Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 39 164
  • 418
  •   1
Отговори
# 285
Извинявай за тъпия въпрос ама е към всички .... Аз си мислех, че този тест ти го правят в болницата в която раждаш ?!... Следя и аз темата ...
Момичета, тествахте ли се за алергия към упойки? Ако да, може ли да споделите къде и колко струва това тестване и какво включва? Мен ме насочиха към Александровска, но ще мога да звънна чак утре да проверя какво тестват. Ако имате информация и за тест за алергия към антибиотици, също ще е от полза да споделите. Много благодаря предварително!

# 286
На мен ще ми направят тестовете за алергии в деня преди раждането, както и миналия път, в самата болница.

# 287
Machken, благодаря, предполагам, че говориш за секцио, в такъв случай? За нормално раждащите се интересувам дали сте коментирали темата, предвид, че не се знае кога ще започне раждането и дали ще има време за тестване.

# 288
Да, за секцио говоря.
Колкото за нормалното раждане- според мен, ако не се отиде в твърде напреднала фаза на раждането, може да направят тест за упойката преди това, докато се чака достатъчно разкритие. Защото от един момент нататък просто няма да има смисъл от епидуралната. Самият тест не отнема време- няколко надрасквания по ръката, за да се види дали има реакция.

# 289
Като сложат катетъра за епидурална принципно пускат тест доза.

# 290
Как сте майчета, ние от един ден сме си вкъщи , кърмим се и май не мога да се оплача освен, че ме тресе хормона и само като го видя и започва един рев.. 😂🤷🏼♀ Да ви питам две неща, може ли да кърмя и да давам залъгалка или не е добра идея и също ако някоя от вас може да ми препоръча педиатър , живеем в Младост, но не ме бърка в кой район е стига да е читав, адекватен и загрижен. И какво става ако детенцето ми няма педиатър 😅🤗

# 291
Кърмещите  момичета, какъв дезодорант  против изпотяване ползвате.
Аз нищо като съм вкъщи, страх ме е, че ще навлиза химия в кърмата, но като излизам не мога без. Тази сутрин излизах и си сложих, като се прибрах малката искаше да суче, влязох набързо и се изкъпах, но все пак се притеснявам, както казах, че навлиза в кърмата. Дадох да суче, нямаше начин, голям рев беше.

# 292
Честито на всички нови майки в групата! Бъдете здрави и вие, и бебоците, бързо възстановяване и лека адаптация! 

Панда, аз съм давала залъгалка на детето и пак бих давала, стига да иска. Просто до една възраст сукането ги успокоява, залъгалката ми даде възможност да разгранича храненето от успокояването. Детето не е стояло на гърда просто така, съответно аз имах повече свобода. Но това до годината, когато я махнах от раз, защото отива в другата крайност. По втория въпрос, мисля, че все пак ще трябва да бъде записано детето при личен лекар. Някой трябва да издаде картон, да проследява развитието и да поставя имунизации. Не знам дали не е възможно това да става и с направление, с което да посещавате педиатър, в случай, че сте записани при лекаря без специалност детски болести.

Относно козметиката - може би в началото е по-хитро да се премине само към Рол он с по-деликатен аромат, но после стига да не се дразни детето спокойно може и дезодорант да се ползва. Поддържайте се спокойно, както и по време на бременността. Все пак организмът ни е един филтър, и не всичко се прехвърля към бебето. Същото важи и за храната.

# 293
Аз съм същото положение.. ходих до спешен и ми казаха нищо ти няма.. раждащите жени не са толкова усмихнати . ?!
Здравейте отново ! Отново имам въпрос понеже започнах да имам болки,като преди менструация дали са подготвителни както казаха или са си контракции на различни интервали от времето са и траят по 1 минута.Не съм ходила на доктор все още,защото мисля че отново ще ме върнат вкъщи. Някоя от вас имала ли е такива болки,ако може да каже ? Благодаря предварително !!
Навсякъде различно хаха, на мен ми казаха , че по-усмихната и спокойна родилка не са виждали ... аз все пак отидох с изтекли води 😅

# 294
На 11.10 се роди и нашето момче. Тежи 3100гр, 51см. Терминът ми беше за 06.10, но бях приета на 11.10 в 7.30 поради преносван3 и липса на родова дейност. Включиха ми система към 8.30, преди това ми взеха всички необходими изследвания. В един момент контракциите започнаха и станаха доста силни но така и не мърдах от 4 см разкритие. В 18.30 ми спукаха мехура и засилиха системата. Започнаха си силни контракции , поисках епидурална , но ми отказаха. И така с контракции през 3 4 Мин благополучно в 21.30 направих пълно разкритие. Родих с доста напъни и имам външни и вътрешни шева, но важното е че всичко завърши с пухкаф финал💙. Надявам се да съм била полезна.

# 295
Честито и на теб, Deizy_G! Да е много здрав бебко! Бързо възстановяване ти желая!

# 296
Честито слънчице! Да бъде здраво!!!!
На 11.10 се роди и нашето момче. Тежи 3100гр, 51см. Терминът ми беше за 06.10, но бях приета на 11.10 в 7.30 поради преносван3 и липса на родова дейност. Включиха ми система към 8.30, преди това ми взеха всички необходими изследвания. В един момент контракциите започнаха и станаха доста силни но така и не мърдах от 4 см разкритие. В 18.30 ми спукаха мехура и засилиха системата. Започнаха си силни контракции , поисках епидурална , но ми отказаха. И така с контракции през 3 4 Мин благополучно в 21.30 направих пълно разкритие. Родих с доста напъни и имам външни и вътрешни шева, но важното е че всичко завърши с пухкаф финал💙. Надявам се да съм била полезна.

# 297
Почти половината месец мина, предполагам, че във фейсбук групите са по-активни октомрийските мами, така ме сигурно има и други родили момичета Simple Smile

Иначе за залъгалката и кърменето- мисля, че не пречи. Бебетата различават гърдата, а и се научават, че бибата не пуска мляко. Обикновено се дава за успокоение, за да не виси само на гърда, когато изпитват дискомфорт. Аз давах на моя син, успокояваше се бързо с нея, но си признавам, че в началото не я искаше. После го отучихме за три дни.

# 298
Днес в 12:08 се роди нашият Мирослав - планово секцио, термин 20/10, 52см, 3450 грама.
Не е бързал да излиза, изчака си търпеливо уговорката с лекаря, въпреки всички, които повтаряха, че ще родя по-рано.
И двамата сме добре, донесоха го днес за гушки и целувки, а от утре май ще ни ги оставят за почти цялото време.
Спокоен финал за майките в очакване, а на другите - спокойни бебчета!

# 299
И аз имам един въпрос към родилите мами - как се случват нещата документално след раждане? При мен бащата е чужденец и искам да сме подготвени какво се прави и как се припознава бебето?

Общи условия

Активация на акаунт