Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 39 138
  • 418
  •   1
Отговори
# 105
Ние бяхме с термин 05.10 но нашия юнак реши че вече иска да се покаже на всички!
И така на на 20.09 се роди Никола 3800кг и 51 см!
Пожелавам на всички мами скоро да си гушнете рожбичките, нещо незабравимо в живота на една жена! 💙

Честит да е Никола! На вас пожелавам бързо възстановяване! Разкажете как премина раждането като имате време, в коя болница и бързо ли станаха нещата? ❤️

# 106
Благодаря! Живи и здрави всички! Да ти кажа честно чувствам се много добре, всяка болка се забравя като гушнеш малкото човече! Вече сме си вкъщи мъчат ни малко колики, но и това ще мине с много гушкане от страна на мама и на тати ще порастнат малките бебчоци! ❤️🍀💙
Nikol_Triova
За самото раждане беше от сутринта от 6 часа до 18:40ч. приеха ме с двa сантиментра разкритие и контракции на около 30 мин. Включиха ме на система но с разкритието малко бавно се случиха нещата, сложиха ми спинална упойка че за два часа се случи всичко, много бързо тръгна разкритието и малкото човече се появи на бял свят! 😊🤗😊
Родих в болницата в Тутракан!
Честито, ani_1987! Да бъде много здрав и щастлив големият юнак Никола! Бързо възстановяване ти желая! Как се чувстваш?

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 09:17 от ani_1987

# 107
Честито бебче на Ани!

Терминът ми беше за началото на октомври, но не бях много сигурна за датата на последния цикъл. Та по ехограф ми видят термин 24-26.09, които минаха в общи линии. Никакви индикации за раждане и освен това дулата, с която бях и на предишното раждане каза, че най-вероятно няма да родя преди октомври. След като съм преносила преди 12 дена. Снощи дойде да ми мери тонове. Та по повод проверките за разкритие. Изобщо не е нормално да има кървене. В смисъл не че е проблем, но не би трябвало да има. Прегледа ме, няма да ви обяснявам колко навътре бръкна понеже ми обясни, че изобщо шийката не е готова. Тя и не искаше да ме проверява, защото беше сигурна, че няма да има разкритие. И нямаше, нито болка. Нищо, дори не разбрах, че проверява нещо. Питах как е възможно жените да ги боли. Обясни че нарочно се правело, разчеквали с пръсти шийката, опитвали мехур да пукат, само и само да тръгне раждане. Та и често прокървявали след такава намеса.
Каза до 2 седмици не е проблем да си чакам, тя ще ме следи и на ултразвук може да ме прати по някое време. Имала случай на жена с термин 16.11, която родила на 12.12 Grinning
И аз съм с вени и ми казаха с чорап да раждам. Не ми е ясно как ще го сложа по нощите ако тръгна да раждам...Той се носи само през деня и не знам ако съм го свалила как ще смогна да го сложа.

# 108
Привет, мами!

Мина прегледа( не беше толкова ужасно, колкото помня от предишнито раждане).
С 3 см разкритие съм, но шийката не е изгладена все още.
Утре съм на тонове и пак ще провери разкритието.
Ще ви държа в течение. Стискайте палци!

# 109
HriMi, при мен е същото 3см разкритие, 50%шийка, чакаме уж всеки момент тази седмица. Също не ме болеше както при първото раждане. Тогава доктора излизаше отпуска и подозирам затова така ме болеше Grinning този път чакаме...

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 15:00 от blue_eyez

# 110
Аз съм леко напрегната, утре ще видим дали ще има някакво развитие- но се коментира да ме приемат и да ми пуснат окситоцин и да действаме. Против съм разбира се да предизвиквам нещо изкуствени, имам 14 дни до термин.. Искам да се случи по нормалният начин и да нямам пак разкъсвания и драми…

# 111
Е добре де, с какво обяснение лекарите искат да предизвикат раждане 2 седмици преди термин? Извинявам се ако е писано преди това и не съм разбрала.

# 112
не съм коментирала по-рано.. за съжаление мен ми е ясно зас какво става въпрос и разбира се няма да се съглася.. просто си споделих мъката както се казва. Разбира се, ако се налага и има опасност за бебето или майката съм съгласна, но ако всичко е наред съм против да се предизвиква раждане.

# 113
Просто е абсурдно. Не знам как така на всяка втора жена едва ли не казват че трябва да се бърза. Ще кажеш, че българките са някакви болни и недъгави и е риск да износват повече от 37-38 седмица.
Затова аз приключих с ходенето на тонове в Шейново и ще отида там на излизането на бебето. Когато то си реши. Доста се притеснявам, разбира се, и се моля все пак да не минават повече от 10-12 дена. Ще следя тонове през ден и ще отида отново на ехограф. Ако се бях подлъгала по болките щяха да ме натъпчат с окситоцин още на 11.09 когато почти цял ден бях с болки като контракции и бяха на интервали дори. Дано всички родим здрави бебенца и всичко да мине добре!

# 114
Същата история... Цяла бременност чисти резултати и точно като ми трябват за контролните прегледи за влизане в болницата - кандида. АГ ми изписа гиназол двукратно, в сряда ще ходя за втора микробиология и се надявам всичко да е чисто... Иначе нямам оплаквания - нито сърбеж, нито парене, само течение някакво, ама то нали е обичайно за бременността, та не го отразявам много. Също така ми се появиха бактерии в урината, но според АГ са по-скоро резултат от гъбичките, защото левкоцитите са си ок.

Имам обаче друг проблем и не знам да чакам ли или да ходя на лекар - от около два месеца вече изпитвам болка в едната китка. Не знам на какво се дължи, не съм се претоварвала, не съм се удряла... Беше търпима, но вече е толкова силна, че на моменти не мога да хвана чашата с вода или да превъртя ключа в ключалката... Стягане с ластик, мазане, разтриване не помагат. Ако ида сега на ортопед, със сигурност ще ме прати за снимка. Четох, че не е толкова вредно облъчването, щом не е на коремни органи, а и вече не съм в ранна бременност, 36+4.
Притеснявам се обаче, че ако сега не ида, после тази болка ще ми пречи в грижите за бебето. Има моменти нощем, когато и завивката не мога да си дръпна сама... На някоя да й се е налагало рентген по време на бременност?

Момичета, цялата бременност не съм имала проблем и сега на последната в 36 г.с. излезе + за candida. Изпратих го на АГ,  но още чакам да каже какво да правя. Много се притесних.

# 115
Zapetaika, споделила ли си с АГ. Аз имам болки в колената и пръстите на ръцете, по-точно в ставите. Доктора каза, че към това има отношение задържането на вода и отоците/съвсем леко ми се подуват пръстите сутрин/. Заподозря, че белтъка ми е паднал и се оказа прав. Сега съм на протеин+витамини б комплекс.
Белтъка ми е паднал за няма и месец от долната граница 66 до 61 Sad

# 116
Белтък изследвахме, защото и аз имах отоци на краката и ръцете, всичко беше в норма. Вземам протеин (от време на време), но не мисля, че в този случай бременността е причината... Имам записани прегледи утре и в сряда, ще питам за рентгена и ще ида на ортопед, вече май не мога да отлагам. Мислех, че е от някоя поза, която заемам нощем, сега внимавам къде и как слагам ръката си, но дори през нощта да не ме боли толкова, през деня започва да става доста нетърпимо.

Zapetaika, споделила ли си с АГ. Аз имам болки в колената и пръстите на ръцете, по-точно в ставите. Доктора каза, че към това има отношение задържането на вода и отоците/съвсем леко ми се подуват пръстите сутрин/. Заподозря, че белтъка ми е паднал и се оказа прав. Сега съм на протеин+витамини б комплекс.
Белтъка ми е паднал за няма и месец от долната граница 66 до 61 Sad

# 117
Може да попиташ за вит Д и б комплекс.
На мен иначе в момента притесненията ми са как ще разпозная момента, в който да тръгвам към болницата Neutral Face защото контракции си имам понякога са мн на често, но пък не са на равни интервали и ми е доста притеснено.

# 118
Момичета, аз съм с някакво гадене... като цяло цвл ден ми се повръща, но се стърпявам, понеже много трудно повръщам с много напъни та да не си докарам някоя контракция ....

# 119
Здравейте отново! Мина и днес прегледа(39-та седмица), бебка е около 3.400 вече и ще си я чакаме.
Отмина ми драмата от вчера, няма да предизвикваме нищо, когато реши-тогава.

Вече съм по-спокойна, не остана. До 10тина дни трябва да се случат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт