Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 39 245
  • 418
  •   1
Отговори
# 180
Бравооо ! Да сте здрави! 🌷🍀
Момичета, днес  на 01.10. 22г. се роди Йоана, 3520 гр, 51см. Много съм щастлива.
Раждането беше тотален кошмар, супер травматизиращо, започна като естествено, но след 13 часа мъки се превърна в спешно секцио. Но няма значение, важното е появата на  нашата принцеса.

# 181
Stanimira
Честно казано на мен не ми бяха леки болките и беше ужасно. Както каза Jinx първо бяха поносими, но после адски силни. Просто при мен нямаше възможност за упойка, а може би ако бях в болница щях да си поискам. И стана много бързо. Но се радвам, че съм била без, защото в някои случаи си е мечешка услуга. Пък и болката е много относително нещо, човек не трябва да се навива предварително, че ще го боли. Аз снощи ревах в болницата като тръгнаха за първи път да ми бият инжекция клексан. И цял ден ходя и се свивам от болка заради контрахирането на матката. Нисък праг на болка. Та идеалното би било човек да попадне на добра акушерка/лекар който да е достатъчно добронамерен и добре да прецени ситуацията. Иначе не е странно, че много жени са с неприятен опит след като не е подходено подходящо.

абсолютно съм съгласна екипът на който попаднеш е най-важното нещо ако той си разбира от работата ще ти даде най-правилния съвет защото всяко раждане е различно. Има майки с по няколко раждания и нямат нищо общо едно с друго въпреки че ги изживява една и съща жена. Споделяйки моето мнение беше единствено на база личните си изживявания. И единственото което исках да кажа на момичетата е че понякога не е нужно да се правиш на герой ако има вариант разбира се предварително премислен и обсъден с екипа- в който можеш да облекчиш тази болка.
И вече не е по темата а въпрос към родилите те мами- как се справите с кърменето тези от вас които кърмят? при нас е малко мъка.

# 182
Честито, Flower90! Бъдете здрави и много щастливи с беба! Бързо възстановяване ти желая!
Започнаха вече бебетата, дойде нашият месец Simple Smile

# 183
Jinx ,честито бебче Оги 💙Нашият бебчо нали също избърза се роди още по-мъничък 2080 и 45 см 🥰Още са му големи всички дрешки от най-малкия размер и до скоро бяхме с памперс 0,вече сме с 1-чка.

Flower , честито бебче 💓 и бързо възстановяване ти желая.Болката след време се забравя 🤗

Stanimira, най-добре потърси консултант по кърмене. Нашето мишле беше 7 дни в болницата и не ми го даваха да го кърмя, понеже беше в кувьоз 😔 Като си го взехме вкъщи обаче веднага започна да суче и кърмя успешно .

# 184
Момичета едно питане , малко различно от настоящото, но немога да намеря подобна тема. Някой има ли инхалатор, защото се чудя какъв да избера. Чудя се между на PIC една костенурка и omron коте. Някой мнение ?

# 185
Ивона, относно марка на инхалатор, Омрон си имат вече репутация. В края на миналата година взех за вкъщи OMRON A3 COMPLETE и съм доволна. Избрах го с оглед на това, че могат да се регулират големината на частиците, в зависимост от това, какво точно искаш да третираш - нос, гърло, дробове. Разликата в цената с котето е 30 лв., но ми се вижда много по-практичен за сметка на визията.

# 186
И ние имаме омрон, доса е добър ползвам го, но малката не иска. Затова обмислям някакъв детски вариант с някакво животинче - нещо, което да й е интересно също ако е безжичен мисля, че ще е най-удобно.

# 187
Аз го взимам за детето главно, знам че визията нр е всичко, но според мен ако искам да е ползван по-голяма е вероятността да е с някакво животинче. Иначе просто понеже нр съм запозната с нито една от 2 те марки. Имам електронен термометър на омрон, не бих казала че е супер, защото просто нр съм свикнала да работя с него. И за това, понеже тук има и мами с по няколко деца и черпя мнения. 🍀🤗
Ивона, относно марка на инхалатор, Омрон си имат вече репутация. В края на миналата година взех за вкъщи OMRON A3 COMPLETE и съм доволна. Избрах го с оглед на това, че могат да се регулират големината на частиците, в зависимост от това, какво точно искаш да третираш - нос, гърло, дробове. Разликата в цената с котето е 30 лв., но ми се вижда много по-практичен за сметка на визията.

# 188
Ние в нас с малкия ползваме на PIC една костенурка.
Това в най-използваното нещо(за съжаление) в нас, даже не го вадя от контакта. От както започнахме на ясла миналата година, всеки месец се прави по някоя инхалация.
Аз също съм го ползвала за себе си, даже в началото на бременността като имах един период със запушен нос.
Та съм с 2 ръце за инхалатора на PIC.
Като предимства: може да се прави инхалация и с етерично масло

Има разбира се и недостатъци: шумен е и е с кабел.

Много мислих ореди да го взема- колебаех се между него и този на AGU който е доста по-тих и без кабел, но пък при него минуса е че не може да се ползват етерични масла, а само физ. разтвор.

Дано да съм била полезна.

# 189
Към родилите  момичета - как се справяте с кърменето? Аз никак, давам засуква ама аз май нямам ни коластра, ни нищо...От кой ден се очаква да тръгне нещо? Със секцио съм.
Отчайващо  е.

# 190
Момичета и аз имам въпрос за кърменето моят сладкиш въобще не се буди да иска кърма и винаги го будя насила и то доста трудно ако трябва да бъда честна. Яде от едната гърда не знам колко 15-ти на минути гледам да стоя поне от началото суче по интензивно после заспива и трябва да го побутвам. И така докато стигнем до другата гърда той спи дълбоко. Трябва да го будя отново и то доста трудно. Събличам обличам за да се разсъни и пак не става. Въобще не знам дали се храни достатъчно. Дайте съвет моля ви

# 191
Добро утро, момичета! В началото са им по-малко от орех стомахчетата, така че не им трябва кой знае какво количество кърма, но е много важно гърдите да се стимулират по няколко пъти на ден, на 2-3 часа. За стимулация има мнго варианти, ръчна помпа с интервали, авочатична с режим стимулация, мясаж на гърдите, топли компреси, има много какво да се направи, така че не се отчайвайте. Най-добре да се свържете с консултант по кърмене, за да не се губи време, аз лично ако закъсам въпреки методите, за които знам, така ще процедирам.

Относно буденето нощем, аз няма да будя моето бебе, ще отговарям на нейните нужди. Най-доброто, което може да се случи е да си спи спокойно по-дълго нощем. С малкото стомахче изобщо няма да остава гладна.

И бъдете спокойни, доколкото е възможно, това е винаги най-доброто, което може да се направи. Стискам палци!

# 192
Stanimira, въобще ли не иска да се буди или само нощем е така? По принцип са поспаливи, но ако не може и не иска да се буди през цялото време, може да е признак на жълтеница. Бих се консултирала с лекар просто за всеки случай.

# 193
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави дечицата!:heart:HeartHeart
Кажете,  моля ви, каква дреха е най-подходяща за самото раждане? Ясно, че нощница,  но да има ли някакъв ръкав,  или по- добре без ръкави,  с копчета или без? Утре постъпвам в болница,  а още не съм решила този въпрос...

# 194
Препоръчвам нощница с къс ръкав за стаята и евентуално халат отгоре за коридорите. На повечето места в стаите е адски топло…

Общи условия

Активация на акаунт