Турски филми и сериали - Обща тема за Общи приказки - Тема 11

• 72 904
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Аз сякаш очаквах повече от Предателство.
Това с двуженството ми е малко.... тъпо ( исках да се изразя по- интелигентно, но защо ли), гадно и на всичко отгоре скучно.
При децата нищо интересно и необичайно  - разглезени отрочета на властна майка и неморален баща.
Искам да харесам съдийката, но и това не става.
Само един герой ми харесва, но той се появи за 5 мин. с книжка в ръка. Романтик! ❤️
Дано излезе на преден план по-нататък, че да внесе малко светлина.
Ще дам втори шанс на сериала само заради Вахиде П. и Ерджан Кесал, но не съм сигурна, че ще излезе нещо велико от тази история.
Аз разбирам нещата малко по-различно - майката, която има своите критерии спрямо живота и характера на децата си, доста голяма намеса в живота им, нейното мнение за сина - винаги очакваща, че при някакъв негов провал в работа му той ще се откаже /не че не стана така, но въпросът е защо - само неговият характер, или детство, макар и осигурено, но какво още като възпитание - само изисквания или окуражавания?/. Прекалената загриженост за дъщерята, но главно, закусвала ли е, хранила ли се е. Това за двуженството, също може да означава нещо за характера на съпруга й, или пък за съвместния им живот. Пак има защо, което може да се развие в следващите серии. Сега семейството изведнъж изпада в голяма криза - синът, с парите, дъщерята, която може да бъде обвинена в убийство, разпада на приказката за 30-годишния щастлив брак..... За мен има възможност за интересен и леко или не толкова психологичен сериал, но как ще се развие....

В кой ден се излъчва сериала?

# 106
Видях, че не съм се изразила правилно в края на поста си, но не ми се редактираше. 😂
Исках да кажа, че от тази история лично аз, за себе си не очаквам нещо, което да ми задържи задълго интереса.
И като добавя отвращението си  от такива двойни бракове (или пък в други сериали - официална втора жена) и затова  може би така  рязко прозвучаха думите ми.

Все пак ми е интересно поне още серия, две да изгледам, а и да чета вашите мнения за всеки сериал, независимо дали го гледам или не.

❤️❤️❤️

След малко започвам Зимородок каквото и да значи това. 😂

А в темата за Присъда ни чака и превода на Алекс.  🥰 🥰 🥰

# 107
Зимородок Гугъл го превежда "Рибарче" - Некрупная большеголовая птица с длинным прямым клювом, живущая у воды и любящая зимой купаться в снегу.

Каква асоциация може да има със сериал, не знам.

# 108
Аз сякаш очаквах повече от Предателство.
Това с двуженството ми е малко.... тъпо ( исках да се изразя по- интелигентно, но защо ли), гадно и на всичко отгоре скучно.
При децата нищо интересно и необичайно  - разглезени отрочета на властна майка и неморален баща.
Искам да харесам съдийката, но и това не става.
Само един герой ми харесва, но той се появи за 5 мин. с книжка в ръка. Романтик! ❤
Дано излезе на преден план по-нататък, че да внесе малко светлина.
Ще дам втори шанс на сериала само заради Вахиде П. и Ерджан Кесал, но не съм сигурна, че ще излезе нещо велико от тази история.
Аз разбирам нещата малко по-различно - майката, която има своите критерии спрямо живота и характера на децата си, доста голяма намеса в живота им, нейното мнение за сина - винаги очакваща, че при някакъв негов провал в работа му той ще се откаже /не че не стана така, но въпросът е защо - само неговият характер, или детство, макар и осигурено, но какво още като възпитание - само изисквания или окуражавания?/. Прекалената загриженост за дъщерята, но главно, закусвала ли е, хранила ли се е. Това за двуженството, също може да означава нещо за характера на съпруга й, или пък за съвместния им живот. Пак има защо, което може да се развие в следващите серии. Сега семейството изведнъж изпада в голяма криза - синът, с парите, дъщерята, която може да бъде обвинена в убийство, разпада на приказката за 30-годишния щастлив брак..... За мен има възможност за интересен и леко или не толкова психологичен сериал, но как ще се развие....

В кой ден се излъчва сериала?

Четвъртък.

# 109
В четвъртък го излъчват - традицията продължава. Рейтингите като цяло са ниски - даже първенците от миналия сезон не могат да достигнат предишните си проценти.
Когато Вахиде приключи участието си в "Имало едно време в Чукурова", ТИМС$Б публикуваха снимки с нея и Бурак Сааяшар завърши прощалното си изказване със "Сега към нови пътешествия".

Оттогава чакам сериала, ролята е специално за Вахиде. Йълдъз Айфер Тунч е сценаристката и на "1001 нощ" и "Имало едно време в Чукурова", а Мурат Сарачоолу е режисьорът на Чукурова. Първото заглавие беше "Hakime Hanım - Госпожа Съдия". Даже в Imdb така си остана

https://www.imdb.com/title/tt19496062/fullcredits/?ref_=tt_cl_sm

На мен еп. 1 ми хареса. Споделям мнението на jfjallen, но се чудя как Гюзиде, която е съдия по брачни дела, е проспала последните пет години от собствения си брак. Вероятно се дължи на 100 - процентово доверие и чисто съзнание, в което няма никаква възможност да попадне капка съмнение относно почтеността и честността на мъжа до нея.
Като съдия е спасила е много бракове от разруха, но едва сега, в миг ще осъзнае, че нейният е бил огромна лъжа.
Единственото, което не ми хареса е изборът на актьорите в ролята на Тарък - Мустафа Уурлу /67/ и на Сезаи - Ерджан Кесал /63/ и то няма отношение към актьорските им качества, а към визията им - изглеждат много възрастни за ролите на 52-53 - годишни; и липсата на грам чар, харизма. Единствения път, когато съм имала подобни претенции, колкото и странно да прозвучи, е по времето на "Великолепният век" - когато Вахиде замести Мерием. Но това беше първият ми турски сериал и не знаех нищо за никого. Вахиде се е подмладила, отслабнала, изглежда страхотно и сега ми е неудобно от тогавашния ми неоснователен протест срещу избора ѝ. Бях несправедлива и скоро след това го разбрах. Реванширах се още когато започна Чукурова - Вахиде е не само отлична актриса, но и страхотен човек.

Това е групата на сериала във ВК и описанието на героинята. Превели са описанията и на останалите актьори - ако някой ги търси - публикувани са на 17 септември.

https://vk.com/cukurova_mavi

Скрит текст:
ГЮЗИДЕ ЙЕНЕРСОЙ (Вахиде Перчин)
Она судья по семейным делам, которая любит свою семью, но временами может быть отстраненной и холодной, грозной и строгой, повелительной и никогда не отступающей от своих принципов. Она поддерживает свой авторитет в суде и дома. Гюзиде, которая замужем за Тарыком уже тридцать лет, практически ни в чем не идет на уступки своей семье и считает, что знает правильный путь, имеет двоих детей по имени Ойлум и Озан. Все истины, которые, как ей кажется, она знает о своей семье и жизни, будут уничтожены одним-единственным открытием.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 17:41 от LU4IQ

# 110
На мен също много не ми допадат двамата възрастни, Тарък - горе-долу става, но другият, който явно е някой от миналото можеше да бъде малко по-харизматичен, съгласна съм с това твърдение. И нещо - друго - двамата млади актьора /ако са двама, че нещо загубих нишката/, много си приличат на външен вид и в определени сцени направо не мога да се ориентирам кой кой е. Ако не се лъжа - Тим? е този, който случайно се запозна с Ою..... /извинявам се, не се справям с турските имена/ купувайки телефона й, и е син на този с парите? Другият млад, от летището, е със собствен бизнес в Америка, успешен и т.н. Кой е с мотора? А може би става въпрос само за един човек и аз нещо съм изпуснала в сторито.

# 111
Тим е с мотора и отдавна бил влюбен в момичето, били са състуденти (не ми е ясно къде 😀) .
А момчето от летището е син на перача на пари (дали не разчиства стари сметки с Тарък, защото ми се стори, че използва различни имена), но доколкото разбирам не одобрява много "методите" на баща си (но не са в лоши отношения). .
Разбирам, че сам е постигнал успехите си.

Противно на моите очаквания в началото, Тим ще излезе гнилата ябълка, а Толга май ще е принцът на бял кон.
Поправете ме, ако греша в обясненията.

Зимородок май ще е някакъв чапкън. 😂
Тази история започва като много други - пак ще женят един богат хаймана, за да го "спасяват" от самия него. 😂

Май съм станала много капризна. 😂

# 112
  • София
Зравейте, момичета!
И аз да се изкажа за впечатлинието си от новите сериали, които заглезах.
За "Предателство":
Пепелче, напълно съм съгласна с теб. "Исках да кажа, че от тази история лично аз, за себе си не очаквам нещо, което да ми задържи задълго интереса.
И като добавя отвращението си  от такива двойни бракове (или пък в други сериали - официална втора жена) и затова  може би така  рязко прозвучаха думите ми" .
Аз също не понасям двуженството, което напоследък има в доста турски серияли. Тия  да не вземат да го утвърдят, като кърпите за глава/повдигнати с дунапрен/. Мисля да загледам още един-два епизода и то само заради Вахиде Перчин, която много харесвам и която за мен е една от водещите турски актриси. Споменали сте доста от нейните роли, а аз допълвам великолепната й игра и в сериала "Майка".
За "Това момиче".
Гледах малко и веднага се отказах. Възможно е сериалът да се хареса на много, но на мен НЕ! Сега ще обясня защо. В миналото харесвах  Еркан Петекая, но тук играе баща, който е психически болен. Вероятно играе добре, но аз не мога да го гледам такъв. Този артист остаря, чарът му си замина  и не става да играе любовник, но сега като луд още повече ме натъжи и за да не си развалям спомените за него зарезвам сериала.
"Лъч светлина"
Гледам сериалът с много голям интерес и ми харесва. Ончее, права си за Дила, жената, която ражда това прекрасно дете и не мога да я нарека  майка. Отвратителна е ! Тази артиска ми е позната, но нямам спомен от къде. Всички други от каста са много добри, особено Серай Кая, която отново ме изненада с таланта си. /А как я бях намразила от "Жена"/ Малката, прекрасна-голяма актриса е неповторима. Чакам следващия епизод с голямо желание и нетърпение.
Някой питаше за " Присъдата". Сега започвам да гледам преведения 35-ти епизод и нямам мнение.
Хубав ден и всичко добро.

# 113
Нещо такова е превода Чапкън , рибар.
В Зимородок щеше да играе Чаатай но се Отказа. По думите на журналистите заради сценария. Продуцента също е ОГМ  Пикчърс на Гювентам. Добре се отказа ако е било вярно че ще играе. Нещо не ме грабва по фрагове и снимки. Не го гледам.
След Зимородок Ча си хареса Шивача на същия продуцент.
Според  журналистката Оя Доан Терзи ще бъде от 24 епизода Общо трите сезона.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 18:07 от femmi2

# 114

https://ok.ru/video/4172146936439
Магията на Босфора - сериали с превод

"Между света и мен" (Dünyayla Benim Aramda) с участието на Демет Йоздемир, Буура Гюлсой, Хафсанур Санджактутан и Метин Акдюлгер

Фен съм на Буура и харесвам неговите роли.
Днес излезе втори епизод с превод и много бързо го изгледах.
Впечатленията ми от първи епизод се потвърдиха и ще следя следващите епизоди с интерес.
Хафсанур я гледам за първи път и чесно казано ми харесва.
За специалните сцени няма да коментирам, защото същността на сюжета е съвсем другаде.
Определено от Netflix дават възможност на турските артисти да показват повече от таланта и възможностите си пред камера. В този проект ако не е турската реч и известните лица на никой няма да му дойде на ум, че сериала е турски.

# 115
Дени , Тешекюлер за линка с превода. И на групата за сериали също. 
Добре навлязоха на турският пазар платформите , артистите могат да избират и имат свобода. Сцената с Хафса е смела и добре заснета. Това как са го гледали Аман моралистите Joy

Нинче , за теб.
Ново От сета на Терзи с Емир Дорул Heart Eyes

Рожденика е празнувал сред природа с приятели и пие винце . Наздраве ! Wine Glass

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 20:47 от femmi2

# 116
Двете семейства, които е създал Тарък нямат нищо общо с двуженството. То в Турция е забранено. В държавите с официално разрешено дву - или многоженство няма нищо тайно. Преди време бях чела историята на един американец /ако не греша/, който точно по същия начин създал две семейства в различни градове и май чак след смъртта му тайната излязла наяве.

# 117
Колкото и голяма да е Вахиде , а ТЯ е голяма ...нещо не ме грабна  историята .Не са достатъчни само  актьорите ,трябва и сценарий ...интересен , а  не банален- лъжа до  лъжа ...и лъжа след лъжа , /не/излетели самолети , аранжирани стаи ,околна среда -природа ...повече от брутално поведение спрямо самата себе си ....

А това с изръсването на парите и "очките" на момичето станаха на джанти ...

# 118
Изгледах 2-те преведени серии на "Между света и мен". Все още нямам 100 % мнение, може да има доста психология, защото ситуацията е малко или много екстраординарна, не може да няма последствия за участващите в "играта", няма да може всички да са печеливши, ще има наранени, но дали това е пътят и дали е правилен за запазването на една връзка, опасно ли е нещо такова, морално ли е...... Зависи на какво и как ще наблегнат сценаристите, все пак е правен за чужда платформа, може и да си заслужава.

Благодарности за превода и даването на линк в темата.

# 119

"Лъч светлина"
Гледам сериалът с много голям интерес и ми харесва. Ончее, права си за Дила, жената, която ражда това прекрасно дете и не мога да я нарека  майка. Отвратителна е ! Тази артиска ми е позната, но нямам спомен от къде.
Нинче, привет! Тази актриса играеше в "Моят син", беше сестра на жената с убитото дете. И там беше проблемна и чепата, но все пак положителен образ. Тук е ужасна, никакво минало и преживяно не може да оправдае отношението към собственото ти дете !  За "Присъда" , още не съм гледала новия епизод. Но започнах "Затворник", началото ме разочарова и още не съм го довършила.

Общи условия

Активация на акаунт