Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 39 122
  • 418
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, аз съм с някакво гадене... като цяло цвл ден ми се повръща, но се стърпявам, понеже много трудно повръщам с много напъни та да не си докарам някоя контракция ....

И аз бях така пред седмица, гадеше ми се три дни и нямах никакъв апетит... Бях 37-38. Сега съм почти 39 и пак ми се яде като за двама 😁 Нямам търпение да излизаааа

# 121
Да направя бърз ъпдейт - днес бях на преглед, споделих за болката в ръката и питах дали евентуална рентгенография би навредила - докторът ме насочи към кинезитерапевт и каза, че може изобщо да не ми се наложи преглед при ортопед. Записах си час за петък и се надявам наистина да помогнат. Каза също, че имат доста подобни случаи с болки в ръце, крака, кръст... Скоро са имали бременна, която не е можела изобщо да върви от болки.

Белтък изследвахме, защото и аз имах отоци на краката и ръцете, всичко беше в норма. Вземам протеин (от време на време), но не мисля, че в този случай бременността е причината... Имам записани прегледи утре и в сряда, ще питам за рентгена и ще ида на ортопед, вече май не мога да отлагам. Мислех, че е от някоя поза, която заемам нощем, сега внимавам къде и как слагам ръката си, но дори през нощта да не ме боли толкова, през деня започва да става доста нетърпимо.

Zapetaika, споделила ли си с АГ. Аз имам болки в колената и пръстите на ръцете, по-точно в ставите. Доктора каза, че към това има отношение задържането на вода и отоците/съвсем леко ми се подуват пръстите сутрин/. Заподозря, че белтъка ми е паднал и се оказа прав. Сега съм на протеин+витамини б комплекс.
Белтъка ми е паднал за няма и месец от долната граница 66 до 61 Sad

# 122
Здравейте, момичета! Решили ли сте с какво ще сте облечени на изписването от болницата? 😇

# 123
Положението е "каквото имам и ми става" Simple Smile  Grinning

Приготвих блуза и жилетка, вероятно дънките, с които съм и сега, нямам особени амбиции за дрехите, но ще си взема гримовете, поне да съм гримирана за снимките Joy

Здравейте, момичета! Решили ли сте с какво ще сте облечени на изписването от болницата? 😇

# 124
Ние решихме, че е най-разумно само таткото да ни вземе от болницата, взимаме си документите и си тръгваме. Вкъщи ще ни чакат най-близките в тесен кръг и ще се снимаме в домашна обстановка. Снимки в болница нито са ни по вкуса, нито ми се иска да дойдат всички в болницата покрай всякакви хора и после да се притеснявам дали малката ще се разболее. Колкото до дрехите, клин за бременни и оувърсайз риза, не е като много дрехи да ми стават😁по-нататък ще имаме достатъчно опции за красиви и креативни фотосесии. След изписването са достатъчно прекрасен спомен без да сме кой знае колко издокарани.

# 125
Здравейте! Включвам се за пръв път, тъй като съм с термин 30 септември,  но на последния преглед стана ясно,  че няма шанс и ще преносвам.
Така че, живот и здраве, бебето ще е октомврийче 🙂
Не знам защо, но лекарят и акушерката ми казват,  че е рисковано да се търпи повече от 7-10 дни преносване...
Та имам притеснения как ще приключи всичко.  Иска ми се да е нормално раждане,  но нямам нито разкритие, нито контракции, нито някакви други индикации,  че организма се подготвя за раждане. Има ли някой от вас подобни притеснения?

# 126
Здравей, Нана. Аз също съм с известни притеснения дали няма да пренося, понеже бременността се развива в сюжета на предходната ми, която преносих с 5 дни и накрая беше предизвикано раждане. До последно нямах индикации, разликата бяха 2 см разкритие, установени покрай термин и направени незнайно кога. Раждането, обаче беше бързо и леко. Не се притеснявай от липсата на индикации, може да се появят и развият изведнъж, довеждайки до финал. Докторите много не обичат да изчакват, но опитайте да задържите поне седмица след термина, като следите тоновете. Така детето и тялото ти ще бъдат максимално подготвени да се случат естествено нещата, дори и с предизвикване.

# 127
Здравей, Нана. Аз също съм с известни притеснения дали няма да пренося, понеже бременността се развива в сюжета на предходната ми, която преносих с 5 дни и накрая беше предизвикано раждане. До последно нямах индикации, разликата бяха 2 см разкритие, установени покрай термин и направени незнайно кога. Раждането, обаче беше бързо и леко. Не се притеснявай от липсата на индикации, може да се появят и развият изведнъж, довеждайки до финал. Докторите много не обичат да изчакват, но опитайте да задържите поне седмица след термина, като следите тоновете. Така детето и тялото ти ще бъдат максимално подготвени да се случат естествено нещата, дори и с предизвикване.
Благодаря, за отговора! Звучи успокоително...а аз се настройвах за секцио. Дано не се наложи.

# 128
Нана, миналата година родих 12 дена след термин, а сега ми е 4 ден след термин. Нямам никакви контракции. Предишния път си тръгна спонтанно и бързо. Много се надявам да реши да излиза по-скоро. Ти къде планираш да раждаш?

# 129
Момичета, първо, велики сте със спокойствието дори при преносване! Но вярвам, че така трябва. Всички източници на английски в държави в чужбина (Щатите, Дания, Испания са държави, в които мои приятелки родиха) третира бременността като нормална до 42ра седмица. Тук се дава много газ със и без смисъл, затова аз задължително бих направила консултация с Олга Дукат, ако започнем да говорим за индуциране с моята лекарка, надявам се да не се наложи. Индуцирането почти винаги носи стрес и разкъсвания, така че дано се размине на всички ни.

# 130
Аз имам 5 дена до термин, утре съм на тонове и преглед и ще видим. Не ме притеснява, че още нямам признаци на раждане, по-скоро ме притеснява, че водите са ми на долна граница и плацентата 2-3 степен. Та не мисля, че ще ме чакат много време, но утре ще видим.
Вечер само имам безболезнени  стягания и леки болки в кръста като съм легнала . Стана ли да се разходя всичко приключва.
Бебето го усещам, но далеч не както преди с резки движения. Сега е основно наместване насам натам, което също мисля е нормално.
А, и другото, което ме притеснява - през цялото време беше разположено в ляво, сега от една седмица реши да се премести в дясно и там си стои.... Доктора ми не се впечатли, каза, че ще се намести като започнат същинските контракции, но все пак знам, че в ляво е оптималната позиция за по-леко раждане.

# 131
Аз мисля пък точно в болницата на изписването по 1 снимка със семейството и после не искам да ми се пречкат вкъщи.Подготвила съм си една по-широка рокля, корема сигурно ще си ми е голям и да има място Joy в краката не съм надебеляла за щастие. Като цяло за мен си е празник изписването, но разбира се не е никак важно, най-важното е всичко да мине благополучно.
Моето сменя често ляво с дясно, но определено по-удобно му е дясно, не се притеснявам и аз, вярвам че няма да е проблем, макар и да е по-неблагоприятната позиция

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 13:49 от blue_eyez

# 132
Поздравления за търпението на преносващите! Бебчовците си знаят кога ще са готови да излязат. Аз пък имам чувството, че съм бременна от цяла вечност, макар че не ми е за първи път.
Иначе днес бях на преглед, със сигурност ще раждам секцио. Комбинацията от фактори засега не е в полза на естественото раждане. Та така, няма да го преживявам толкова. Важното е да е добре бебето. Другото се преживява.

# 133
Аз се оказах с бронхит в началото на 9ти месец… налага се антибиотно лечение и се надявам да ми се разминат гъбичките, пия пробиотик и спирам сладкото, но се чудя, знаете ли дали гъбичките са основание за секцио?

# 134
Аз от утре съм в 39та г.с , той си е от ляво ,нооо.. никакви индикации за раждане. Върви и с малко повече от седмица напред. Утре съм на тонове и АГ-то каза ,че ще ми даде направление за секцио, защото на 22ри вдигнах вече над граничното кръвно ( от 33та г.с 2-3 дена преди да се разболея от ковид започна граничното кръвно ) , та ходих до спешното, изписаха ми хапчета , но въпреки хапчетата продължава да е гранично и каза ,че с това кръвно няма да изкарам до термин. Иначе и при мен плацента е 2-3степен.

Общи условия

Активация на акаунт