играеща майката на Ферит тук в този сериал мисля, че ще е добра и подкрепяща образованието и, а и момичето се успокои малко, когато говореше на тази тема с бъдещата си свъкърва. Поне има някой с който може да говори на тази тема без притеснение в този момент в кафето и най важното не е баща и. Майката на Ферит май подозира, че съпруга и си има любовница да ли е вярно не знам, да ли подозира Ифакат също не знам, но той има хладни отношения с жена си и тя го усеща това разстояние помежду им дори и да спят зеадно в едно легло. Защо Ифакат и нейния съпруг Халис ага спят в отделни стаи вместо в една стая заедно както е редно за съпружеска двойка? Според мен това е негово решение да не са в една стая .Според мен тя обича друг, а той друга педполагам лелята на Сайхен. В предния сериал майката на Ферит където я гледах в друг образ не беше лоша, но правеше всичко за да угоди на жестокия си брат и накрая не издържа на обвинителните нападки и се самоудави в сериала "Ти разкажи Черно море" в първи сезон, ако и него сте го гледали то ще знаете за какво говря.
Разбиха мечтите на Сейхан от раз още преди да се опомни какво се е случило, шок и за двамата млади, които нямаха думата, но разликата е че Ферит е самохвалко и самовлюбен приемащ всичко по самоироничен начин, а тя се чувства сякаш е попаднала в безумен цирк завършваш със сватба и детска игра от негова страна. Само, че той все още не осъзнава, че любовта вече е почукала в сърцето му още в онзи момент, в който я видя на пазара и за него си остана фъстъчето от Антеп, но и това ще стане просто трябва да се опознаят истински. Ферит сякаш зад маската на самооиронизиращ се може би крие истинското си аз пред всички, но тя ще открие добрия и истниския него. Поне така мисля като го гледам г-н самоирония. Мисля че Сейхан за агата и свекърва си ще стане любимата снаха в семейството. Бях приятно изненадана, че в сериала участва познато лице, което съм гледала пак по действителен в "Домът в който си роден е твоята съдба" като симпатичната и напориста леля Султан - продавачката на мини супермаркет магазинчето от квартала и тук като я гледам също ще е симпатимна, но този път в ролята на готвачка. Приятно е да гледам познати лица в други роли и вече за сега три актриси съм ги гледала в предишни проекти и това засилва допълнително интереса ми към сериала, но тематиката ми си остава любима. Тази Пелин или Пело съм я гледала в полицейския сериал "Беля на главата ми "в ролята на полицайка тук явно ще играе злодейка. Семейство Карахан явно не знаят за Пелин или Пело и Ферит, че имат връзка, но и нея познават или знаят за съществуването на жената, но не знаят че имат връзка или просто я знаят, но не я  искат в фамилията си като нея смятат за достойна за тях, а може би и защото не е от Антеп макар че не знам от кой край е. Халис ага обаче обезателно иска да е от Антеп може би заради връзката с миналото си. Ще умира ли скоро не зная все пак е човек на възраст, но поведението му е по различно, замислено, но и същевременно загрижено за бъдещето на внука си така че той не само иска да накаже разглезения си внук да не хайманосва на ляво на дясно, но и да го задоми, да го направи отговорен мъж като че ли това е негова последна воля, поне така изглежда по погледа и изкаването си ?  Същата според мен ще бъде и Ифакат злодейка , по погледа и съдя че на нея не и стана приятно смяната на снахата в последния момент като се има предвид, че тя избра каката, а не малката сестра, но ще видим може така да ми се е привидяло , но погледа в онзи момент говореше друго. За останалите в къщата не мога да кажа нищо за сега. Направими впечатлени, че лелята на бащата на дъщерите му явно има своите спомени с този Халис ага. Защо това колие трябва да го носи, когато се почувства зле само пред агата ? Разбрах че това колие на времето той и го е дал явно са били влюбени, но нещо е станало за да е такава мрачна старица както се описва, но какво е станало в миналото, че това колие ги свързва. Това колие въобще не красиво. Има една съмнителна прислужница, която май легна в леглото на Ферат, защо го направи ? Бащата на Ферит май с Ифакат са любовници, а той самия има неосъщестени мечти останали в миналото, но не съм сигурна. Като цяло сериала в историята е интересна, има много тайни, но уважението да станат и седнат на столовите и строгата дисциплина особено за часа за хранене на масата и реда се спазват и точно тази педантичност относно чистотата и реда до най - малката подробност на мен не ми убягна, а веднага ми направи впечатление, но там нямаше страх или поне аз него усетих докато гледам действията и комуникацията в семейството. Да и в дома на Сейхан имаше ред и строгост, но там сякаш преобладаваше не само уважението, но в по голям процент доминираше страхът. В погледа на Сейхан към баща и когато я застави да се омъжи на сила за Ферит тя изпитваше гняв към него, дори омраза, който в този момент доминираше в нея, но в това имение като цяло страха е основната емоция. Само да знаеше семейство Карахан как се отнася бащата на Сейхан със семейството си чрез наказания заключвайки, тормозейки и унижавайки ги например с остатъци от храната нищо чудно че Сейхан, когато обядва с семейството на Ферхат се наслади и си хапна от пържолата без тя да е остатък от нечия храна в чинията . Поне като замине с новото си семейство ще си хапва пълноценно, това е в плюс за нея, но според мен ще мисли за кака си и майка си и как в този момент на масата в кухнята двете сами ядят остатъци, а тя се храни с пълна чиния изискани блюда. От това може да я хване гузна съвест, но няма да сподели за да не унижи и да не злепостави баща си, ако може да се нарече този властен човек баща. И той смята да отиде в Истамбул по - добре да не ходи не че няма да свикне с по охолния живот в къщата на Калахан, но само да не се засели и с изгода да го притиска затова -онова като напомня, че е дал скъпото си съкровище - дъщера си тоест чрез манипулация  да постига целите си. Дано семейство Карахан се досетят за намеренията на този баща чиято цел за нас е ясна, но не и за тях и да продължават да виждат чистото невинно сърце на Сейхан..

И нещо странично от сериала. Когато разбрах заглавието на сериала "Рибарче" си спомних не знам защо част от репликите на една детска песничка:
"....Малкото рибарче
     рибарче от Бургас "
но в случая рибарчето е от Антеп.

Лека вечер.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 12:57 от Яница88

# 236
  • София
И на мен ми допада "Рибарче" на този етап, надявам се и занапред да е интересен. И силно се надявам Ферит да се вземе в ръце и да се покаже като мъж на място.

# 237
Аз обикновено, за да започна сериал трябва да има поне един актьор, който да ми е симпатичен или сюжетът да ме заинтригува. В случая актьорът, играещ Ферит ми е непознат и не ми допада визуално, Афра съм я гледала само в Госпожа Фазилет... и там беше много неприятен персонаж - само се кокореше и мрънкаше Grinning, историята пък е до болка позната, но...  Понеже го коментирахте и  реших да хвърля един поглед с изненада установих Афра колко ми допада тук и колко много е подобрила играта си. Момичето, което играе сестра и' също много ми хареса, въобще в сериала ме радва сестринските им взаимоотношения, обичта и задружността им. Надявам се сестрата също да бъде щастлива и дори подозирам, че ще има история между нея и помощника/шофьор на Ферит.
Ферит със сигурност ще претърпи развитие във времето, но сега тази арогантност, безотговорност и пълно безхаберие към всшчко, което не се отнася към неговото собствено добруване, ме влудяват.На мен ми идва да го халосам с нещо, Сейран колко ще издържи не знам.

Яница, само една поправка, поне аз така го разбрах Иффакат не е съпруга на Халис, а вдовица на сина му, т.е. негова снаха. Доста е ...хм, смахнато там положението, меко казано.
Обобщено е добър сериала... засега... Joy имат способност бързо да ги приключват нещата.

И другото, което е, че поставя интересни въпроси от човешка гледна точка. Според вас подобни сериали дават гласност на проблеми като насилие, уредени бракове или просто ги романтизират?

# 238
Според мен повече ги романтизират.

# 239
Аз обикновено, за да започна сериал трябва да има поне един актьор, който да ми е симпатичен или сюжетът да ме заинтригува. .................

И другото, което е, че поставя интересни въпроси от човешка гледна точка. Според вас подобни сериали дават гласност на проблеми като насилие, уредени бракове или просто ги романтизират?

👌 И аз също - за да започна нов сериал - дълго се назландисвам - или да има актьор/актриса, които са ми направили впечатление, или историята да ме заинтригува!
И другото,  което ме води - това е и социалната ангажираност на екипа - продуцент, автор, режисьор, актьори.....и по веригата...
Естествено е, че един такъв продукт да излезе на "сцената" - ще има и доза романтизъм, ноооо,  при турските сериали....рядко - с изключение на историческите им!

Много истини показват от битието си и то сегашното....както истината в "низините", така и фалша във "висините" си!
Има смели продуценти,  режисьори, актьори...Не, един и двама пострадаха от тази си искреност....Ноооо, времето е пред всеки  един от тях и .... нас!

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 12:56 от Stella2021

Общи условия

Активация на акаунт