Турски филми и сериали - Обща тема за Общи приказки - Тема 11

• 72 980
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Скрит текст:
Аз обикновено, за да започна сериал трябва да има поне един актьор, който да ми е симпатичен или сюжетът да ме заинтригува. В случая актьорът, играещ Ферит ми е непознат и не ми допада визуално, Афра съм я гледала само в Госпожа Фазилет... и там беше много неприятен персонаж - само се кокореше и мрънкаше Grinning, историята пък е до болка позната, но...  Понеже го коментирахте и  реших да хвърля един поглед с изненада установих Афра колко ми допада тук и колко много е подобрила играта си. Момичето, което играе сестра и' също много ми хареса, въобще в сериала ме радва сестринските им взаимоотношения, обичта и задружността им. Надявам се сестрата също да бъде щастлива и дори подозирам, че ще има история между нея и помощника/шофьор на Ферит.
Ферит със сигурност ще претърпи развитие във времето, но сега тази арогантност, безотговорност и пълно безхаберие към всшчко, което не се отнася към неговото собствено добруване, ме влудяват.На мен ми идва да го халосам с нещо, Сейран колко ще издържи не знам.
Скрит текст:
Яница, само една поправка, поне аз така го разбрах Иффакат не е съпруга на Халис, а вдовица на сина му, т.е. негова снаха. Доста е ...хм, смахнато там положението, меко казано.
Обобщено е добър сериала... засега... Joy имат способност бързо да ги приключват нещата.

И другото, което е, че поставя интересни въпроси от човешка гледна точка. Според вас подобни сериали дават гласност на проблеми като насилие, уредени бракове или просто ги романтизират?
Абсолютно!

Не съм гледала нито един от актьорите в други сериали. Засега ми допада сериалчето. Отдавна не съм заглеждала нещо от комшотата, затова ще им дам шанс, стига да не започнат с дивотиите.

Положението с Иффакат и девера е тотално сбъркано, освен ако зад това не се крие някаква история от сорта любов, която е пренебрегната от агата, и момичето е омъжено за по-големия брат.

# 241
Здравейте!
Правят сериали за домашното насилие, за тази порочна практика да продават дъщерите си, прехвалените им бащи,обаче резултати - няма. Най-много турското СЕМ да им отпраска някоя глоба. А и тази кръв дето се лее без контрол, мен ме влудява.От друга страна чашите им с ракъ или друг алкохол са цензурирани със замъгляване. Гледам и използвам много "лоши" думи.
Няколко нови продукции този сезон показват и двойните бракове - Предателство, Ben Bu Cihana Sigmazam, Малък лъч светлина
Сменя си името и занятието супермена и хо-о-о-оп - нова жена, млада, свежа, красива, чак да го ожали човек как ще издържа две къщи. ,но и тук има неудачници като онзи от Малък лъч светлина
При Рибарчето нещата с лелята - вдовица на Ферит са оле-мале, мале-оле.
Върти *екс с татко му, под носа на майка му. Имам усещането, че тя знае, но си трае,че така й е удобно- пари, статус в обществото, възможности.Ето пак засегнати морални теми.
Не са превели мамашите Разведката, което хич не ми харесва.Искаше ми се да го гледам и този сезон,но както се случи-така. Ще се наслаждавам на играта на Октай Кайнарджа за компенсация.

Лека да ви е нощта,че мен това пълнолуние ме държи будна,почти до ранните часове на зората.

# 242
Dimeto_M, виж дали в Youtube в сайта на канала няма автоматичен превод . Да, знам, автоматичен не е същото, но... като няма риби, и раци  може.Grinning Разбира се доста.

Новина за Шербета- започва на 21 октомври, петък.  На турски- Kızılcık Şerbeti
Да видим какво ще излезе.

# 243
Засягат такива теми , няма кой знае каква полза. Насилие се излъчва , налагат цензура на целувки и любов.

Онче:hibiscus:
Кои сериали ще са конкуренция на Шербета в Петък ?

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 22:25 от femmi2

# 244

"Рибарчето"

# 245
Засягат такива теми , няма кой знае каква полза. Насилие се излъчва , налагат цензура на целувки и любов.

Онче:hibiscus:

Опасни улици, Доброта, Наследство.

# 246
Здравейте ,дружки !

От конкуренцията Рибарчето се харесва на зрителите.  Опасни улици сигурно 1000 сезона ще заснемат. Какво се случва с Доброта как е рейта ,сценария. Някой от вас гледа ли го ?

Пуснаха тийзър на Капан в момента не мога да го споделя. Акън и Бенсу Сорал са яка двойка на екрана. Heart Eyes
То се видя и на колажите преди това от феновете.
Тия дни са снимали в Гърция.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 18:00 от femmi2

# 247
Памир Пекин ще участва в “Животът такъв какъвто го знаем”.

# 248
ЗДРАВЕЙТЕ!
Цитат
Пуснаха тийзър на Капан в момента не мога да го споделя. Акън и Бенсу Сорал са яка двойка на екрана. Heart Eyes
То се видя и на колажите преди това от феновете.
Тия дни са снимали в Гърция.

За "Рибарчето": Ами прислужницата дето легна на една от спалните, чия спалня беше? По кого си пада?

# 249
А от кого е детето й? В трейлъра казва да не докосват детето, цитирам по памет.

# 250

За "Рибарчето": Ами прислужницата дето легна на една от спалните, чия спалня беше? По кого си пада?
А от кого е детето й? В трейлъра казва да не докосват детето, цитирам по памет.

Според мен и спалнята, където легна прислужницата и детето й са на наш "мамин убавец".....т.е. от младоженецът ни....
Много овъртолено е всичко.....чакам, вече с нетърпение утре вечер, че много шокиращо свърши предната серия. Ти да вкараш в спалнята си след брака младоженката си, където я чака и любовницата ти......🙄

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 20:15 от Stella2021

# 251
Продуцента да не отнесе глоба с това.  Афра не я харесвам, като актриса.
Не гледам сериала за да кажа как е там.
Партньорът й също не съм го гледала.

# 252
Продуцента да не отнесе глоба с това.  Афра не я харесвам, като актриса.
Не гледам сериала за да кажа как е там.
Партньорът й също не съм го гледала.

Не знам, аз се ошашавих от последната сцена. В следващият епизод изглежда ще има доста буйни сцени....
Аз не съм гледала нито главната актриса, нито главният актьор преди това!

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 20:41 от Stella2021

# 253
Продуцента Гювентам смело действа и рейта е висок на Рибарчето.

Афра я харесвам с гаджето Мерт Йозанджоолу в реала.
Сладки, непренудени и влюбени. Ех , младост!

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 21:22 от femmi2

# 254
  • София
Привет, момичета!
Да се отчета и аз за първото ми възприятие на "Рибарчето". Според мен вероятно ще има много интриги, загадки и много сцени от турския бит. Веднага видяхме гр. Газиантеп /Антеп/ прочут с великолепната си баклава. Видяхме и прословутата турска баня в която се забавляват жените преди сватбата, а и въобще. Конака, да същия конак съм гледала  в "Моето име е Мелек". Там играеше Кутси, който харесвам и заради него гледах сериала.
Играеше и достолепната турска актриса Шериф Сезер.
В "Рибарчето" е  почти в същата роля - леля, която не се е омъжвала и управлява семейството /конака/. Надявам се следващите серии да бъдат вече в Истанбул и да загърбят "старовремските " им нрави.   Нада ли? Дано няма прословутите им отмъщения, защото тогава ще се прехвърля на друг сериал. Хубава вечер.

Общи условия

Активация на акаунт