Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 37 999
  • 418
  •   1
Отговори
# 300
Момичета имам питане, отидох на преглед и ми направиха преглед за разкритие , след като се прибрах забелязах че имам като първия ден от цикъл или последен, така да го кажа консистенцията е същата. Някой имал ли е подобно преживяване ?

# 301
След като бебето се роди, таткото отива при нотариус и там попълва декларация за припознаване с имената на детето, които сте избрали. Това трябва да стане макс 48 часа след раждането, но може да се направи и предварително.
Нотариусите имат всичко нужно, не трябва предварително попълнени формуляри, но не е излишно таткото да разполага с копие на личната карта на майката.

И аз имам един въпрос към родилите мами - как се случват нещата документално след раждане? При мен бащата е чужденец и искам да сме подготвени какво се прави и как се припознава бебето?

# 302
Честито на всички мами! Нека дечицата ви да са живи и здрави! Какво подарихте на АГ? ❤️❤️

# 303
Честито бебче, Zapetaika! Бъдете здрави и щастливи!
В деня на изписването ще носим почерпка за персонала, а за лекаря сигурно бутилка хубав алкохол. Не сме решили още.

# 304
Може от самия преглед да е или ти е паднала тапата.
При мен тапата падна вечерта след прегледа за  разкритие.
Момичета имам питане, отидох на преглед и ми направиха преглед за разкритие , след като се прибрах забелязах че имам като първия ден от цикъл или последен, така да го кажа консистенцията е същата. Някой имал ли е подобно преживяване ?

# 305
Момичета въпрос към кърмещите мами. Още не можем съвсем да се ориентираме в това кърмене- проблемът е че заспива на едната гърда и не може да стигне до другата опитвам се да го събудя не става. Оставям го в леглото да спи след 10 минути се събужда започва да върти очички и ръчички пак го слагам да яде и пак заспива. Не знам какво да правя човекът просто не иска да влезне в някакъв ритъм. По принцип стоя по 20 минути на гърда. И много трудно се оригваме.

# 306
На колко дни сте?
И при нас е много трудно. Не знам колко изяжда от мен. Давам после АМ като разчитам, че ще изяде колкото е гладна, ама тя изяжда всичко винаги. Явно и идва много защото 2-3 пъти после връща всичко на фонтан.
Щом се буди толкова скоро след  ядене не и е стигнало е е гладна. С оригването  - и ние успявам рядко.
По колко мл. Изяждат вашите бебета? Ние днес ставаме на 13 дни, досега и давах освен кърмата по 60мл, вчера дадох на едното хранене 90, но май и е много. Купих везна и сега ще видя горе долу колко поема от мен.
Също да питам, ориентировъчно по колко следва да наддават през първия месец?

о
Момичета въпрос към кърмещите мами. Още не можем съвсем да се ориентираме в това кърмене- проблемът е че заспива на едната гърда и не може да стигне до другата опитвам се да го събудя не става. Оставям го в леглото да спи след 10 минути се събужда започва да върти очички и ръчички пак го слагам да яде и пак заспива. Не знам какво да правя човекът просто не иска да влезне в някакъв ритъм. По принцип стоя по 20 минути на гърда. И много трудно се оригваме.

# 307
Дейзи, Запетайка , честито!

Станимира, нормално е в началото бебето да заспива. Нямат силички още, при някои и жълтеницата ги успива допълнително. Събуждай го ако можеш. Също така е нормално да не изяжда всичко от едната гърда. Към момента организма ти произвежда повече кърма от нуждите на бебето. Сега е момента да съхраняваш кърма, ако искаш. Но за да си спокойна дали се храни следи дали цъка с езиче и преглъща, както и пълните памперси. Можеш и да го оставиш като се събуди да видиш как реагира - нервен ли е, плаче ли. Мисълта ми е, че може просто да будува без да е гладен. Гладното бебе обичайно плаче и е неспокойно. Също така времето за хранене е ориентировъчно. Редувай гърдите при храненията и доизцеждай, за да се избегнат запушвания. Не се заигравай, обаче, а само до омекване на гърдите, за да не си докараш свръх лактация. Кърмените бебета също по-трудно оригват. Ако не става, оставяй го на една страна, за да не се задави при бльокване.

Flower, моят съвет е да следиш поведението на бебето. При кърменето нещата не стоят както при даването на АМ. В нормален процес на кърмене помпата е само за облекчение. Милилитрите се въвеждат защото детето по-трудно регулира приетото количество храна. Но и в двата случая това не е константа и не важи за две деца еднакво.
Моят съвет е, ако сте решили да кърмите, оставете АМ на страна, спрете да следите милилитрите, и наблюдавайте детето - поведение, общо състояние, пълни памперси, състояние на кожата, ако щете. Това създава една връзка чрез разбиране. Ние сме живи организми, а не програмирани обекти и всеки ден е различен.

# 308
Ели, следя я. Когато я накърмя дори не успява да заспи понякога, а само лежи и помрънква. Днес я теглих преди и след кърмене - 40 гр разлика. Ориентировъчно е, но все пак горе долу да знам колко поема. Мисля, че понякога я прехранвам с допълнителното АМ.
Искам да сме само на кърма, и педиатърката  ми каза да не давам АМ, но ако не дам и цял ден няма да заспи, а само ще нервничи... не мога да я мъча така Cry

# 309
След хранене ако я сложиш да лежи върху теб как се държи? Възможно ли е да й е студено или просто да търси допир? Има ли колики? Приема ли залъгалка?

Ели, следя я. Когато я накърмя дори не успява да заспи понякога, а само лежи и помрънква. Днес я теглих преди и след кърмене - 40 гр разлика. Ориентировъчно е, но все пак горе долу да знам колко поема. Мисля, че понякога я прехранвам с допълнителното АМ.
Искам да сме само на кърма, и педиатърката  ми каза да не давам АМ, но ако не дам и цял ден няма да заспи, а само ще нервничи... не мога да я мъча така Cry

# 310
След хранене обикновено заспива върху мен. Но в момента, в който я върна в кошарата ококорва  очи, мята ръце, мрънка, понякога директно се разплаква. Ако я вдигна и я дундуркам успявам да я задържа известно време спокойна, макар и будна. След като дам АМ спи около 3ч
Залъгалка не приема. Като усети, че нищо не може да изсмуче от нея я плюе.
Няма начин да и  е студено, по-скоро може да и е топло.
За колики не знам, не е ли рано? Понякога и къркори корема, но не мисля, че има все още колики.
След хранене ако я сложиш да лежи върху теб как се държи? Възможно ли е да й е студено или просто да търси допир? Има ли колики? Приема ли залъгалка?

Искам да сме само на кърма, и педиатърката  ми каза да не давам АМ, но ако не дам и цял ден няма да заспи, а само ще нервничи... не мога да я мъча така Cry

# 311
За жалост никак не е рано за колики. Не е задължително да се проявяват с рев. При сина ми също бяха по-скоро къркорене, от което той мрънкаше в 5 сутринта. Може да пробваш със затопляне и масаж на коремчето, пък ще си покаже дали е това. И другото, което се сещам, че ги успокоява е повиване само на ръчичките с пелена.

А само на шише ли се храни детето? Как реагира на гърда?

# 312
Харесва и на гърда, много упорито суче. Като спре да пуска се ядосва, но като цяло я слагам на гърда на всяко хранене и на всяко раздразнение и плач, които не мога да успокоя по друг начин. Винаги действа макар и моментно, докато не я оставя в кошарата. 
Днес ни беше първата разходка с количка навън. Спа през цялото време.

# 313
Роди се Виктор 💙 с планово секцио на 11.10 - 3200 гр. , 49 см. 💙 няма какво да се лъжем болките са много силни ,но всичко си заслужава.

# 314
Момичета, съветите на др Харви Карп може би ще са ви полезни:
https://www.happiestbaby.com/blogs/baby/the-5-s-s-for-soothing-babies

Общи условия

Активация на акаунт