Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 37 975
  • 418
  •   1
Отговори
# 315
Честито слънчице, rambibebe! Да ви е здрав и много щастлив бебокът!

# 316
Здравейте на всички момичетаа. Честито на всички, станали вече мами, а на тези, които не са все още успех ! Аз вчера бях на доктор в 37+5 съм и доктора каза да започвам да правя секс понеже ако няма никаква активност шанса да пренося е огромен, може би даже шанс да не пренося няма... измериха го 3600, и прогнозирам чр до 29(термин) ще стане 4 килца ..Питането ми е дали и на още някой са му давали подобни съвети ? Мерси !

# 317
Здравейте на всички момичетаа. Честито на всички, станали вече мами, а на тези, които не са все още успех ! Аз вчера бях на доктор в 37+5 съм и доктора каза да започвам да правя секс понеже ако няма никаква активност шанса да пренося е огромен, може би даже шанс да не пренося няма... измериха го 3600, и прогнозирам чр до 29(термин) ще стане 4 килца ..Питането ми е дали и на още някой са му давали подобни съвети ? Мерси !
Да, дадоха ми такъв съвет в Шейново. Еми ние си правихме доста и с двете бебета. Номер 1 се роди 12 дена след термин, номер 2 5. Така че не бих казала, че сексът е гаранция. Но пък едно удоволствие в повече. Не разчитай на 100% на мерките от ехографа. Веднъж може повече да излезе от колкото го изкарват, друг път по-малко.

# 318
Момичета въпрос .... вече почти всички сте на ясно ... станах тази сутрин и видях по бельото си една подгизнала ежедневна превръзка и мокро петно . После нищо .... вчера имах контракции та се чудя дали не е част от водата ?

# 319
Ако ви се случва за първи път и сте близо до термин, посетете спешен кабинет. Там ще ви направят тест дали са води.

# 320
IvonaMill, определено я занеси да я видят. По отделенията знам, че ги тестват с някакъв реактив дали са води.

И аз сега се връщам от спешен кабинет, че сутринта се появи кървене. Кървенето сигурно е от раничката на шийката, която си имам от години. Контракции отчетливо няма още, появиха се само болки в кръста. От два дни течението, което винаги съм си имала се промени, и явно е било тапата. Та започва си процеса, но ще чакам да се развият нещата вкъщи. Успех, момичета, не остана.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 15:09 от eli_to55

# 321
Няма нужда даже да носи превръзката. Те си взимат проба както се взима влагалищен секрет и се установява с тест, готов до 5 мин. Отделно и ехограф ще й направят да видят количеството на водите.

# 322
Не мога да дам мнение за водите, но подкрепям момичетата да се иде и провери за по-сигурно.

При мен нещата са сравнително спокойни, имам по някоя и друга по-болезнена контракция вечер. Иначе спането стана кошмар- не мога да си намеря удобна позиция- от скоро не ми е комфортно да спя по гръб, на дясната страна ме болят много ребрата, на лявата е що-годе добре, макар че понякога ме опъва много коремът като спя така. Осезаемо натежа човекът. С баткото въобще не беше така, със сигурност всяка бременност е различна.
Успех на всички, които все още не са родили! Flowers Four Leaf Clover

# 323
И при мен е тежичко, нито мога да се движа особено, нито като легна/седна е ок, ръцете ми започнаха много да изтръпват не само при притискане вечер, а целодневно, най-вече върха на пръстите, нямам никаква чувствителност😁хем ми е напрегнато за раждането и съм ок да си стои в корема, хем нямам търпение да минава вече. Иначе, нямам никакви индикации за наближаващо раждане, май снощи за пръв път имах някакви подготвителни контракции, но не съм сигурна дали просто бебето не е натискало. Както заключихме с ММ, явно, че нищо не е сигурен знак, но едва ли ще пропуснем момента, когато е време за раждане😁Успех на всички мами, на които тепърва предстои!

# 324
И аз искам да си постои още, а в същото време, когато изпитвам дискомфорт, ми се иска да излиза вече. Поне аз имам яснота за точния ден на раждане, освен ако човечето не реши нещо в последния момент.
Иначе се сетих за нещо мило и забавно- откакто съм в болничен, котката ни не се отделя от мен- ако легна, ляга до мен. Ако правя нещо в някое помещение, пак е с мен. Без значение дали съпругът и синът ми са вкъщи или не. Като залепена е. Не става дори да яде закуска, докато не стана и аз.

# 325
Стигнах и аз момента, в който да хвана телефона и да се похваля, че на 12.10 се роди нашият син Адриан 2730гр., 45 см. Предният ден (терминът) бях на тонове и лекарката потвърди, че нямам признаци за скорошно раждане. Прибрах се, легнах си следобед за сън и при ставането ми изтекоха водите. Извиках линейка, контракциите започнаха малко по малко и много бързо станаха непоносими, придружени от повръщане. Помолих за епидурална упойка, защото се усещах с напълно изчерпани сили, а още бях на 3 см разкритие. Оказа се едно особено добро решение, защото в рамките на следващите два часа, стигнах 8 см разкритие като успявах дори да дремна между контракциите. Така като дойде време за напъните имах сили и с 6-7 напъна и 14 часа след изтичане на водите, бебето се роди, а аз имам 3 шева само.
Дните в болницата бяха тежки за мен, първо дете ми е и нямах много представа как върви процесът. Малкият не искаше да суче, предпочиташе да спи, но акушерките идваха на всяко кърмене да ми помагат, насочват, дават съвети, допълваха дажбата с дарена кърма и накрая с много усилия от тяхна страна, най-сетне кърмата ми слезе, нивата на кръвната му захар се стабилизираха и даже започна да качва. От Събота сме вкъщи и вече се грижа само за кърменето (в болницата аз си го сменях).
Пожелавам на все още чакащите едно лесно и безпроблемно раждане, на останалите честито!

# 326
Честито бебенце! Много да се гушкате вкъщи и всичко да е наред с кърменето. 🌺Бързо възстановяване на шевовете!

# 327
Честито бебче! Да сте здрави и щастливи заедно! Бързо възстановяване желая!

# 328
Момичета, как сте? Много утихна темата, колко още сме в очакване?

Аз от Понеделник съм все в очакване. Според моята докторка на последните тонове във Вторник, имам 3 см разкритие и наполовина изгладена шийка. Всеки, който ме прегледа казва до ден -два ще тръгне, но още си бременея. 🤷
Съпружеското тяло е хоум офис в очакване, свекито е нощна смяна при нас да гледа баткото. Всички сме в готовност, пък на малкото диване не му се излиза. Беше ме хванало малко шубето, ама напоследък взеха да ме хващат нервите.

# 329
И при мен уж се чакаше тази седмица, ама нещо малката си има друг план. Утре ще съм пак на тонове, имам си болежки ниско долу, нямам разкритие още, а терминът ми е след 3-4 дни… и аз вече се нервирам доста, но мъжът ми все ми напомня, че ще се случи, когато бебето и тазът ми са готови за това (явно е слушал обученията ми😂). Възхищавам се на жените, които преносиха, но бяха спокойни. Иначе, ние нямаме планирани баби и ще ни е първо бебенце, та ще сме цирк. Кефим се на едни съседи отсреща, които също се шашкат с едно новородено бебенце, все едно се гледаме отстрани😁

Общи условия

Активация на акаунт